teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Actualitate » Orga Bisericii Reformate din Teiuş readusă la viaţă după mai mulți ani de tăcere

Orga Bisericii Reformate din Teiuş readusă la viaţă după mai mulți ani de tăcere

Publicat în 29.08.2013 la ora 14:14

orga-bisericii-reformate-teiusVineri, 30 august 2013, un punct important din programul de manifestări al “Zilelor Oraşului Teiuş”, ediţia a VII-a 2013, este reprezentat de un concert de muzică sacră, ce va avea loc în decorul sacru al Bisericii Reformate din Teiuş. După mai bine de 8 ani de tăcere, orga bisericii datată din secolul XIX va fi readusă la viaţă. Sunt aşteptaţi să ia parte toţi cei care iubesc muzică sacră.Concertul va avea loc cu începere de la ora 20.00.

Biserica Reformată Teiuş, un impresionant edificiu al oraşului Teiuş, edificată în secolul XIII- lea, va fi gazda acestui concert realizat de Primăria Oraşului Teiuş în colaborare cu Parohia reformată din localitate. Au răspuns prezent unei astfel de provocări tenorul Ioan Chiciudean acompaniat de pianistul Andrei Dragomir şi sprijinit de elevii Denisa Bâla – soprană şi Ruben Ciungan – bariton. Dorinţa tuturor este ca orga bisericii datată în secolul al XIX-lea şi care împodobeşte  majestuos biserica din piatră, glasul ei nefiind auzit de peste 8 ani, să încânte prin tonalităţile ei auditoriul.

“Sunt aşteptaţi toţi amatorii de muzică clasică şi religioasă, iar prezenţa celor interesaţi va aduce un plus de culoare şi solemnitate unei manifestări pe care o dorim aproape de concetăţenii noştri”, au transmis organizatorii.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 534 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.