teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Din Județ » Ziua Rozelor, ediţia a XII-a va avea loc în 29 iunie la Aiud şi Ciumbrud

Ziua Rozelor, ediţia a XII-a va avea loc în 29 iunie la Aiud şi Ciumbrud

Publicat în 22.06.2013 la ora 15:06

În data de 29 iunie în municipiul Aiud  va avea loc cea de a XII-a ediţii a sărbătorii „Ziua Rozelor”.

Ziua Rozelor Ciumbrud - AiudPotrivit preşedintelui asociaţiei Amicii Rozelor, Andrei Molnar, ediţia din acest an se află în pregătire şi se va desfăşura în data de 29 iunie, urmând să aibă un program deosebit de atractiv şi variat. Astfel, cei ce vor fi prezenţi în Aiud şi Ciumbrud în acea perioadă vor putea admira „Parada Rozelor”, un alai de atelaje împodobite cu trandafiri, atelaje în care se vor afla gospodarii localităţii, fetele şi băieţii care au grijă de culturile de trandafiri, dar şi oficialităţi ale administraţiei locale şi judeţene. Tot în cadrul acestei sărbători vor avea loc o expoziţie de trandafiri şi alte produse specifice zonei, dar şi concursul, devenit tradiţional, „Duelul Rozelor”, concurs în care se vor alege cele mai frumoase trei soiuri de trandafiri.
Programul anunţat de către preşedintele Andrei Molnar mai cuprinde concursuri de decoraţiuni având ca materie primă trandafirul, concursuri de genul „cea mai frumoasă bicicletă împodobită” şi „cea mai frumoasă pălărie împodobită” sau concursul de desen tematic destinat copiilor. Bineînţeles că nu va lipsi nici tombola în care se pot câştiga aranjamente florale şi atracţia serii – „Balul Rozelor”.
Filiala judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România este o organizaţie care are ca scop informarea membrilor şi a publicului larg privind metodele de cultivare, înmulţirea şi îngrijirea trandafirilor, arbuştilor şi plantelor ornamentale, organizarea de expoziţii, concursuri, târguri locale şi naţionale. Înfiinţată în urmă cu trei ani în localitatea Ciumbrud, asociaţia are la această oră 21 de membri care cultivă peste 30 de hectare cu peste 70 de soiuri de trandafiri, circa 30 de soiuri de arbuşti şi peste 100 de soiuri de pomi. Aşadar, în fiecare an, la sfârşitul lunii iunie, când are loc „Ziua Rozelor”, vedetele sărbătorite sunt trandafirii de la Ciumbrud, un deja binecunoscut brand al judeţului Alba.

Dorel LAZĂR

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 607 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.