Rămâi conectat

Știri din zonă

Focar de COVID-19 la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatric Galda

Publicat

în

În urma triajului epidemiologic efectuat zilnic, atât pentru angajați, cât şi pentru beneficiari și la recomandarea medicului din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galda de Jos, care a observat alterarea stării de sănătate a unor beneficiari, a fost solicitată testarea acestora pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

În urma efectuării testelor, un număr de 10 beneficiari au avut rezultatele pozitive, iar unul dintre aceștia, în vârstă de 69 de ani cu multiple afecțiuni și prezentând o deteriorare accentuată a stării de sănătate, a decedat în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba.

Ca urmare a confirmării cazurilor de infectare cu COVID-19, au fost luate toate măsuri și au fost respectați toți pașii indicați de reprezentanții DSP Alba, respectiv, beneficiarii confirmați pozitivi sunt izolați în camere separate, starea lor de sănătate este monitorizată permanent de către asistentele medicale și medicul centrului, iar în cazul agravării stării de sănătate va fi apelat Serviciul de urgență 112 pentru asigurarea asistenței imediate și transferul în unități sanitare.

În cadrul serviciului rezidențial, unde sunt ocrotiți 180 de persoane adulte cu dizabilități și își desfășoară activitatea 177 de angajați, s-au luat măsuri de igienizare și dezinfectare suplimentare, iar un număr de 128 persoane ( 56 de angajați și 72 de beneficiari) – contacți direcți, au fost testați în cursul zilei de astăzi și se așteaptă comunicarea rezultatelor testelor efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

Precizăm că, reprezentanții DGASPC Alba sunt în legătură permanentă cu DSP Alba, urmând toate indicațiile date.

Activitatea nu a fost întreruptă în centrele rezidențiale pentru copii și persoane adulte cu dizabilități aflate în structura instituției și au fost luate toate măsurile necesare de prevenire și minimizare a contactării și răspândirii infectării cu virusul COVID-19.

Toți angajații au purtat și poartă echipament de protecție: mănuși, măști și halate; zilnic se efectuează triajul epidemiologic, atât pentru salariați, cât și pentru beneficiari și se consemnează în registrul deschis și funcțional; se derulează permanent acțiuni de igienizare și dezinfectare a spațiilor și a obiectelor; este restricționat accesul și se menține aplicarea tuturor măsurilor de protecție și siguranță sanitară a beneficiarilor și a personalului, în acord cu dispozițiile și recomandările Direcției de Sănătate Publică Alba.

Știri din zonă

Bărbat de 35 de ani din Galda de Jos cercetat de polițiști, după ce a fost surprins conducând băut pe raza localității Benic

Publicat

în

Vineri, 8 octombrie 2021, în jurul orei 23.45, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Galda de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Benic, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Știri din zonă

De luni, 11 octombrie 2021, comuna Stremț râmâne fără apă potabilă timp de aproximativ 36 de ore

Publicat

în

SC Apa CTTA Alba SA anunță câ începând din data de 11 octombrie 2021, ora 22.00 comuna Stremț va rămâne fără apă potabilă timp de 36 de ori din cauza lucrării de relocare a aducțiunilor de apă DN 300 SP Galda-Teiuș, DN 600 SP Galda-Aiud-Ocna Mureș și DN 600 SP Galda-Blaj.

„În vederea realizării lucrării de relocare a aducțiunilor de apă DN 300 SP Galda-Teiuș, DN 600 SP Galda-Aiud-Ocna Mureș și DN 600 SP Galda-Blaj, SC APA CTTA SA ALBA anunță că se va sista furnizarea apei potabile din data de 11.10.2021, începând cu ora 22:00.

Astfel, se va întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Stremț aproximativ 36 de ore.

La reluarea furnizării pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate, fiind nevoiți să procedăm la purjarea apei ( spălări locale), până la încadrarea acesteia în parametrii de calitate, situație in care rugăm clienții, să folosească apa numai in scopuri menajere.

Eventualele perturbații, apărute după reluarea furnizării, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Sucursalei Alba Iulia la Nr. de telefon 0723212647, sau la Dispeceratul SC Apa CTTA SA Alba la Nr. de telefon 0258834501, în vederea intervenției.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, au transmis reprezentanții SC Apa CTTA Alba SA.

Citește mai mult

Știri din zonă

Tânăr de 21 de ani din Galda de Jos reținut de polițiști, după ec a fost surprins conducând sub influența drogurilor

Publicat

în

Ieri, 7 octombrie 2021, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față un tânăr, de 21 de ani, din comuna Galda de Jos, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Tânărul a fost depistat de polițiști, ieri, în jurul orei, 11.20, pe raza localității Bucerdea Vinoasă, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența drogurilor, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Știri din zonă

Două persoane au ajuns la spital, în urma unui accident rutier provocat de un tânăr de 20 de ani pe DN 1, în apropiere de Teiuș

Publicat

în

Astăzi, 1 octombrie 2021, în jurul orei 07.45, pe Drumul Național 1, la kilometrul 395 + 500 de metri, între Alba Iulia și Teiuș, un tânăr de 20 de ani, din Păstrăveni, județul Neamț, în timp ce conducea o autoutilitară în direcția Alba Iulia – Teiuș, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula în fața sa.

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-un altul, care circula pe aceeași bandă.

În urma accidentului, un bărbat și o femeie, pasageri în cele două autoturisme, au suferit leziuni ușoare și au fost transportați la spital. Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius