Administrație
În doar 2 ani şi jumătate, primarul Mirel Hălălai a realizat mai mult decât a reuşit fosta conducere, în mai multe mandate!
Au trecut mai bine de 2 ani de la alegerile locale şi după mulţi ani de amorţeală oraşul Teiuş s-a trezit la viaţă, este cuprins de forfota utilajelor ce lucrează în recentul proiect demarat de administraţia locală.
Locuitorii oraşului au prilejul de a-şi vedea visul cu ochii, o investiţie mult aşteptată. Este vorba despre lucrările de canalizare. Valoarea totală a proiectului de canalizare se ridică la aproape 7,5 milioane de lei, ampla investiţie fiind finanţată în proporţie de 80 la sută de Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul unui parteneriat cu Consiliul Local Teiuş, care contribuie cu 20 la sută la această investiţie. Proiectul cuprinde 15 staţii de pompare, iar reţeaua de canalizare se întinde pe o lungime de 29 km. Potrivit primarului oraşului Teiuş, Mirel Hălălai, durata de execuţie a proiectului este de 3 ani. „Locuitorii oraşului au dreptul la un trai decent, la un confort urban necesar oricărei localităţi urbane. Este un vis al cetăţenilor din Teiuş şi nici un efort nu e prea mare pentru ca el să devină realitate. Avem un oraş mic, dar cochet, cu care vrem să ne mândrim”, a spus primarul Mirel Hălălai. Şi pentru ca visul lor să devină realitate, cetăţenii trebuie să treacă peste disconfortul creat odată cu demararea lucrărilor de canalizare. Mai sunt şi alte proiecte începute în oraşul Teiuş – alimentarea cu apă a localităţilor Peţelca şi Căpud, amenajarea unui centru de informare turistică şi a unui centru pentru romi, precum şi asfaltarea drumului care leagă Teiuşul de Beldiu. Pe bună dreptate primarul Mirel Hălălai se întreabă cum ar fi arătat oraşul dacă în fiecare an era asfaltat măcar un kilometru de cale rutieră. „În 24 de ani cred că asfaltam şi drumurile de câmp şi nu mai eram nevoiţi să ne distrugem maşinile pe uliţe, pentru că e greu să vorbim despre drumuri…”, este de părere primarul Hălălai. La Beldiu s-a turnat stratul suport şi imediat ce vremea se va încălzi se va turna primul strat de asfalt, iar apoi stratul de uzură. „E important că avem fondurile necesare, pentru întreaga lucrare, fapt reconfirmat în urmă cu câteva zile de factori responsabili de la Bucureşti”, a precizat primarul Mirel Hălălai. Demn de remarcat este faptul că acolo unde nu demult erau bălării şi gunoaie, a fost amenajat Parcul ceferiştilor şi astfel
s-a schimbat imaginea zonei, fără a fi investit nici un leu din banii oraşului. Un oraş care îşi uită valorile, tradiţia şi istoria moare încet, iar primarul Hălălai a înţeles că tinerii de azi trebuie să ştie că Teiuşul a fost cândva un important centru feroviar, că oamenii au trăit purtând în suflet glasul roţilor de tren.
Nu demult, Casa de Cultură a oraşului a îmbrăcat haine noi, după ce clădirea s-a aflat în ruină până în anul 2012. Tâmplăria era scorojită, lambriurile la fel, iar igrasia măcina pereţii instituţiei de cultură. Până în anul 2012, curtea unităţii era folosită pentru depozitarea materialelor ce au rezultat după prăbuşirea fostei primării. Acum, Casa de Cultură a îmbrăcat straie noi şi este folosită în fiecare seară de copiii de la Ansamblul Dor Teiuşan, Top Dance, Ghiocelul; s-au creat toate condiţiile pentru găzduirea concertelor, spectacolelor şi a altor manifestări. S-a schimbat instalaţia electrică, au fost montate geamuri termopan, s-au montat lambriuri noi, s-a refăcut sistemul de încălzire, iar sala beneficiază de instalaţie de aer condiţionat.
Cetăţenii oraşului i-au adresat primarului rugămintea de a-i sprijini pentru rezolvarea unei probleme – o grădiniţă cu program prelungit şi o clasă cu program afterschool. Primarul Mirel Hălălai a explicat că pentru ca aceste proiecte să fie realizate e nevoie de un anumit număr de copii, precum şi de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba. În următoarea perioadă vor avea loc discuţii cu reprezentanţii IŞJ Alba, iar părinţii trebuie să ştie că vor avea un sprijin important din partea administraţiei locale. Condiţia necesară e să fie numărul minim de copii pentru ca cei mici să beneficieze de aceste servicii. Realitatea ne spune că în aproape 2 ani şi jumătate, primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai, are la activ mai multe realizări decât a avut fosta conducere, în cele câteva mandate succesive.

Administrație
A fost semnat contractul de execuție lucrări pentru Centrul comunitar integrat Teiuș
Luni, 30 iunie 2025, la sediul Primariei orașului Teiuș a fost semnat contractul de executie lucrari pentru „Construcție centru comunitar integrat Teiuș”, o lucrare ce va permite cresterea accesului concetatenilor la servicii medicale, servicii de asistență socială sau activități de telemedicină.
„La capitolul sănătatea concetătenilor noștri, Teiușul face un pas important! Astăzi, la sediul primariei noastre s-a semnat contractul de executie lucrari pentru „Construire centru comunitar integrat Teiuș”, o lucrare ce va permite în scurt timp creșterea accesului concetățenilor noștri la servicii medicale, la servicii de asistență socială, activități de telemedicină, etc. Proiectul este dezvoltat prin P.N.R.R, dar și prin contribuția proprie a Primariei. Suprafața totală construită va fi de 174,64 metri patrați, prevazută cu toate dotarile necesare bunei desfasurari a activității iar valoarea depășește suma de 1,74 milioane lei, lucrarea fiind atribuită prin licitatie publică, firmei Lincoln Plus S.R.L.”, a transmis primarul oralului Teiuș, Mirel Hălălai.
Administrație
Lucrări de marcaj rutier și întreținere a spațiilor verzi, la Teiuș
Zilele acestea, la Teiuș se desfășoară lucrări de marcaj rutier și de întreținere a spațiilor verzi. Este vorba despre lucrări specifice pentru administrarea domeniului public.
„Spatiile verzi sunt „plamânii” unui oraș care se respectă, iar Teiusul este constient de acest lucru si administratia locală se preocupă de intretinerea lor, lucru ce presupune muncă si resurse!
Pentru siguranta si protectia cetătenilor in primul rând, pentru un trafic auto sigur, in oraș se refac marcajele rutiere, treceri de pietoni si zone de parcare si transport in comun din oraș!”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.
Administrație
A început modernizarea stațiior de autobuz din orașul Teiuș și localitățile aparținătoare
Primăria Teiuș anunță că în aceste zile se execută lucări de modernizare a stațiilor de autobuz din orașul Teiuș și satele aparținătoare, Beldiu, Căpud și Pețelca și cartierul Coșlariu Nou.
„Primăria Teiuș în parteneriat cu S.T.P. Alba, societate de transport care deservește și rute din orașul nostru, susținute de administrația locală teiușeana, modernizăm stațiile de autobuz din orașul nostru, inclusiv satele aparținătoare Beldiu, Căpud, Pețelca și cartierul Coșlariu Nou. Stațiile noi asigură condiții pentru protecția la intemperii a celor ce folosesc transportul în comun și dau un aspect civilizat zonei și orașului nostru! Haideți să le folosim într-un mod civilizat, fară afișe, mâzgaleli sau deteriorări, aratând astfel că știm să respectăm muncă și eforturile administrației locale de a avea un oraș cochet și curat!”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.
Administrație
Au început lucrările de reabilitare a halei de lactate din Piața Agroalimentară Teiuș
La Teiuș au început lucrările la hala de lactate din piața agroalimentară, au anunțat reprezentanții primăriei. Clădirea va fi reabilitată și dotată cu echipamente noi.
Primele lucrări vizează înlocuirea instalației electrice și a ușii de intrare, apoi se va zugrăvi și dota cu vitrine frigorifice noi.
„Mâinile pricepute ale colegilor noștri au ,,luat în primire” hala de lactate a pieței agroalimentare! Se înlocuiește ușa de intrare, instalația electrică, se refac pervazele, se repară și zugrăvesc pereții. În scurt timp, vom monta noile vitrine frigorifice pentru expunerea și vânzarea produselor perisabile în condiții moderne care să satisfacă normele de igienă, iar hala va beneficia de un sistem modern de încălzire-climatizare tip inverter, totul în folosul și cu grijă față de cumpărători, dar și de producătorii autohtoni care ne aprovizionează cu produse naturale și sănătoase în fiecare miercuri a săptămânii!”, au transmis reprezentanții administrației locale teiușene.
-
Mondenacum 11 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 3 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic în 2026, dar și în următorii ani | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 2 luni
Sfinții Constantin și Elena 2025. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 3 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2025. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 3 luni
MESAJE DE 1 MAI 2025. SMS-uri, FELICITARI şi URĂRI care pot fi trimise de Ziua Internaţională a Muncitorilor | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 2 luni
Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2025 | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 8 luni
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2024. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 3 luni
Când sunt Floriile Ortodoxe și Catolice în următorii ani | teiusinfo.ro