teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Politică » Deputatul Ioan Dîrzu: “Mi-am depus demisia de la Prefera încă din 2012″

Deputatul Ioan Dîrzu: “Mi-am depus demisia de la Prefera încă din 2012″

Publicat în 29.01.2013 la ora 14:58

Deputatul de Alba, Ioan Dîrzu, susţine că a renunţat la funcţia de director general al companiei Prefera Foods, imediat după ce a fost ales ca parlamentar. Explicaţiile au venit pe fondul adresei transmise de ANI conducerii Camerei Deputaţilor, în care erau nominalizaţi trei parlamentari suspectaţi de incompatibilitate şi conflict de interese.

Contactat telefonic, deputatul Ioan Dîrzu a declarat pentru Ziarul Unirea că a demisionat din funcţia de conducere deţinută în cadrul firmei Prefera, imediat după alegerile parlamentare din decembrie.

Acesta a mai adăugat că în cursul zilei de astăzi va avea loc o întălnire a comisiei juridice din Camera Deputaţilor în cadrul căreia va prezenta documente justificative, din care rezultă faptul că a demisionat atăt din funcţia de conducere din firma Prefera cât şi din funcţia de consilier judeţean.

Reamintim că ANI a transmis, luni, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, opinia sa cu privire la sesizările formulate în legătură cu deputaţii Tamara Dorina Ciofu, Aurel Nechita, Ioan Dârzu, Petru Andea, privind existenţa unor potenţiale stări de incompatibilitate sau conflict de interese.

Într-un comunicat de presă trimis de către deputatul Ioan Dîrzu, liderul PSD Alba şi-a exprimat nemulţumirea faţă de acuzaţiile care i se aduc.

“Am citit cu neplăcere informaţia transmisă de ANI către presă conform căreia m-aş afla în stare de incompatibilitate cu toate că nu am fost informat sau consultat de nimeni pentru a arăta şi explica faptul că toate posibilele situaţii au fost corectate respectând termenul legal.

Chiar dacă fac parte din categoria de parlamentari care susţin existenţa unei instituţii cu atribuţiile ANI, conducerea sa demonstrează din nou că este incapabilă să îşi desfăşoare activitatea obiectiv căutând cu disperare din nou să îşi dovedească fidelitatea faţă de regimul lui Traian Băsescu. Dacă ar fi aplicat legea ar fi verificat că toate stările de incompatibilitate au fost deja rezolvate şi raportate către Parlament respectând termenele legale”, se menţionează în comunicat.

Acest articol a fost citit de 569 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.