teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Politică » Ioan Dîrzu, raport privind activitatea sa recentă în Parlamentul Romîniei

Ioan Dîrzu, raport privind activitatea sa recentă în Parlamentul Romîniei

Publicat în 28.03.2013 la ora 16:05

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu şi-a exprimat dorinţa de a face cunoscută activitatea pe care o are în Parlamentul României, dar şi acţiunile întreprinse la nivel judeţean. Astfel, acesta a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va prezenta un raport săptămânal pentru o mai mare transparenţă a activităţii pe care o desfăşoară.

Până acum, deputatul Ioan Dîrzu a devenit membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice şi membru în Grupul Parlamentar PSD. A avut 3 luări de cuvânt în 3 şedinţe, 2 declaraţii politice, o propunere legislativă iniţiată şi 5 întrebări şi interpelări.

“Pentru că viaţa de parlamentar este însă greu de urmărit, am decis să iniţiez un raport săptămânal către cetăţenii din judeţul Alba în care precizez ce am făcut în ultima săptămână, în Parlament dar şi în judeţul Alba. Vreau ca tot ceea ce fac să fie transparent şi vizibil pentru oamenii care m-au votat pentru că doar aşa pot să mă prezint în faţa lor după ce foarte mulţi dintre ei m-au onorat anul trecut cu votul lor devenind cel mai votat deputat din judeţul Alba”, a declarat Ioan Dîrzu.

Deputatul PSD de Alba a depus o declaraţie politică privind îndatorarea comunităţilor locale de către aleşii locali PDL. Potrivit acestuia, analizele au identificat cote alarmante şi credite neperformante contractate de aleşii locali PDL care au împovărat multe localităţi din Alba şi din ţară. Declaraţia politică vine cu soluţii în rezolvarea situaţiei. De asemenea, Dîrzu a iniţiat o interpelare către Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, în vederea soluţionării situaţiei fondurilor europene contractate şi lansării de noi apeluri spre finanţare. Decizia de a lansa interpelare vine ca urmare a mai multor discuţii purtate în cadrul audienţelor din birourile parlamentare.

La capitolul întâlniri politice, acesta a avut discuţii cu privire la soarta Hidroelectrica şi Hidroserv cu Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

În Alba, liderul social-democraţilor din judeţ a fost prezent la întâlniri cu cetăţenii şi organizaţiile politice din municipiile Aiud, Blaj şi Sebeş, din oraşul Teiuş şi din comunele Ciuruleasa, Gîrda de Sus, Lupşa, Albac, Scarisoara, Arieşeni. Pe agenda sfârşitului de săptămână se află întâlniri cu cetăţenii şi organizaţiile politice din Alba Iulia, Câmpeni Ocna Mureş şi Roşia Montană.

Acest articol a fost citit de 1049 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.