Rămâi conectat

Știri din zonă

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Teiuș, pregătiri pentru ridicarea grinzilor metalice

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Teiuș, pregătiri pentru ridicarea grinzilor metalice

Antreprenorul grec Aktor a reluat lucrările pe lotul 2 al autostrăzii A10. Astăzi se lucra în mai multe puncte, cel mai important fiind viitorul pasaj peste calea ferată din nodul rutier Teiuș, ultima structură mare care nu este încă finalizată pe acest segment de autostradă.

Bucovinenii de la BAXCOM au finalizat toate lucrările la zidul de sprijin și radierele la km 26, viitorul pasaj peste calea ferată. În prezent se lucrează la platformele pe care va fi instalată macaraua pentru ridicarea, montarea și fixarea grinzilor de tablier metalic. Lucrarea este programată pentru miercuri și va fi realizată de către firma RETTER în colaborare cu DEME Macarale.

Citește și: VIDEO| În zona nodului rutier Teiuș, frigul nu a stopat lucrările pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2

Pasajul peste calea ferată de la km 26, de lângă nodul rutier Teiuș, este ultima lucrare mare de structură de pe acest segment de autostradă, de finalizarea căreia depinde deschiderea circulației rutiere în acest an.

Se lucrează și în alte puncte: în zona Oiejdea, după km 20 se executau lucrări de taluzare și se pregăteau executarea umpluturilor cu lianți hidraulici la pasajul de la km 22 și la cel de la km 27.7.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, Aktor are cea mai bună mobilizare în zona nodului rutier Teiuș

Grecii de la Aktor așterneau astăzi balast stabilizat, în zona viitorului nod rutier Teiuș, la km 25.

Cea mai mare problemă de pe acest segment de autostradă, așa cum a afirmat și Asociația Pro Infrastructură, o reprezintă infiltrațiile de apă care există în zona Oiejdea, din cauza cărora se exercită o presiune asupra zidului de sprijin care a fost deja executat. Grecii de la Aktor au promis că în termen de 30 de zile de când se va aproba un proiect vor executa lucrările în această zonă.

Lotul 2 al autostăzii A10 Sebeș-Turda, în lungime de 24.2 kilometri, potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, ar urma să fie finalizat și deschis circulației până în luna august a anului curent.

Citește și: VIDEO| Nodul rutier Teiuș, punctul critic al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 2. S-au reluat lucrările

Aktor promite că, începând cu luna aprilie va crește mobilizarea, existând astfel șanse reale ca până la finalul acestui an să circulăm de la Alba Iulia la Cluj, pe autostradă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Tânăr de 28 de ani din Sântimbru surprins la volanul unui autoturism neînmatriculat, pe DN 1

Publicat

în

Ieri, 19 iunie 2022, în jurul orei 17.12, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală au depistat un tânăr, de 28 de ani, din comuna Sântimbru, în timp ce conducea, pe DN 1, pe raza comunei, un autoturism care avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 70 de ani din Glada de Jos reținut de polițiști, după ce și-a agresat fizic soția

Publicat

în

Vineri, 10 iunie 2022, în jurul orei 19,00, Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați, prin 112, de către o femeie de 64 de ani, din comuna Galda de Jos, cu privire la faptul că a fost agresată de soț.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la locuința familiei, a rezultat că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul, în vârstă de 70 de ani, i-ar fi aplicat soției sale mai multe lovituri.

Victima s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu, iar polițiștii au luat, față de bărbat, măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

În zilele de 16 și 20 mai 2022, laboratorul mobil din dotarea APM Alba a măsurat calitatea aerului și nivelul de zgomot în comuna Galda de Jos

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a efectuat două măsurători în vederea determinării calității aerului, în perioada 16-20 mai 2022, pe raza localității Galda de Jos.

Au fost măsurați poluanții: formaldehidă, benzen, metanol, monoxid de carbon, amoniac, dioxid de azot și dioxid de sulf.  Valorile concentrațiilor poluanților măsurați s-au încadrat în limitele prevăzute de Anexa 3 a Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului  înconjurător și STAS 12574/87 – Aer din zonele protejate – Condiții de calitate. Determinările au fost realizate cu analizorul mobil din dotare.

De asemenea, s-a efectuat o măsurătoare a nivelului de zgomot pe DJ 107H, nr. 90.  Valoarea medie înregistrată a fost de 61,03 dB. Sursa principală de zgomot a fost traficul rutier.

Limitele admisibile de zgomot exterior sunt de 70 – 80 dB la bordura trotuarului care mărginește partea carosabilă a străzilor, în funcție de categoria tehnică a străzilor, conform SR 10009/2017 – Acustică – Limite admisibile ale nivelului de zgomot din mediul ambient.

APM Alba va continua efectuarea de măsurători pentru determinarea calității aerului și zgomotului și în alte localități ale județului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 40 de ani din Sântimbru cercetat de polițiști, după ce a fost surprins la volanul unui autoturism neînmatriculat

Publicat

în

Vineri, 13 mai 2022, în jurul orei 19.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat, de 40 de ani, din comuna Sântimbru, în timp ce conducea, pe DJ 107C, pe raza localității Teleac, un autoturism ce avea autorizația de circulație provizorie expirată.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius