teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Știri din zonă » Alți 13 beneficiari și un angajat ai Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică din Galda confirmați cu COVID-19

Alți 13 beneficiari și un angajat ai Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică din Galda confirmați cu COVID-19

Publicat în 14.10.2020 la ora 12:45

În urma procedurii de testare bilunară a personalului angajat în cadrul Direcției Generale de asistență Socială și Protecția Copilului Alba, conform programării, ieri, au fost testați prin metoda pooling salariații care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale pentru adulți și copii din zona Blaj – 35 de salariați, zona Aiud – 26 angajați, zona Alba Iulia – 51 de angajați.

Au fost recoltate probe unui număr de 19 salariați care își desfășoară activitatea în cadrul sediului DGASPC Alba și care intră în contact cu persoanele care se prezintă la serviciile de evaluare complexă pentru copii și persoane adulte cu dizabilități și a continuat testarea beneficiarilor și personalului de la centrul rezidențial din Galda de Jos.

Rezultatele primite de la Direcția de Sănătate Publică Alba au fost negative pentru toți angajații din centrele rezidențiale din zona Blaj.

Analizele de laborator au indicat rezultate incerte pentru un eșantion de 6 persoane din zona Aiud, un eșantion cu 3 salariați din zona Alba Iulia și un eșantion cu 10 angajați care își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor de evaluare complexă. Toate persoanele a căror rezultat a fost incert se află în izolare la domiciliu, urmând să fie testate individual.

O persoană care își care își desfășoară activitatea în sediul DGASPC Alba, în urma testării voluntare, a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, deși nu a mai fost la serviciu din data de 7 octombrie 2020.

De asemenea, rezultatele primite de la DSP Alba au confirmat infectarea, cu noul coronavirus COVID-19, a 13 beneficiari și a unui angajat de la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galda de Jos, numărul acestora ridicându-se la 117 beneficiari și 33 de angajați.

DGASPC Alba în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia continuă activitatea de testare a salariaților și a beneficiarilor din centrele rezidențiale din județul Alba.

Acest articol a fost citit de 47 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.