Rămâi conectat

Politică

(P) Alegeri Locale 2016 – Începem împreună modernizarea comunei!

Publicat

în

petreanDragi cetăţeni ai comunei Galda de Jos, mă numesc Petrean Gheorghe Iustin, am 28 de ani, de profesie sunt jurist, iar din 5 iunie şi căsătorit.

Am decis să candidez la funcţia de primar deoarece m-am săturat să văd cum cetăţeanul simplu este nedreptăţit, cum actuala conducere îşi aminteşte de ei doar o dată la 4 ani. Din cauza faptului că actuala conducere lasă în continuare 4 sate fără apă, canalizare, asfalt plus alte necesităţi, mă simt nevoit să iau atitudine, să ies în faţa conducătorilor şi să le spun STOP. Sunt ultimii 4 ani de fonduri europene, haideţi să întocmim cât mai multe dosare de finanţare şi să rezolvam problemele! Noi dorim să rezolvăm umătoarele probleme prioritare: – Respect faţă de cetăţean şi transparenţă în activitatea primăriei; – Punerea în aplicare a Legii 15/2003 privind sprijinul tinerilor, prin acordarea unui teren gratuit pentru construirea unei locuinţe. – Introducerea reţelei de apă potabilă şi canalizare în satele Benic, Cetea, Galda de Sus şi Poiana Galdei (URGENT). – Asfaltarea cât mai multor străzi comunale; – Înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit; – Realizarea de parcuri pentru copii în satele comunei; – Sprijinirea cetăţenilor să acceseze fonduri europene în număr cât mai mare; – Sprijinirea culturii şi a obiceiurilor satului; – Deschiderea unei pieţe locale. Avem fonduri europene care ne pot ajuta să rezolvăm multe din aceste probleme, dar este nevoie de oameni capabili să întocmească dosarele de finanţare! Cu voinţă şi forţă am încredere că vom moderniza comuna şi va arăta exact ca o COMUNĂ EUROPEANĂ! Dorim împreună să facem schimbarea mult aşteptată, ştim că ne aşteaptă un drum greu, dar nu imposibil!

PMP Alba – publicitate electorală


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Gheorghe Iustin PETREAN, consilier local PSD: „Galda de Jos, lăsată fără jumătate de milion de euro de PNL și cuplul toxic Ion Dumitrel-Florin Roman”

Publicat

în

Locuitorii comunei Galda de Jos au ajuns să fie victimele unui sistem stricat și nedrept, condus de PNL Alba și cuplul toxic Ion Dumitrel-Florin Roman, care au transformat județul în propria lor moșie.

Comuna noastră a suferit pierderi financiare considerabile în ultimii doi ani, de peste jumătate de milion de euro, din cauza nerespectării contractului de administrare a terenului pe care este amplasată groapa de gunoi a județului.

Acest contract a fost încheiat între UAT Galda de Jos și Consiliul Județean Alba (condus pe atunci de Roman-Dumitrel) și a intrat în vigoare odată cu operaționalizarea depozitului de deșeuri.

Prejudicierea comunei noastre și bătaia de joc asupra locuitorilor a fost posibilă și din cauza slugărniciei primarului Romulus Raica (fost PNL, actualmente Forța Dreptei) și a viceprimarului Neag Ioan (PNL), care nu au apărat interesele cetățenilor, stând drepți, timp de aproape 2 ani, în fața șefilor de partid.

Potrivit contractului, comuna Galda de Jos, în calitate de proprietar al terenului dat în administrare, ar fi trebuit să beneficieze de redevențe substanțiale, având în vedere că a acceptat amplasarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, devenind astfel groapa de gunoi a județului. Cu toate acestea, redevențele nu au fost plătite conform prevederilor contractuale.

De asemenea, potrivit contractului, operatorul de salubritate, în cazul de față RER-Vest SA, ar fi trebui să-și mute sediul social în comuna noastră. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Galda de Jos nu a beneficiat de avantajele economice inerente.

Slugărnicia și lipsa de implicare a primarului Raica Romulus și viceprimarului Neag Ioan au contribuit la transformarea comunei Galda de Jos într-o pradă ușoară pentru interesele economice ale unor indivizi fără scrupule, precum Florin Roman și Ion Dumitrel.

Mai mult decât atât, Raica Romulus și Ion Dumitrel au promis locuitorilor din Galda de Jos că nu vor plăti serviciul de salubritate, dacă acceptă construcția depozitului în comună. Însă, cu groapa de gunoi la o aruncătură de băț, am ajuns să plătim gunoiul mai scump decât locuitorii din Cluj-Napoca, spre exemplu.

Era responsabilitatea conducerii Consiliului Județean Alba și Primăriei Galda de Jos să respecte prevederile contractului, iar dacă, în al 12-lea ceas, și-au dat seama că ele nu pot fi respectate, aveau datoria față de locuitorii comunei să identifice măsuri compensatorii, atât în ceea ce privește subvenționarea gunoiului, cât și dezvoltarea comunei.

În comuna Galda de Jos există, însă, oameni curajoși, hotărâți să lupte împotriva celor care vor să o prăduiască bucată cu bucată. Alături de echipa PSD Galda de Jos, voi lupta pentru a aduce dezvoltare comunei și bunăstare cetățenilor.

 

Gheorghe Iustin PETREAN,
Consilier local al PSD Galda de Jos


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Tensiuni urmate de demisii și excluderi în organizația PSD Teiuș

Publicat

în

În acest moment, există tensiuni majore la nivelul organizației PSD Teiuș, din cauza demisiei consilierului local Ovidiu Cordoș, membru al partidului majoritar.

Mai mult, potrivit surselor, vineri, în cadrul unei ședințe al biroului politic local, ar urma să se decidă soarta altor trei consilieri social-democrați.

Contactat pentru un punct de vedere referitor la această situație, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, nu a fost disponibil.

„Îndepărtăm pe toți cei ce îndrăznesc să aibă idei, păreri, sau alte puncte de vedere, diferite de ale Conducătorului Suprem.

Ne întoarcem la vremurile apuse, când dictatura ne conducea cu mână de fier?”, a fost reacția unor membri, în legătură cu prezentul conflict.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Rezultatele finale ale ALEGERILOR PARLAMENTARE 2020, în orașul Teiuș

Publicat

în

În cadrul Alegerilor Parlamentare 2020, desfășurate ieri, 6 decembrie 2020, la Teiuș PSD s-a clasat pe primul loc, atât la Senat cât și la Camera Deputaților, fiind urmat de PNL.

AUR s-a clasat pe locul al treilea iar USR-PLUS pe locul al patrulea.

Potrivit rezultatelor parțiale, care nu sunt încă definitive, în Teiuș au obținut urmatoareale rezultate:

Senat:

1. PSD – 645 voturi

2. PNL – 478 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. AUR – 180 voturi

Camera Deputaților:

1. PSD – 617 voturi

2. PNL – 490 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. USR PLUS – 175 voturi


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Judecătoria Aiud a invalidat mandatul de primar pentru Mirel Vasile Hălălai

Publicat

în

Surpriză de proporții: Judecatoria Aiud a respins cererea formulată de Biroul Electoral de Circumscripție Teiuș, având ca obiect „Validare primar” și a dispus invalidarea domnului Mirel Hălălai Vasile, membru al PSD, în funcția de primar al orasului Teiuș.

Încheierea instantei se comunca de îndată prefectului Județului Alba și secretarului orasului Teiuș.

Mirel Vasile Hălălai a declarat că „voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele. Nu mă consider vinovat cu nimic, nu mă consider în stare de conflict de interese și voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele”.

Soluția instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, la Tribunalul Alba, în termen de două zile de la aducerea la cunostintă publică.

Reamintim faptul că într-un document remis de Agentia Națională de Integritate se susținea că primarul din Teiuș, Mirel Hălălai, are interdicţie de a mai ocupa o funcţie publică timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020. Includerea primarului Hălălai pe această listă este surprinzătoare, în condiţiile în care acesta a fost achitat definitiv în 2018 pentru acuzaţia de conflict de interese, iar în ceea ce priveşte incompatibilitatea instanţa nu s-a pronunţat datorită faptului că s-a constatat lipsa unui act administrativ emis de ANI în acest scop. Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018.

Ori, potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. ”(…) întrucât comunicarea dispusă prin Raportul de evaluare nu produce prin ea însăşi efecte juridice, acţiunea în contencios formulată împotriva acestui punct este, de asemenea, inadmisibilă din perspectiva prevederilor art. 1 şi 2 alin. 2 litera c a Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrative”.

Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018. Potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. Săptămâna trecută, alte două instanţe au invalidat mandatele consilierilor locali Dănuţ Bârzan de a Lupşa şi Traian Ursaleş de la Meteş, tot la solicitarea ANI.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius