teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Politică » Ioan Dîrzu, despre scandalul cărnii de cal vândute sub etichete false: “Este o nouă palmă pentru județul nostru”

Ioan Dîrzu, despre scandalul cărnii de cal vândute sub etichete false: “Este o nouă palmă pentru județul nostru”

Publicat în 21.02.2013 la ora 16:31

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, de profesie medic veterinar, a comentat recentul scandal privind carnea de cal comercializată prin intermediul societății “Ady Salve” din Blaj. Acesta este de părere că subiectul reprezintă o nouă “palmă” pentru județul Alba, care iese din nou în față prin “lucruri rele”.

“Este o palmă pentru județul nostru. Nu am crezut că este posibil și este totodată și periculos, deoarece s-a dovedit că respectiva carne nu a provenit de la noi. Noi trebuie să ieșim în față și cu lucruri rele. Am discutat și cu colegii din DSV și există o anchetă la ora asta în desfășurare. Nu pot să spun mai multe, dar uite că frauda este prezentă și la noi. Din punctul meu de vedere, organele abilitate precum DSV, OPC, Poliția și așa mai departe trebuie să își facă datoria. Eu le văd însă ca organe de prevenție și control, nu ca organe de executare. Chestiile astea se evită prin prevenție”, a explicat Dîrzu.

În opinia deputatului Ioan Dîrzu, cea mai proastă mișcare făcută vreodată a fost închiderea abatoarelor, care a dat astfel posibilitatea oamenilor de a eluda legea:

“Eu rămân surprins de aspectul respectiv, pentru că abatoarele erau puține la noi în județ, iar cred că mișcarea se făcea clandestin, în cantități mici… să știți dumneavoastră că s-a făcut o mare prostie prin închiderea abatoarelor, deoarece s-a dat posibilitatea ca oamenii să eludeze legea și să taie în șură sau în pod sau oriunde. Și astfel vindeau cu punga, cu plasa, ceea ce e o mare prostie. Neexistând unități de sacrificare și de procesare unde personalul veterinar sau cel de la Direcția Sanitară intra în contact zilnic cu aceștia, s-a dat posibilitatea fraudării. Mă deranjează că din nou județul Alba a fost punctat negativ”, a completat social-democratul.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 466 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.