teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Știri din zonă » Galda de Jos – un buget a-ntâia pentru o comună considerată a fi de categoria a doua!

Galda de Jos – un buget a-ntâia pentru o comună considerată a fi de categoria a doua!

Publicat în 16.12.2017 la ora 16:59

Cea mai importantă investiție pe fonduri europene, care urmează a fi demarată în curând la Galda de Jos, este începerea construcției unei creșe, spune Răzvan Popa, funcționar public în cadrul primăriei:

”Ca valoare, cea mai importantă investiție este începerea construcției unei creșe în Galda de Jos, o investiție din fonduri europene, care se ridică la 20 de miliarde de lei vechi și care va continua pentru aproximativ doi ani de acum înainte. Anul acesta am reușit să obținem aprobare pentru alte două investiții pe fonduri europene. Este vorba despre un cămin cultural, la Benic, unde există o clădire veche, degradată, pe care vrem să o punem la punct, să o aducem la standarde moderne. Și tot din fonduri europene, intenționăm să asfaltăm câteva străzi din localitatea Galda de Jos. În centrul comunei doar în două locuri mai trebuie așternut asfalt ca să oferim cele mai bune condiții locuitorilor“.

Răzvan Popa mai precizează că, oricât de mare ar fi bugetul unei localități, niciodată nu este suficient pentru investiții de anvergură, cum ar fi rețeaua de apă-canal, asfaltarea drumurilor sau alte investiții mari, care costă foarte mult. ”Am avut un buget bun, comuna Galda de Jos este cu un buget destul de mare pentru genul de localitate în care ne aflăm, pentru că din punct de vedere al populației suntem considerați o comună de mâna a doua, cu o populației între 3 și 5 mii de locuitori. Pentru o comună de categoria a doua, avem un buget de categoria întâi. Și sperăm să avem un astfel de buget și anul viitor”.

N. I. T.

Acest articol a fost citit de 102 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.