Știri din zonă
A fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Stremț, pentru anul 2022
Consilierii locali ai comunei Stremț au fost convocați în ședință extraordinară, pentru data de 10 februarie 2022, cu scopul de a vota bugetul de venituri și cheltuieli, al comunei, pentru anul 2022.
Conștienți de faptul că fără un buget nu se pot realiza nici învestiții, nici reparații curente și nici alte cheltuieli necesare bunei activități și gospodărirea comunei, într-un consens și ne ținând seama de culoarea politică aceștia au votat în unanimitate bugetul comunei, care este cel mai mare din ultimii ani.
Printre obiectivele care se intențopnează a fi realizate în cursul anului 2022 se află:
-Punct Sanitar în satul Geomal,
-Garaje pentru toate utilajele și mașinile primăriei Stremț,
-Amenajarea curții Căminului Cultural din Stremț,
-Vestiare noi pentru echipa de fotbal „Voința Stremț”.
De asemenea se vor amenaja două puncte de desfacere a produselor specifice comunei noastre în Stremț și Geoagiu de Sus.
Sume importante de bani din bugetul comunei vor fi cheltuite pentru cofinanțarea lucrărilor care sunt în derulare precum și pentru cofinanțarea obiectivelor ce urmează a fi realizate, cum ar fi:
-Sală de sport în satul Stremț,
-Extinderea rețelei de apă potabilă și canalizare, în satul Geoagiu de Sus și construirea unui pod peste Valea Geoagiului în Stremț în zona cunosacută sub nulele de „La Augustin”.
Pe lângă aceste lucrări, administrașia locală, intenționează realizarea unor lucrări de întreținere și reabilitarea a drumurilor de hotar.
Știri din zonă
Eveniment aniversar dedicat împlinirii a 100 de ani de la sfințirea clopotelor bisericii parohiale din Cetea
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, duminică, 3 noiembrie 2024, în parohia Cetea, protopopiatul Alba Iulia, a avut loc un eveniment aniversar dedicat împlinirii a 100 de ani de la sfințirea clopotelor bisericii parohiale.
Programul liturgic al zilei a debutat cu slujba Utreniei și a continuat cu oficierea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii. Din soborul sfințiților slujitori au făcut parte părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Eparhiei Alba Iuliei, părintele arhid. conf. univ. dr. Răzvan Brudiu – ambii cadre didactice universitare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia –, și subsemnatul, preotul Marius Cioara.
Alături de numeroșii credincioși a fost prezent și domnul Ioan Neag, primarul comunei Galda de Jos, împreună cu oficialitățile locale. În cuvântul de învățătură, părintele Oliviu Botoi a subliniat semnificațiile pericopei evanghelice din Duminica a XXII-a după Rusalii. La finalul Sfintei Liturghii, domnul dr. Dragoș Ursu, istoric în cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, a prezentat contextul general al evenimentului din 1924, evidențiind prezența Episcopului Nicolae Ivan în parohia Cetea, pe atunci parte componentă a Eparhiei Vadului, Feleacului, Geoagiului și Clujului, precum și a protopopului Iosif Pop de Aiud și a Corului eparhiei, condus de Vasile Petrașcu. De asemenea, la evenimentul din urmă cu un secol au participat și numeroase autorități, în frunte cu prefectul Camil Velican.
Alocuțiunii istorice i-a urmat oficierea slujbei Parastasului în memoria Episcopului Nicolae Ivan, a preotului paroh de atunci, Ioan Frâncu, precum și a donatorilor ceteni plecați în Statele Unite ale Americii, care au colectat fondurile necesare turnării celor trei clopote la atelierul lui Anton Novotny, celebru pentru turnătoria sa, unde s-au relizat și clopotele de la Catedrala mitropolitană din Timișoara. Răspunsurile liturgice din această zi aniversară, dedicată împlinirii unui secol de la sfințirea clopotelor bisericii parohiale, au fost oferite de un grup de elevi seminariști și studenți teologi albaiulieni, coordonați de Vasilică Balogh. Prin acest eveniment omagial, a fost subliniată importanța păstrării valorilor spirituale și culturale care definesc identitatea religioasă a comunității din Cetea, lăsând în sufletele tuturor celor prezenți o imensă recunoștință.
Pr. paroh Marius Cioara
Știri din zonă
Bărbat de 70 de ani din Sântimbru cercetat de polițiști, după ce ar fi zgariat intenționat un autoturism
Miercuri, 30 octombrie 2024, polițiștii Secției 1 de Poliție Rurală Galda de Jos au identificat un bărbat de 70 de ani, din localitatea Sântimbru, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere.
Din cercetările efectuate, a reieșit că, în noaptea de 4/5 mai 2024, bărbatul ar fi zgâriat un autoturism, parcat pe raza localității Sântimbru.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.
Știri din zonă
Minor de 16 ani din Sântimbru reținut de polițiști, după ce a agresat un tânăr pe o stradă din comună
Marți, 29 octombrie 2024, polițiștii Secției de Poliție Rurală Galda de Jos au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un tânăr de 16 ani, din localitatea Sântimbru, județul Alba, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit că, în după amiaza zilei de 28 octombrie 2024, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla pe strada Principală din localitatea Sântimbru, tânărul, pe fondul unor discuții contradictorii, l-ar fi lovit, cu pumnul, în zona feței, pe un alt tânăr de 20 de ani, din Alba Iulia.
În urma agresiunii, tânărul de 20 de ani a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Cercetările sunt continuate.
Știri din zonă
Amenzi în valoare de aproape 35.000 de lei, în urma unui control al polițiștilor și inspectorilor DSVSA în comunele Ponor și Râmeț
Joi, 10 octombrie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună reprezentanți ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba și ai Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Alba au organizat o acțiune de verificare a modului de realizare a comerțului cu produse alimentare pe raza comunelor Ponor și Râmeț.
În cadrul acțiunii, au fost verificați 4 agenți economici, iar în urma controalelor au fost constatate 9 abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 34.660 de lei. Ca și măsura complementară, au fost confiscate sume de bani și bunuri în valoare de 1.221 de lei.
Totodată, a fost constatată o infracțiune de evaziune fiscală.
Controalele la comercianți vor continua.
-
Din Județacum 6 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 8 luni
MESAJE de 8 MARTIE 2024, Ziua Femeii. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 6 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 9 luni
Mesaje de Dragobete 2024. Declaraţii de dragoste, felicitări şi SMS-uri pe care le poţi trimite de ziua îndrăgostiţilor la români | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 3 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 6 luni
Mesaje de Florii 2024. SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise persoanelor care îşi sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 6 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic în 2025, dar și în următorii ani | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 6 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro