Rămâi conectat

Actualitate

Un cetățean indian, angajat al unei firme din Teiuș, a învins statul român în instanță. Vezi ce au vrut să-i facă polițiștii de la „Imigrări”

Publicat

în

Un cetățean indian, angajat pe un post de muncitor necalificat, la o societate comercială din orașul Teiuș, a învins în instanță statul român, care, prin Inspectoratul General pentru Imigrări, a vrut să îl trimită în țara natală.

Motivul acestei decizii l-a reprezentat faptul că firma angajatoare a încheiat un contract de muncă cu cetățeanul indian fără a avea avizul de muncă emis de această instituție. În 14 iulie 2022, angajații instituției au efectuat un control la punctul de lucru al firmei, unde s-a constatat că străinul desfășura activități lucrative fără a deține un aviz de muncă emis de către Inspectoratul General pentru Imigrări. Urmarea acestui control a fost emiterea unei decizii de returnare din România, în termen de 30 de zile de la data înregistrării documentului.

Jaswinder S. s-a adresat instanței de judecată și a susținut că firma angajatoare a solicitat avizul obligatoriu, online, cu o zi înaintea încheierii contractului de muncă, lucru care arată buna-credință și respectarea legii.

• Măsură disproporționată

Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate muncitorului străin și a constatat că acesta „a depus diligenţe pentru reglementarea situației sale, neasumându-și astfel opțiunea intrării sale în ilegalitate”.

Acesta are permis de ședere temporară valabil până la data de 10 mai 2023.

„Este evident că emiterea deciziei de returnare contestate împiedică emiterea ulterioară a avizului de angajare pentru reclamant de către Inspectoratul General pentru Imigrări, astfel cum acesta a fost solicitat încă de la data de 05.07.2022 și drept urmare, reclamantul nu mai are posibilitatea intrării în legalitate”, susține instanța în hotărârea pronunțată pe 1 septembrie 2022.

Măsura luată de autoritățile române este considerată disproporționată, în condițiile în care societatea angajatoare a demarat procedurile pentru obținerea avizului chiar înainte de data încheierii contractului individual de muncă.

„Se poate concluziona că străinul a efectuat demersuri pentru ca încadrarea sa în muncă să fie legală, însă pentru a-şi putea continua şederea pe teritoriul României este necesar ca să obţină un nou aviz de angajare în muncă”, a completat magistratul.

Hotărârea Curții de Apel poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 35 de ani din Teiuș cercetat de polițiști, după ce și-a lovit și amenințat cu moartea partenara

Publicat

în

Vineri, 12 aprilie 2024, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Teiuș au intervenit la o locuință din oraș, unde a fost semnalat, prin 112, faptul că o femeie este agresată de partenerul său.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului, a rezultat că, un bărbat de 35 de ani, din oraș, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, și-ar fi agresat partenera și ar fi amenințat-o, cu moartea, pe aceasta.

În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, față de bărbat a fost emis ordin de protecție provizoriu prin care i-a fost interzis să se apropie de partenera sa.

Totodată, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și amenințare.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Minoră de 13 ani din Teiuș, dispărută de la domiciliu, căutată de polițiști și familie

Publicat

în

Polițiștii din Alba caută o minoră care a dispărut din orașul Teiuș, județul Alba. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 9 aprilie 2024, în jurul orei 12.30, Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Teius au fost sesizați de către angajata unei case de tip familial, din Teiuș, cu privire la faptul că o minoră a plecat din casă și nu s-a mai întors.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că minora CALO ALEXANDRA NARCISA, în vârstă de 13 ani, a plecat din casă, la data de 9 aprilie 2024, în jurul orei 12.00 și nu a mai revenit până în prezent.

Minora are următoarele semnalmente:

• 160 cm înălțime;
• Aproximativ 55 de kilograme;
• Ochi căprui;
• Păr lung, negru;
• Fața rotundă;
• Ten închis;

La momentul dispariției, purta bluză albastră, pantaloni albaștri.

Minora a fost dată în urmărire, iar polițiștii au demarat, imediat după sesizare, activități de căutare, dar, până în prezent, nu a fost găsită.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

UPDATE: „Minora a fost identificată pe raza municipiului Alba Iulia și nu a fost victima vreunei infracțiuni”, a transmis IPJ Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 35 de ani cercetat de polițiștii din Teius, după ce a fost depistat conducând su efectul substanțelor psihoactive, pe strada Decebal

Publicat

în

Luni, 8 aprilie 2024, în jurul orei 08.30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Teiuș au oprit, pentru control, pe strada Decebal din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din localitatea Galda de Jos.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Un tânăr a fost reținut iar altul este dat în urmărire, după ce au furat două biciclete din Teiuș și le-au vândut în Talciocul din Alba Iulia

Publicat

în

Joi, 4 aprilie 2024, polițiștii din Teiuș au identificat doi tineri, de 23 și 18 ani, primul din Alba Iulia, iar cel de-al doilea din Blaj, care sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în noaptea de 16/17 martie 2024, ar fi sustras, din scara unui bloc de locuințe din Teiuș, două biciclete pe care, ulterior, le-ar fi vândut la târgul de vechituri din Alba Iulia.

Față de tânărul de 18 ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar verificările sunt continuate pentru depistarea celui de 23 de ani, care se sustrage cercetărilor.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii lor activități infracționale și recuperarea prejudiciului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius