Rămâi conectat

Din Județ

Autostrada Sebeș – Turda, lotul 3, inaugurat în acest an, potrivit promisiunilor constructorului | teiusinfo.ro

Publicat

în

Autostrada Sebes–Turda lotul 3, între Aiud și Decea, singurul finalizat la timp | teiusinfo.ro

Constructorul Tirrena Scavi promite inaugurarea în toamna 2017 *S-au turnat deja primii 3 kilometri de asfalt *Viaductul de 700 de metri peste râul Mureș – cel mai lung și spectaculos pasaj de pe A10 – Disponibilitate financiară și mobilizare maximă în șantier – secretele constructorului

Pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda, care se întinde pe o lungime de 12,45 km, de la intrare în Aiud până la Decea (km 41+250 – km 53+700), a început asfaltarea. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns deja la 83%, iar reprezentanții constructorului italian Tirrena Scavi S.p.a. își asumă ca termen de finalizare toamna acestui an, în a doua jumătate a lunii septembrie sau prima jumătate a lunii octombrie. S-au turnat deja primii 3 kilometri de strat final de uzură, de la km 41+250 până la km 43+500, iar ritmul de lucru este de circa 1 kilometru de asfalt pe zi.

”Mergem în paralel cu câte două utilaje de turnat asfalt pentru continuitate și pentru eficiență. Asfaltul provine de la cele două stații proprii”, a explicat Umberto Paci, coordonator de proiect pe lotul 3 și reprezentant al constructorului italian, potrivit căruia până la sfârșitul lui august tot tronsonul va fi asfaltat.

Singura problemă care încă mai stă în calea constructorului este un stâlp de înaltă tensiune situat chiar în mijlocul drumului, la km 53+650 (la granița cu lotul 4) și care trebuie mutat de către cei de la Electrica. Constructorul spune că așteaptă de aproape un an ca stâlpul să fie mutat și că are promisiuni că aceasta se va întâmpla până la sfârșitul lunii iunie. În paralel cu lucrările de asfaltare se mai lucrează intens la terminarea unui pasaj peste calea ferată.

”Am fost puțin întârziați din cauza avizelor și aprobărilor pe care a trebuit să le obținem”, a explicat ing. Ion Onițiu. Alți factori care au determinat mici întârzieri în execuție, fără consecințe însă, au fost strămutarea unui cimitir de circa 300 de locuri în zona Gâmbaș (lucrare neprevăzută care ar putea crește costurile cu circa 100.000 de euro) și descărcări arheologice complexe.

*Viaduct de 700 de metri peste râul Mureș – cel mai lung și spectaculos pasaj de pe A10

Viaductul din zona Gâmbaș peste râul Mureș este cel mai lung de pe traseul A10 și poate fi considerat totodată cea mai spectaculoasă lucrare de pe traseu, mai ales că trece printr-o zonă cu peisaje încântătoare. Ca și particularitate, constructorul a ales pentru viaduct o structură dintr-un oțel special, cu proprietăți speciale de a-și crea propria crustă de protecție, un fel de patină naturală, aspect care i-ar putea determina pe nespecialiști să afirme că podul e ruginit.

Pe traseul lotului 3 mai există un viaduct în lungime de 400 de metri, în total fiind construite 9 poduri, două pasaje la cele două noduri rutiere, la Aiud, respectiv Unirea (Decea), plus 7 structuri casetate pentru drumurile locale, 37 de podețe prefabricate din beton. De asemenea, constructorul a fost obligat prin proiect să construiască 10 podețe metalice biopermeabile care să permită animalelor să-și croiască drum între cele două zone naturale protejate pe care le străbate lotul 3. Doar teoretic, însă, deoarece de o parte și alta a autostrăzii există deja bariere greu de trecut de către broaște, șopârle și alte târâtoare, și anume Mureșul, calea ferată și DN1.

*Lotul 3, singurul din cele 4 care va fi gata la timp

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda este singurul din cele 4 care va fi finalizat la timp. E adevărat că aici kilometrii sunt mai puțini, terenul nu a pus probleme deosebite (ca pe lotul 2, de exemplu) și nu există lucrări de complexitatea nodului rutier de la Sebeș, (lotul 1), însă și abordarea a fost una diferită. O disponibilitate financiară și mobilizare de utilaje și muncitori superioare par să fie secretele acestei reușite. Din martie se lucrează zilnic cu aproximativ 250 de utilaje (majoritatea aparținând constructorului Tirrena Scavi și mai puțin subcontractorilor) și cu 500 de angajaţi, dintre care 400 sunt mobilizați pe șantier.

”În prima fază am lucrat din banii noștri, până la stadiul fizic de aproximativ 50%. Suntem o firmă veche în România, cu lucrări importante, cu un rulaj mare și o relație serioasă cu băncile, astfel că ne-am putut permite să susținem inițial din banii noștri toate lucrările. Până la urmă e și în avantajul constructorului să termine cât mai repede și să se mute la altă lucrare”, a precizat Umberto Paci, reprezentantul antreprenorului italian. Din păcate, chiar dacă lotul 3 va fi finalizat în toamnă și CNAIR va decide să îl dea în folosință, aici se va putea circula pe o porțiune de doar aproximativ 7 kilometri, între cele două noduri.

Lotul 3 are 12,45 km şi urmează traseul de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea (km 41+250 – km 53+700). Pe acest tronson sunt două noduri rutiere, inclusiv bretele de acces, la Aiud (km 44+700) şi Unirea (km 53+200). Contractul semnat cu Tirrena Scavi S.p.a are o valoare de 420.511.921,44 lei (fără TVA) și a fost semnat în 16 aprilie 2014.

sursa:ziarulunirea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Din Județ

MESAJE de 8 MARTIE 2024, Ziua Femeii. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | teiusinfo.ro

Publicat

în

MESAJE de 8 MARTIE 2024, Ziua Femeii și a Mamelor. Cele mai frumoase felicitări și urări pentru femeile din viața voastră | teiusinfo.ro

Mesaje de 8 Martie •  Cele mai frumoase texte și cuvinte cu urări, felicitări, SMS-uri personalizate pentru mame, soție, soră, soacră, noră, iubită, prietenă, profesoare, învățătoare, dirigintă, șefă, cumnată, directoare, fină, colegă. Mesaje de 8 martie amuzante

8 Martie e Ziua Internaţională a Femeii.

Fie că este vorba de mămici, soţii, iubite, prietene sau colege, cu toţii transmitem în această zi un gând bun către persoanele dragi de sex feminin din viaţa noastră.  Iată mai jos câteva sugestii, mesaje, urări şi sms-uri, care sperăm să vă fie de ajutor în a vă mărturisi iubirea şi ataşamentul faţă de acestea.

Mesaje pentru mama emoționante

„O mamă atât de minunată ca tine merită ca fiecare zi să fie 8 martie! La mulţi ani, mămico!”

” Îţi multumesc că m-ai iubit şi m-ai învăţat să iubesc şi pe ceilalţi, dar mai ales pe tine. La multi ani, mami!”

„Unei singure fiinţe din viaţa mea îi  datorez tot ceea ce eu am şi ceea ce sunt azi. Ea mi-a dat naştere, m-a crescut şi m-a învăţat să iubesc. Nu exista cuvinte care să o descrie! Te iubesc, mama! La mulţi ani”

„Ziua de 8 Martie îmi oferă prilejul potrivit pentru a-ţi spune cât de mult însemni pentru mine. Vreau să-ţi mulţumesc pentru tot ceea ce am învăţat de la tine: cum să dăruiesc necondiţionat, cum să am încrede în mine. Tu ai fost cea care m-a iubit fără a cere nimic în schimb, tu eşti cea care mi-a oferit sprijin şi încurajări când aveam nevoie, tu ai fost mereu alături de mine când viaţa părea împotriva mea.Te iubesc, mămica mea…”

„Un gând mărunt pentru iubirea imensă pe care ţi-o port. La mulţi ani, mama!”

„Singura persoană care va avea întotdeauna încredere în mine, care va fi întotdeauna lângă mine, care mă va iubi întotdeauna … întotdeauna mama mea! La mulţi ani!

„Prima dată când am deschis ochii, te-am văzut pe tine MAMĂ. Acum, că m-ai crescut sunt fericită că mi-ai dat viaţă şi vreau să îţi multumesc! Te iubesc şi iti urez un sincer La mulţi ani, MAMA!!!”

„Poate că pentru lume tu eşti numai o persoană, dar pentru anumite persoane tu eşti întreaga lume! La mulţi ani!”

„Tu, mămico dragă, ne îndrumi paşii şi ne sprijini să mergem pe drumul drept. Noi îţi multumim şi te iubim. La multi ani!”

„Mami, te iubesc. Pentru mine eşti unică, eşti primăvara mea însorită! La mulţi ani!”

„Dragă mamă, de ziua mămicilor eu îţi urez multă sănătate şi să te bucuri de toţi cei ce te înconjoară! La mulţi ani”

„Draga mea mămică, O primăvară caldă să fie în sufletul tău. Îţi mulţumesc că ai avut grijă de mine cu atâta atenţie.Te iubesc din tot sufletul.Cu drag ….”

„Din suflet îţi dăruiesc, ca în fiecare an, firavul mărţişor şi odată cu el toată dragostea ce ţi-o port. Te iubesc! La mulţi ani!”

„Dacă viaţa ta ar depinde de iubirea pe care ţi-o port…..ai fi nemuritoare!LA MULŢI ANI, scumpa mea  MĂMICĂ!

„Draga mea mamă, Am căutat să găsesc un cadou potrivit pentru tine… şi cred că l-am găsit. Sper să-ţi umple ziua de bucurie atunci când îl vei primi. La Mulţi Ani!”

„Ştiu că nu ţi-am arătat mereu că am apreciat ceea ce ai făcut pentru mine. Îţi sunt recunoscătoare că exist. Ţie îţi datorez omul care sunt astăzi, datorită ţie sunt un om mai bun. Tu m-ai învăţat să mă respect şi să respect pe alţii, tu eşti cea care m-a învăţat sa fiu tolerantă, tu eşti cea care m-a ascultat întotdeauna şi care a fost alături de mine mereu”

„Îţi sunt recunoscătoare pentru faptul că m-ai iubit necondiţionat şi că ai avut grijă de mine toată viaţa, îţi sunt recunoscătoare pentru că îţi pasă de viaţa mea, pentru că ai mereu o vorbă bună pentru mine când lucrurile merg rău. Îţi urez o zi plină de voie bună şi sper ca dragostea mea să îţi umple  viaţa la fel cum dragostea pe care mi-ai purtat-o tu a umplut-o pe a mea. La mulţi ani, mama!”

Mesaje de 8 martie pentru soţie

„Sunt cel mai fericit bărbat, am trecut împreună prin bune şi rele, nu trebuie să-ţi dau mesaje pompoase de 8 Martie pentru că toată lumea ştie că tu eşti minunea vieţii mele. La mulţi ani, scumpa mea soţie”

„Îţi urez o zi a femeii în care să te bucuri de fiecare rază de soare, de fiecare pată de verdeaţă şi… de dragostea mea necondiţionată. La mulţi ani, de Ziua Femeii”

„Azi uită cine eşti şi trezeşte-te la viaţa o dată cu natura. Fii un fluture zglobiu şi aşează-te pe prima floare a purităţii. Ziua să-ţi fie mai senină ca infinitul. La mulţi ani, floare a primăverii.Te iubesc”!

” Îţi doresc ca aceste zile de primăvară şi răsăritul soarelui să-ţi aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat… te iubesc!”

„Odată cu venirea primăverii, ai venit tu… a răsărit primul ghiocel şi cu el dragostea mea pentru tine… ţi-am dăruit un buchet de flori şi tu mi-ai dăruit dragostea ta… şi de atunci în sufletul meu e întotdeauna primăvara… pentru că acolo eşti tu… tu eşti primăvara sufletului meu. Te iubesc!”

„Te port oriunde în gândurile mele şi te simt chiar dacă eşti departe de mine! De 8 martie îţi urez o primăvară frumoasă, cu soare, fericire şi toată dragostea prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”

MESAJE 8 MARTIE pentru iubită

„Fie ca ziua de 8 Martie să-ţi aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ. La mulţi ani, draga mea!”

„Când mă uit afară, văd doar vânt şi ploi. Când mă uit la cer, e mereu înnorat şi cenuşiu. Dar când mă uit la tine ştiu că va veni timp frumos, pentru că tu eşti soarele şi primăvara mea. La mulţi ani!”

„Îţi doresc ca aceste zile de primăvară şi răsăritul soarelui să-ţi aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat… te iubesc!”

„Fluturele meu…. Frumuseţea, ca şi zborul şi iubirea, de cenusa-şi leagă firea. De-i ştergi fluturelui praful, nici o vrajă, nici o boare, nu-l vor face să mai zboare.Tu eşti fluturele meu şi promit că niciodată nu voi şterge praful dragostei de pe aripile tale. La mulţi ani!”

„De ziua ta… Ce aş putea să-ţi doresc mai mult decât să ai în suflet veşnic primăvară?”

MESAJE de 8 MARTIE pentru colegă, prietenă

” Îţi doresc ca răsăritul soarelui să-ţi aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi mai pur, mai sincer, mai curat. Un 8 Martie însorit!

” 1000 de flori şi tot atâtea gânduri bune pentru o persoană deosebită. Vă doresc o zi specială, la fel ca dumneavoastră. la mulţi ani!”

„Fie ca ziua de 8 Martie să-ţi aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ. La mulţi ani!”

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc un 8 Martie special!”

„La mulţi ani pentru o femeie de nota 10! Să nu te schimbi niciodată!”

” Să fii sănătoasă şi o poftă permanentă de o retrezire la viaţă, o veşnică reînoire de forţe şi bucuria de a trăi.
Aşa să fie, îţi doresc cu drag…!

„De 8 martie îţi urăm o primăvară frumoasă, cu soare, fericire şi toată dragostea noastră prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni…şi fie ca primăvara iubirii să vă inunde sufletul cu bucurie şi cu parfumul tuturor florilor sale. Vă doresc un 8 Martie cât mai frumos”
” Ziua asta să fie un prilej de bucurie pentru noi toate, să simţim mai puţin apăsarea grijilor şi să ne umplem gândurile şi sufletul de căldura primăverii. La mulţi ani, tuturor femeilor!”

„De 8 Martie senin,
Într-un cadru anonim
Primăvara a sosit
În al iernii asfinţit.
Primăvară-n suflet vă doreşte …”

„Dacă vezi că soarele-ţi râde prin păr, dacă simţi miros de ghiocei, dacă auzi ciripit de păsărele, atunci înseamnă că trăieşti o nouă primăvară… Fie ca primăvara să-ţi aducă bucurie în suflet, fericire şi linişte. Îţi doresc multă sănătate şi pace şi sper că într-o zi să te alături şi tu clubului mămicilor că este o experienţă de neimaginat!”

„Închin paharul pentru noi Femeile! pentru bărbaţii care ne au, pentru nenorociţii care ne-au avut şi pentru cei care vor avea norocul să ne cunoască!Pentru toate femeile frumoase pe care vreau să le văd fericite!”

Mesaje de 8 martie pentru profesoară. Felicitare de 8 martie pentru cadre didactice: învățătoare, dirgintă

„Nu exista prilej mai minunat de dăruire decât să poți da zi de zi ce ai mai bun din tine. Să poți să înveți cu înțelepciune și răbdare pe cel ce a venit la tine. Pentru călăuzirea pașilor pe drumul vieții și științei, pentru învățarea și cunoștințele dăruite. Vă mulțumim cu respect, doamna Profesoară! La multi ani!!!”

„Această zi este o ocazie deosebită să vă aducem cele mai sincere și frumoase urări de bine, sănătate, prosperitate dumnevoastră care sunteți atât de drag pentru fiecare dintre noi. 8 MARTIE fericit.”

„Doamna profesoară sa aveți parte de toată căldura omenirii, un ocean de sănătate și toate florile lumii adunate în cel mai frumos buchet de 8 Martie!”

„1.000 de flori și tot atâtea gânduri bune pentru o persoana deosebită. Vă doresc o zi specială, la fel ca dumneavoastră.”

„De 8 martie îți uram o primăvară frumoasă, cu soare, fericire și toată dragostea noastră prinsa într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”

„Un gând curat și senin ca primăvara pentru veșnicia ei!”

„Primăvara… anotimpul renașterii, al trezirii la viață, face acum de ziua aceasta de 8 Martie, ziua cea mai plină de feminitate, zâmbete, și căldura sufletească!”

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Fie ca primăvara iubirii sa iți inunde sufletul cu bucurie și cu parfumul tuturor florilor sale. Îti doresc un 8 Martie cât mai frumos.”

„Viața, arta, chiar și energia se declina la feminin. Ideea, ca și lupta și pâinea sunt tot femei. Privind femeile, sfârșești a crede în mitul cu supraoamenii în care fiecare din ele valorează cât doi bărbați. Ambițioase, dinamice, cu plăcerea muncii, emotive și eficace, fac ca intervenția lor să fie mai intuitivă, mai psihologică, benefică….”

Urare de 8 Martie pentru profesoară

Nu exista prilej mai minunat de dăruire decât să poţi da zi de zi ce ai mai bun din tine. Să poţi să înveţi cu înţelepciune şi răbdare pe cel ce a venit la tine. Pentru călăuzirea paşilor pe drumul vieţii şi ştiinţei, pentru învăţarea şi cunoştinţele dăruite. Vă mulţumim cu respect, doamna Profesoară! La mulţi ani!!!

Felicitari de 8 martie

„Ştiu că nu ţi-am arătat mereu că am apreciat ceea ce ai făcut pentru mine. Îţi sunt recunoscătoare că exist – ţie îţi datorez omul care sunt astăzi, datorită ţie sunt un om mai bun. Tu m-ai învăţ să mă respect şi să respect pe alţii, tu eşti cea care m-a învăţat să fiu tolerantă, tu eşti cea care m-a ascultat întotdeauna şi care a fost alături de mine mereu. La mulţi ani”

„Îţi sunt recunoscătoare pentru faptul că m-ai iubit necondiţionat şi că ai avut grijă de mine toată viaţa, îţi sunt recunoscătoare pentru că îţi pasă de viaţa mea, pentru că ai mereu o vorbă bună pentru mine când lucrurile merg rău. Îţi urez o zi plină de voie bună şi sper că dragostea mea să îţi umple viaţa la fel cum dragostea pe care mi-ai purtat-o tu a umplut-o pe a mea”

„Ziua de 8 Martie îmi oferă prilejul potrivit pentru a-ţi spune cât de mult însemni pentru mine. Vreau să-ţi mulţumesc pentru tot ceea ce am învăţat de la tine: cum să dăruiesc necondiţionat, cum să am încrede în mine. Tu ai fost cea care m-a iubit fără a cere nimic în schimb, tu eşti cea care mi-a oferit sprijin şi încurajări când aveam nevoie, tu ai fost mereu alături de mine când viaţa părea împotriva mea.Te iubesc, mămica mea…”

Citește și: mesaje de 8 martie în engleză

Mesaje de 8 martie haioase. Texte amuzante și hazlii pentru femei

„Este Ziua Femeii, o perioadă grea pentru orice bărbat de meserie, trebuie să abordăm acest eveniment cu calm, raţiune şi cu multă diplomaţie”

„Sunt veteran în Legiunea Străină şi am luptat 4 ani ca mercenar în Afganistan, cea mai grea bătălie pentru mine rămâne săptămâna dintre 1 şi 8 Martie… asta se întâmplă în fiecare an”

„Sună-ţi prietena, s-ar putea să fie cu mine”

„Suntem veriga firului de aţă
A fiecărui lanţ făcut din doi,
E greu cu noi, femeile, în viaţă,
Dar e şi imposibil fără noi”

„Ani frumoşi să-ţi vână-n cale! Sănătate şi… parale!”

„Am vrut să-ţi cumpăr flori, dar tu eşti cea mai frumoasă floare, am vrut să-ţi iau un Ferarri din 2007, dar ţi-am luat un mărţişor de 8 Martie.”

„Ştiu că nu ţi-am luat mărţişor şi am fost un mare ţăran şi mai ştiu că eşti cea mai frumoasă femeie din spaţiul sud-est european”

” În sufletele noastre-i mereu primăvară,
Iar ziua de 8 MARTIE soseşte iară,
Această zi să vă aducă,
Un mărţişor şi viaţa lungă,
Iar mie, cea care compuse…
O fustă şi… vreo două bluze!”

„Chiar dacă uneori ţăranul roman îşi bate femeia de-o snopeşte, de 8 Martie nu uita de ziua ei… că aşa e româneşte”

„La mulţi ani, mama! Eşti minunată şi vreau să împart cu tine ce am mai de preţ. Iată de ce m-am gândit să-ţi trimit copiii vreo lună.”

„Sper ca odată cu venirea primăverii să îţi aduc zâmbetul pe buze, măcar aşa de 8 martie!”

” Sunt cel mai fericit bărbat, am trecut împreună prin bune şi rele, nu trebuie să-ţi dau mesaje pompoase de 8 Martie pentru că toată lumea ştie că tu eşti minunea vieţii mele. La mulţi ani!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Din Județ

Mesaje de Crăciun. Felicitări și Urări de Sărbători | teiusinfo.ro

Publicat

în

Mesaje de Crăciun • Felicitări de Crăciun • Urări de Crăciun • Crăciun fericit 2023 | teiusinfo.ro

Mesaje de Crăciun pentru soț, soție, mamă, tată, copii, părinți, nași, prieteni:

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători din an, este acel moment plin de magie când familia se reunește în jurul mesei îmbelșugate, bucuria petrecerii timpului alături de cei dragi fiind de neînlocuit și așteptată cu nerăbdare.

Atunci când nu puteți fi alături de cei dragi de Crăciun, le puteți trimite acestora cele mai frumoase mesaje, felicitări și urări cu prilejul Nașterii Domnului.

Ziarul Unirea Online vă prezintă cele mai frumoase mesaje și urări de Crăciun pe care le puteți trimite familiei, prietenilor, chiar și colegilor sau șefilor.

Mesaje de Crăciun pentru cei dragi

”Fie că sărbătoarea Crăciunului să îţi umple sufletul de bucurie, să îţi aducă pace şi linişte în suflet, iar lumina lui minunată să îţi lumineze în continuare paşii în viaţa. Crăciun Fericit!”

”Fie ca sărbătorile de iarnă să vă aduca bucuria Crăciunului prin speranță, spiritul Crăciunului prin pace, emoția Crăciunului prin dragoste.”

”Cu colinde de Crăciun, vă dorim un an mai bun, și cu dragoste creștină să primiți în dar lumină, zurgălăi de flori de gheață să va bucure de viață, mult noroc s-aveți în toate, La Mulți Ani cu sănătate!”

”Fie ca sărbătorile de iarnă să vă aducă linişte, căldura şi armonie în suflet. Crăciun fericit şi un An Nou plin de împliniri!”

”Fie ca Pruncul născut în ieslea din Bethleem să vă umple casele şi vieţile cu bucurie,sănătate şi multă înţelepciune pentru anul care vine. La Mulți Ani!”

”Sărbători fericite cu bucurii şi împliniri alături de cei dragi! Să vă găsească Moşul cu masa bogată şi sufletul curat!”

”Vă doresc ca sărbătorile de iarna să vă aducă sănătate şi fericire, împlinirea tutror dorinţelor şi sănătate celor dragi. La multi ani!”

”Strălucirea stelei de Crăciun să vă lumineze inimile, iar în sufletele voastre să se oglindească lumina caldă a lumânărilor. Crăciun fericit va doreşte!”

”Sfânta sărbătoare a Crăciunului să vă aducă belşug în casă, dragoste în suflet şi lumină tuturor celor dragi!”

Mesaje de Crăciun pentru soț • Urări de Crăciun

”Dragul meu, îți doresc un Crăciun fericit! Să fii sănătos, să te bucuri de sărbători pline de magie, să ai parte numai de bucurii în suflet! La mulți ani!”

”Crăciunul este timpul pentru dăruire. De aceea, astăzi îți ofer dragostea, afecțiunea, atenția și aprecierea mea. Mulțumesc că ești mai mult decât am sperat vreodată să găsesc la omul de lângă mine”

”De Crăciun, dacă vine la ține un tip gras și păros și te baga într-un sac, nu te speria! I-am scris moșului că te vreau pe ține de Crăciun!”

”Pomul de Crăciun veșnic verde îmi amintește de dragostea durabilă pe care o împărtășim împreună. Îți mulțumesc că ai fost și ești cel mai bun soț pe care aș putea să-l găsesc vreodată”.

Mesaje de Crăciun pentru soție • Felicitări de Crăciun

”În noaptea de Crăciun vreau să văd o grămadă de stele, nu pe cer, nici pe brad, ci în ochii iubitei mele. Crăciun fericit, iubita mea!”

”Moș Crăciun mi-a promis că îmi va aduce anul acesta ceva frumos și nostim dacă voi fi cuminte. Am fost cel mai cuminte băiat din lume și acum te voi avea în sfârșit!”

”Cu tine aproape de mine, știu că acest Crăciun va fi cel mai bun pe care l-am avut vreodată. Ești perfectă pentru mine. Să ai un Crăciun minunat, draga mea soție!”.

”Pentru o lume întreagă ești o singură persoană. Dar pentru mine ești o lume întreagă. Crăciun fericit, iubirea mea!”

Mesaje de Crăciun pentru mama • Urări de Crăciun

”La mulți ani și Crăciun fericit, draga mamă! Fie ca această sărbătoare plină de emoție să te găsească sănătoasă și cu zâmbetul pe buze! Îți doresc un Crăciun minunat, alături de oamenii pe care îi iubești cel mai mult!”

”Crăciun fericit! În zi de sărbătoare, îți doresc să fii cea mai fericită mamă din lume, să te bucuri de cel mai frumos Crăciun de până acum, alături de familie și prieteni. La mulți ani!”

”La mulți ani! Îți doresc, draga mea mamă, un Crăciun de poveste, cu sănătate, bucurii în suflet și tot ceea ce tu îți dorești!”

Mesaje de Crăciun pentru tata • Felicitări de Crăciun

”Crăciun fericit, dragul meu tată! Sărbători pline de lumină, căldură și bucurii! Te iubesc!”

”Fie că sărbătoarea Crăciunului să îţi umple sufletul de bucurie, să îţi aducă pace şi linişte în suflet, iar lumina lui minunată să îţi lumineze în continuare paşii în viaţa. Crăciun Fericit!”

”La mulți ani! Să fii sănătos și să te bucuri de multă sănătate! ”

Fie ca de acest Craciun sa ti se indeplineasca toate dorintele. Si sa fii fericit si sanatos tot anul ce va veni. Craciun fericit, dragă tată!

Mesaje de Crăciun pentru părinți

”Când eram mică, îmi doream cele mai frumoase daruri de la Moș Crăciun. Acum știu că cele mai importante cadouri nu stau împachetate frumos sub brad, ci sunteți voi. Sărbători fericite! Vă îmbrățișez cu drag”.

”Crăciun fericit pentru cei mai buni părinti din lume! Vă mulțumesc că ați fost alături de mine de fiecare dată când am avut nevoie. La mulți ani!”

”La mulți ani! Sărbătorile de iarnă să vă aducă multe bucurii, surprize şi îndeplinirea tuturor dorinţelor. Crăciun fericit!”

”Urările mele speciale se îndreaptă către voi. Să aveți un Crăciun binecuvântat, iar Isus să va trimită abundență și prosperitate! Vă iubesc!”

Sarbatorile inseamna mai mult decat cadouri si petreceri. Fie ca acest Craciun sa va aduca adevaratele miracole! La multi ani!

Mesaje de Crăciun pentru copii • Urări de Crăciun

Sa ai un Craciun pe care sa ti-l amintesti toata viata! Cele mai bune urari de Craciun si sa ai un An Nou magnific!

Craciun cat mai luminos, vis de iarna calduros, liniste langa cei dragi, veste buna dinspre magi! Craciun fericit!

”Crăciun fericit! Sărbătoarea plină de magie a Crăciunului să îți aducă sănătate, zâmbete și bucurii nenumărate! Te iubim!”

”Moș Crăciun să îți aducă tot ce îți dorești! Sărbători fericite, dragul nostru fiu! Să te bucuri de tot ce îți dorești”

Aceasta e o noapte speciala, in care poti intalni o persoana speciala! Este vorba despre copilul care ai fost. Uita pentru o noapte grijile si retraieste miracolul noptii de Craciun!

Felicitări de Crăciun pentru nași

Bogatie cata vreti, Sanatate pentru toti, Iar la anul care vine Sa va fie si mai bine. Sa va fie casa, casa, cu bucate noi pe masa, Mos Craciun cu sacul plin, drumu-n viata cat mai lin.

”La mulți ani! Crăciun fericit! Să vă bucurați de tot ce vă doriți și să fiți alături de noi încă 1000 de ani!”

”Sărbători pline de armonie, liniște și iubire! Vă dorim un Crăciun plin de magie și fie ca Moșul să vă aducă cele mai de preț daruri: sănătate, bucurie și fericire!”

Mesaje de Crăciun pentru prieteni • Urări de Crăciun

”De sfintele Sărbători să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani!”

”Frumuseţea iernii, cu dulcele ecou al colindelor şi cu imaginea celor dragi în suflet să vă aducă împlinire, iubire şi fericire. Sărbători fericite!”

”Lumina sfântă venită în Ajun să vă aducă în suflet un veşnic Crăciun. Sărbători de vis alături de cei dragi!”

Fie ca cele mai dragi persoane sa-ti fie alaturi si sa recreati adevaratul spirit al Craciunului. Craciun fericit!

E sarbatoare! Bucura-te de pace, lumina si caldura alaturi de cei dragi tie. Dăruiește din toata inima si deschide-ti sufletul pentru a primi dragoste si fericire. Lasa-ti sufletul sa renasca si traieste fiecare zi ca pe un dar nepretuit.

Mos Craciun bate la usa, scoate mana din manusa si va da din palma lui darurile cerului, langa brad si langa foc sa va umple de noroc!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Din Județ

În județul Alba apa e un lux! Tarifele la apă și canalizare, aproape duble față de București | teiusinfo.ro

Publicat

în

În județul Alba apa e un lux! Tarifele la apă și canalizare, aproape duble față de București | teiusinfo.ro

În ultima perioadă, tot mai mulți cetățeni mi-au semnalat faptul că prețurile practicate de APA CTTA, companie de stat, deținută de Consiliul Județean Alba, sunt extrem de mari, aproape insuportabile. Este un adevăr pe care îl resimte fiecare cetățean din Alba, fiecare consumator final.

Știu foarte bine că, în buna tradiție a neasumării vreunui eșec ori realități dureroase, distinșii domni din PNL Alba, în frunte cu Ion Dumitrel, vor arunca vina pe legislație, pe ANRSC sau pe orice altceva, de la încălzirea globală și până la situația geopolitică, cu războaiele din Orientul Mijlociu ori Ucraina. Este și aceasta o realitate cu care domnii din PNL Alba ne-au obișnuit în ultimele două decenii.

Ceea ce nu vor spune și recunoaște vreodată Ion Dumitrel și ceilalți din conducerea PNL Alba și a Consiliului Județean, este faptul că, în realitate, APA CTTA există pentru a servi intereselor de partid și de gașcă ale domnilor Dumitrel, Roman, Hațegan, Fulea și toți ceilalți liberali care stau agățați, cu buzunarele larg deschise, de bugetele publice. Și abia apoi, într-o mai mică măsură, pentru a asigura cetățenilor accesul la apă și canalizare.

Ca să înțelegem foarte clar realitatea acestor companii sinecură, iată prețurile la apă practicate de APA CTTA în județul Alba:
– pentru populație, apa potabilă costă 6,95 lei/mc cu TVA în timp ce serviciul de canalizare 7,48 lei/mc cu TVA
– pentru ceilalți consumatori, apa potabilă costă 6,38 lei/mc iar serviciul de canalizare 6,86 lei/mc cu TVA

Cu alte cuvinte, populația plătește mai mult decât plătesc agenții economici, instituțiile publice și alte persoane juridice.

Răstimp, o altă companie de stat, APA Nova București, și care funcționează în același cadru legislativ ca și APA CTTA Alba, practică următoarele tarife:

– pentru toți consumatorii, apa potabilă costă între 5,05 și 5,50 lei/mc, în timp ce serviciul de canalizare costă între 2,66 și 2,90 lei/mc. Aceste marje există pentru a acoperi anumite intervenții neprevăzute la rețele.

Cu alte cuvinte, apa potabilă este cu aproape 40% mai ieftină la București decât în Alba Iulia, în timp ce canalizarea este la sub jumătate de preț. Sunt convins, domnii de la șefia CJ Alba ori APA CTTA vor avea o justificare și pentru acest fapt. Până la urmă, Bucureștiul e străbătut de Dâmbovița, iar Alba Iulia de Mureș, iar Dâmbovița e înaintea Mureșului, alfabetic, deci iată de ce e mai ieftin acolo.

APA CTTA a avut anul trecut, în urma facturilor remise populației și persoanelor juridice din județ, încasări de peste 119 milioane lei.

APA CTTA SA, deși este o companie de utilitate publică, nu este o instituție și nu se supune legilor administrației publice. Prin urmare, nu există transparență și nu există limitări salariale, cum se întâmplă în instituțiile publice. Aceste venituri uriașe au asigurat niveluri de salarizare extrem de mari, în special pentru șefii companiei. Evident, nu toți cei aproape 800 de angajați ai companiei se bucură de salarii uriașe. De tratament preferențial beneficiază, în mod special, șefii din companie care, fapt cvasi cunoscut, sunt numiți politic. Șeful companiei este Ștefan Bardan, fost deputat PDL și unul din apropiați lui Ion Dumitrel. La „apa mică, filiala din Alba Iulia a APA CTTA, îl regăsim pe domnul Paul Voicu, fost viceprimar PD-PNL.

În ciuda lipsei de transparență a companiei, anumite salarii pot fi aflate, căutând în declarațiile de avere ale oamenilor politici. Căci, cum bine îi stă unei companii sinecură, ea este ticsită cu rude șefilor de partid.

Prin urmare, le solicit domnilor Ion Dumitrel și celorlalți membri din conducerea CJ Alba, unii dintre ei încasatori de venituri suplimentare de la compania de apă, să transparentizeze întreaga activitate a companiei, să introducă o reformă salarială care să aducă nivelurile de salarizare la cele din economia reală și, poate cel mai importat, să găsească soluții pentru ca prețul apei potabile și al canalizării să fie unul suportabil și just.

APA CTTA trebuie să funcționeze în folosul cetățenilor, nu pentru a asigura, din facturi uriașe, bunăstare, salarii uriașe, prime și bonusuri unei găști conectate la șefia PNL Alba.

Corneliu Mureșan, secretar executiv PSD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Din Județ

Mesaje de Sfântul Nicolae. Felicitări și urări de Moș Nicolae pentru cei dragi | teiusinfo.ro

Publicat

în

Mesaje de Sfântul Nicolae 2023. Felicitări de Sfântul Nicolae. Urări de Sfântul Nicolae și SMS-uri pentru Moș Nicolae | teiusinfo.ro

„Dacă esti supărat, Moş Nicolae nu-ţi va aduce nimic. Asa ca e bine sa ai sufletul tău bun, aşa cum îl ştiu eu. Trăieşte câteva momente de fericire şi mulţumire. Apoi uită-te în ghetuţe: ai un gând bun de la mine! Te pup!”.

„Moş Nicolae a venit la mine cu dragoste şi speranţă. Eu nu sufăr dacă nu vine încărcat cu daruri pentru cizmuliţele mele. Sunt norocoasă doar să ştiu că el există şi că îmi face familia fericita. Asa ca l-am trimis aseară pe Moş la ţine, să-ţi sufle în ureche fericirea. ..”.

„Printre fulgi de nea imaginari m-am strecurat aseară la tine în căsuţă, să-ţi laş un cadou simbolic acolo în ghetuţă, dar te-am văzut dormind, asa ca ţi-am lăsat un pupic dulce pe obraz”.

„De Moş Nicolae este momentul în care tot ceea ce ne dorim se indeplineste! Asa ca dacă eşti sănătos, fericit, înconjurat de cei dragi, inseamna ca Moşul a venit deja”.

MESAJE, URARI SI SMS-URI de SFANTUL NICOLAE

„Cremă de pantofi, perie de lustruit, ghete noi. Păcat că nu ai fost cuminte! Va trebui sa te multumesti cu mine!”

„Surpriză! Anul acesta Moş Nicolae nu ţi-a adus nimic… material. Doar pe mine, un suflet rătăcit şi singur. Astept doar un semn pentru a arăta ce am mai bun şi cald în suflet”.

„Mi-am pus cizmuliţele la usa si te aştept! Vrei să fii tu Moş Nicolae pentru mine? Hai, te astept!”

Lustruieşte-ţi ghetele şi după… mergi la culcare! Nu contează că eşti singură… Moş Nicolae va veni şi îţi va pune în ghetuţe doar zâmbete şi voie bună… să le împarţi apoi în stînga şi în dreapta:) Şi eu o să vreau un zîmbet! Să-mi păstrezi unul!

Cu ocazia sfântului Nicolae îţi doresc multă sănătate, fericire şi nu în ultimul rând multă bucurie în viaţă!!!Să fii iubit şi să ai parte numai de lucruri frumoase!!!!

Sper ca sărbătoarea Sfîntului Nicolae să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi mai ales… multă dragoste!

Mesaje de Sfântul Nicolae • Urări de Sfântul Nicolae

Începând cu 6 decembrie, în perioada sărbătorilor de iarnă oamenii sunt mai buni, mai frumoşi, mai înţelepţi şi fac o gesturi minunate faţă de cei dragi şi nu numai.Fie ca această perioadă să îţi aducă şi ţie multe zâmbete frumoase de la oamenii din jurul tău şi să poţi împărtăşi tot ce ai tu mai bun cu ei.

Mesaje de Mos Nicolae Pentru soţul meu iubitŞi Nicolae numitAzi în zi de sărbătoareEu îi fac caldă urare.

Dacă continui să fii supărat, Moş Nicolae nu-ţi va aduce nimic…. Înnoieşte-ţi sufletul tău bun, aşa cum îl ştiu eu şi trăieşte câteva momente de fericire şi mulţumire… şi uită-te în ghetuţe… ai să găseşti un gând bun de la mine… Te sărut!

În ultimii ani, Moş Nicolae a venit la mine cu… dragoste şi speranţă… El ştie că nu sufăr dacă nu vine încărcat cu daruri pentru cizmuliţele mele. Sunt norocoasă doar să ştiu că el există şi că îi face pe apropiaţii mei fericiţi. Tu eşti unul dintre ei? L-am trimis aseară pe moş la ţine, să-ţi sufle în ureche fericirea….

Printre fulgi de nea imaginari m-am strecurat aseară la tine în căsuţă, să-ţi laş un dar simbolic acolo în ghetuţă, dar te-am văzut dormind şi atunci ţi-am lăsat un pupic dulce pe obraz.

De Moş Nicolae este momentul în care ceea ce ne dorim devine realitate! Dacă eşti sănătos, fericit, înconjurat de cei dragi, atunci Moş Niculae a venit deja.

Cremă de pantofi, perie de lustruit, ghete noi. Păcat că nu ai fost cuminte! Mulţumeşte-te cu mine!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius