teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Copiii din două centre de zi, din comuna Sîntimbru, au primit sfaturi de la poliţişti pentru prevenirea victimizării lor din infracţiuni şi accidente

Copiii din două centre de zi, din comuna Sîntimbru, au primit sfaturi de la poliţişti pentru prevenirea victimizării lor din infracţiuni şi accidente

Publicat în 20.04.2018 la ora 14:02

Ieri, 19 aprilie 2018, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu specialiști ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au fost prezenţi la Şcoala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” şi la Şcoala Primară Sîntimbru Fabrică, ambele din comuna Sîntimbru, unde s-au întâlnit cu 60 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, beneficiari ai Centrelor de Zi susţinute de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Specialiştii în promovarea siguranţei au susţinut teme privind prevenirea accidentelor rutiere, siguranţa în mediul on line, prevenirea violenţei în şcoli şi nu în ultimul rând, prevenirea traficului de persoane.

Copiii s-au implicat în discuţii, au vizionat filme educative şi şi-au manifestat interesul de a dobândi cunoştinţe legate de siguranţa lor.

Campania „Siguranţă pentru Viaţă”, iniţiată de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a debutat în luna octombrie 2017 şi are ca scop prevenirea traficului de persoane, a victimizării minorilor şi a delincvenţei juvenile în rândul categoriilor sociale cu un grad ridicat de vulnerabilitate.

Până în prezent, au fost consiliaţi peste 700 de copii din centre de zi şi case de tip familial din întreg judeţul Alba. Acţiunile planificate în cadrul campaniei vor continua până la sfârşitul anului şcolar 2017 – 2018.

Acest articol a fost citit de 16 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.