teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Din Județ » Ziua Rozelor, ediţia a XII-a, la Ciumbrud: Sute de persoane prezente la evenimentul cu cei mai frumoşi trandafiri

Ziua Rozelor, ediţia a XII-a, la Ciumbrud: Sute de persoane prezente la evenimentul cu cei mai frumoşi trandafiri

Publicat în 29.06.2013 la ora 14:12

Ziua Rozelor, ediţia a XII-a, la Ciumbrud: Sute de persoane prezente la evenimentul cu cei mai frumoşi trandafiri

Producătorii de trandafiri din Ciumbrud au fost astăzi, cu începere de la ora 10.00 din nou în centrul atenţiei, alături de cei din județul Alba, cu ocazia tradiționalei sărbători organizată de 12 ani la Aiud, Ziua Rozelor. Sute de persoane din Aiud şi nu numai au intrat în parcul colorat din centrul Ciumbrudului în care se simte o adevărată explozie de miresme, după cum celebra piesă spunea, „Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii”.

ziua rozelor CiumbrudProducătorii s-au întrecut în ornarea standurilor punând la încercare imaginația familiei și angajaților pentru a confecționa cele mai frumoase aranjamente florale. Pe toată durata evenimentului aceștia au prezentat soiurile de trandafiri pe care le cultivă și  le-au povestit celor ce s-au oprit să le admire munca, despre frumusețea, dar și greutățile meseriei pe care și-au ales-o.

Programul include Parada Rozelor, pe traseul Aiud – Ciumbrud, cu elevi, majorete, trăsuri, maşini şi biciclete împodobite cu flori, pe fondul muzicii de fanfară, dansul majoretelor şi un atelier de creaţie. În cadrul concursurilor, se va alege: Cel mai frumos aranjament de trandafiri, Cea mai frumos împodobită bicicletă şi cel mai frumos soi de trandafiri, la Duelul Rozelor. Concursul „La umbra unei pălării înflorate” va aduce premii participanţilor care se înscriu la tombolă.

Nu vor lipsi dansuri de societate şi populare, susţinute de copii de la şcolile din Aiud şi Ciumbrud, iar vinurile renumite ale producătorilor locali vor putea fi degustate. La Balul Rozelor va fi aleasă Miss Regina Trandafirilor, iar Ziua Rozelor va ţine până noaptea târziu finalul fiind celelbrat cu un foc de artificii.

La eveniment şi-au făcut apariţia până la ora 11.00 preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Roman şi primarul oraşului Aiud, Horaţiu Josan.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 657 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.