teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Politică » Pentru deputatul Ioan Dîrzu, funcția de director general la Prefera Foods ar putea să genereze o stare de incompatibilitate

Pentru deputatul Ioan Dîrzu, funcția de director general la Prefera Foods ar putea să genereze o stare de incompatibilitate

Publicat în 28.01.2013 la ora 22:05

Funcţia de director general de la Prefera Foods, deținută de către deputatul Ioan Dârzu concomitent cu calitatea de deputat, este de natură să genereze o stare de incompatibilitate, după cum se arată într-o adresă transmisă de ANI conducerii Camerei Deputaților. Potrivit Mediafax, alți 3 deputați, Aurel Nechita, Tamara Dorina Ciofu şi Petru Andea, ar fi în aceeași situație.

ANI a transmis, luni, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, opinia sa cu privire la sesizările formulate în legătură cu deputaţii Tamara Dorina Ciofu, Aurel Nechita, Ioan Dârzu, Petru Andea, privind existenţa unor potenţiale stări de incompatibilitate sau conflict de interese.

În ceea ce îl priveşte pe deputatul Ioan Dârzu (PSD), în răspunsul ANI se precizează: “(…) opinăm că exercitarea demnităţii publice de deputat concomitent cu funcţia de consilier judeţean în cadrul CJ Alba este de natură să genereze o stare de incompatibilitate. De asemenea, exercitarea demnităţii publice de deputat concomitent cu funcţia de director general şi preşedinte al CA al unei societăţi comericale este de natură să genereze o stare de incompatibilitate“. (Ioan Dîrzu a demisionat din funcția de consilier județean și a fost înlocuit săptămâna trecută cu liberalul Petru Cristea)

Precizăm că deși în declarația de avere deputatul PSD Ioan Dîrzu și-a trecut venituri ca director general și președinta al Consiliului de Administrație de la Prefera Foods, în declarația de interese apare doar ca acționar, astfel încât este posibil ca acesta să-și fi dat demisia din funcția de conducere.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 512 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.