teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Administrație » Școala din Căpud, în care au învățat zeci de generații, a intrat în proces de modernizare

Școala din Căpud, în care au învățat zeci de generații, a intrat în proces de modernizare

Publicat în 02.10.2018 la ora 13:18

Școala din Căpud, în care au învățat zeci de generații, a intrat în proces de modernizare, investiția fiind de peste 500.000 de lei, iar banii provin din fonduri de la guvern și din bugetul local.

”Școala din Căpud, o clădire veche în care au învățat zeci de generații de elevi, a intrat într-un amplu proces de modernizare. Printr-o finanțare de peste 500.000 lei, proveniți din fonduri guvernamentale și din bugetul local, vom avea în scurt timp o școală modernă cu spatii de învățătură sigure și luminoase, încălzire centrală, grupuri sanitare moderne, precum si tot ce este nevoie pentru a învăța in cele mai bune condiții. Este adevarat ca avem un disconfort, dar ideea ca vom avea o scoala din secolul XXI pentru cei peste 45 de elevi ai Capudului, ne face sa trecem mai usor peste deranjul inevitabil al lucrarii”, se arată într-o postare pe Facebook a primăriei din Teiuș, de care aparține localitatea Căpud.

Investiția prevede lucrări de reabilitare şi modernizare, de anvelopare şi, respectiv, reparaţii capitale ale clădirii. Se consolidează fundația, se repară acoperișul, se modernizează sălile de clasă prin reparațiile pereților și pardoselii, dar se au în vedere și lucrări de anvelopare exterioară pentru obținerea unui consum energetic mai mic.

Școala va beneficia și de un sistem termic și de instalații sanitare.

Un lucru inedit este faptul că această modernizare le aduce elevilor o baie modernă, cu apă caldă și rece, în condițiile în care, în prezent grupul sanitar este din lemn, în curte, de tip latrină.

Beneficiarii direcți ai acestor ample lucrări de modernizare sunt elevii claselor I-VII care vor învăța de acum înainte într-un spațiu reabilitat și dotat conform cerințelor actuale.

Acest articol a fost citit de 26 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.