teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Monden » Denisa Tamaş şi Raul Oniţa au câștigat titlurile de Miss și Mister la „Balul Mărțișorului” organizat de Liceul Teoretic Teiuș

Denisa Tamaş şi Raul Oniţa au câștigat titlurile de Miss și Mister la „Balul Mărțișorului” organizat de Liceul Teoretic Teiuș

Publicat în 28.02.2015 la ora 20:51

Balul-Martisorului-la-Teius-2015În acest an, elevii de la Liceul Teoretic Teiuş s-au hotărât să organizeze Balul Mărţişorului. Iniţiativa aparţine CŞE, coordonat de dna prof. Mihaela Suărăşan. Acest bal a luat naştere din dorinţa de a întâmpina primăvara într-un mod frumos, distractiv, aducând un moment de prospeţime.

Argumentele lor: mărţişorul este un mic obiect de podoabă legat de un şnur împletit dintr-un fir alb şi unul roşu pe care femeile şi fetele îl primesc şi îl poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii, dar şi pentru a avea noroc tot anul. Sărbătoarea mărţişorului este de pe vremea romanilor, dar ţările în care se mai păstrează această tradiţie nu sunt foarte multe: în zona Balcanilor, la aromâni, precum și la Bulgari care o numesc Martenița și de asemenea în Macedonia, Albania, dar şi în Republica Moldova.

Balul a avut loc vineri, 27 februarie 2015, la Casa de Cultură a oraşului Teiuş. A fost o seară reuşită. Publicul a fost încântat de prestaţiile artistice ale elevilor implicaţi în momentele artistice prezentate şi de spontaneitatea, originalitatea şi creativitatea perechilor participante la concursul de Miss şi Mister Mărţişor. Perechile participante au avut de realizat o prezentare originală, au fost “supuse” probei de cultură generală, două probe de îndemânare, una pentru fete, în care legate la ochi a trebuit să îşi recunoască partenerul, iar băieţii cu ajutorul unui băţ au trebuit să îşi pună pe cap o pălărie. O altă probă a fost dansul perechilor şi ultima, proba de karaoke. Între probe ne-au încântat elevi ai liceului cu dans, cântece şi o paradă de modă.

Titlul de Miss şi Mister Mărţişor l-a câştigat perechea formată din Denisa Tamaş-Crişan din clasa a IX-a Uman şi Raul Oniţa din clasa a XI-a Uman. Sarcina juriului a fost, însă, dificilă deoarece toţi concurenţii au fost „la înălţime” !

Facebook 

Acest articol a fost citit de 605 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.