teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Activitate educativă organizată de Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Alba pentru copiii din Teiuș

Activitate educativă organizată de Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Alba pentru copiii din Teiuș

Publicat în 01.10.2016 la ora 10:42

pol-tf-activitate-educativa-teius-sep-2016Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Alba a organizat şi desfăşurat o activitate cu scop preventiv-educativ, angrenând copii ai unei grădiniţe.

Copiii s-au deplasat în Staţia de Cale Ferată Teiuş, unde sub pretextul unei călătorii au solicitat bilete de la caseria staţiei, s-au deplasat la impiegatul de mişcare, unde li s-a prezentat tabloul de comandă, arătându-le efectiv comenzile, întrucât în perioada respectivă se aflau în circulaţie trenuri de călători şi marfă.

Copiii s-au deplasat în triajul staţiei unde au fost îmbarcaţi într-un tren de călători, efectuându-se o manevră pe o distanţă scurtă din triaj şi până la macazul dinspre Staţia de Cale Ferată Coslariu. Pe parcursul scurtei călătorii poliţia transporturi a prezentat modul în care este organizată şi activităţile care le desfăşoară, într-un limbaj accesibil copiilor. Totodată, lucrătorii Căilor Ferate Romane le-au făcut copiilor o scurtă descriere a mijlocului de transport, inclusiv a locomotivei, arătându-le în timp real, comenzile care se dau în locomotivă.

La intrarea dinspre macaz spre Staţia de Cale Ferată Teiuş, lucrătorii poliţiei transporturi le-au explicat copiilor modul în care comunică mecanicul de locomotivă cu manevrantul pentru a ajunge în siguranţă, trenul fiind garat la linia 1 a staţiei. În continuare copii au fost conduşi în faţa locomotivei cu cărbuni, care a fost încadrată de două echipaje de poliţie inscripţionate. În acel loc, un lucrător al Serviciului Județean de Poliţie Transporturi Alba le-a prezentat mai multe procedee de autoapărare copiilor, purtând o discuţie interactivă cu aceştia şi cerându-le de fiecare dată părerea.

Li s-au prezentat copiilor cele două autospeciale inscripţionate, lăsându-i să folosească dotările acestora. Pentru a fi mai atractivă activitatea, copiilor li s-a arătat o autospecială de poliţie neinscripţionata, spunându-le că aceasta este folosită în activităţi specifice poliţieneşti, de tipul pândelor, unul dintre poliţişti punându-se la volanul acesteia şi arătându-le că în momentul prinderii în flagrant a infractorilor se folosesc mijloacele din dotarea autospecialei, aceleaşi ca şi la cele inscripţionate, care însă nu sunt la vedere pe timpul pândei.

Spre finalul activităţii s-au deplasat în Parcul Feroviar din spatele Staţiei de Cale Ferată Teiuş, prevăzut cu un automotor în care sunt expuse mai multe obiecte din uzul Căilor Ferate Române, amenajat de către Primăria oraşului Teiuş.

Potrivit reprezentantului Serviciului Județean de Poliţie Transporturi Alba, activitatea s-a desfășurat în colaborare cu administrația locală din Teiuș.

Acest articol a fost citit de 25 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.