Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Simpozionul județean didactico-științific ”Cadrul didactic, promotor al dimensiunii europene în educație” organizat în acest an de Liceul Teoretic Teiuș

Publicat

în

liceul-teoretic-teius-simpozion-2015Ieri, 27 februarie 2015, în cadrul Liceului Teoretic Teiuș, Alba a avut loc sesiunea de comunicări științifice, etapă a implementării Simpozionului județean didactico-științific, Cadrul didactic, promotor al dimensiunii europene în educație. La activitate au participat cadre didactice de predare, personal didactic auxiliar, precum și personal de conducere, îndrumare și control.

Simpozionul judeţean didactico-ştiinţific, Cadrul didactic, promotor al dimensiunii europene în educaţie, a supus atenţiei importanţa definitorie a implementării unei pedagogii moderne racordată la cerinţele societăţii secolului XXI. În contextul globalizării, cadrul didactic joacă un rol important în pregătirea elevilor din punct de vedere intelectual, al abilităţilor, al deprinderilor şi nu în ultimul rând, al competenţelor vehiculate la nivel european şi nu numai. Astfel, simpozionul a provocat unităţile de învăţământ să propună cadrelor didactice de predare şi cadrelor didactice auxiliare adoptarea unor priorităţi de formare şi dezvoltare profesională precum ar fi: profesionalizare prin creşterea calităţii şi menţinerea actualizării activităţii, indiferent de rolul care le revine; dezvoltarea competenţelor profesionale, complementare şi transversale; eficientizarea lucrului în echipă în procesul de predare-învăţare; elaborarea standardelor de predare şi evaluare, în vederea atragerii elevilor către şcoală şi performanţă; îmbunătăţirea constantă a procesului instructiv-educativ-evaluativ.

Scopul fundamental al simpozionului l-a reprezintat creşterea calităţii actului educaţional şi accentuarea importanţei şi valorii formative a dimensiunii europene în educaţie, având în vedere caracterul inovativ pe care orice cadru didactic trebuie să-l demonstreze.

Publicul vizat de obiectivele proiectului a fost format din cadre didactice de predare (educatoare, învăţători, profesori etc.), cadre didactice auxiliare (secretari, administratori financiari, administratori de patrimoniu etc.) și personalul de conducere, îndrumare şi control (directori, directori adjuncţi, inspectori etc.).

Activitățile propuse în derularea simpozionului s-au concretizat în elaborarea și susținerea unor lucrări metodico-ştiinţifice, având ca temă generală CADRUL DIDACTIC, promotor al dimensiunii europene în educaţie (lucrări, referate, exemple de bună practică, proiecte educaţionale de succes, proiecte extracurriculare şi extraşcolare pe teme europene, abordări pluri- şi cross- curriculare în învăţământul românesc, informatizarea sistemului naţional de învățământ etc.).

Produsul final este constituit din lucrările realizate și publicate în format electronic pe CD-ul cu ISBN 978-973-0-18304-7: Cadrul didactic, promotor al dimensiunii europene în educaţie. Menționăm că în cadrul simpozionului s-au înscris 77 de lucrări metodico-științifice, iar sustenabilitatea proiectului constă în posibilitatea continuării şi extinderii proiectului prin realizarea de noi abordări şi parteneriate similare cu alte instituţii interesate.

„Trăim într-o societate în care modul de a fi îl reprezintă informaţia şi reuşita profesională este dată de gestionarea acesteia în folosul evoluţiei intelectuale. Cadrului didactic, aflat în contextul informaţiei, care tinde să devină agresivă, îi revine rolul clar de a se adapta prin adecvarea stilului didactic, a metodelor şi procedeelor, a materialelor şi mijloacelor didactice utilizate în demersul educativ, la cerinţele unei societăţi aflate într-o continuă şi accelerată schimbare”, a declarat dir. adj. prof. Marius Cosmin Pintea

Partenerii simpozionului: Inspectoratul Școlar Județean Alba, Casa Corpului Didactic Alba, Primăria Teiuș.

Coordonatori:

Dir. prof. Octavian Mihai RUSU

Dir. adj. prof. Marius Cosmin PINTEA

LICEUL TEORETIC TEIUȘ, ALBA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a VIII-a | teiusinfo.ro

Publicat

în

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a VIII-a | teiusinfo.ro

Modelele de subiecte la Simularea pentru Evaluarea Națională 2023 la Limba Română, Matematică și Limba Maternă au fost publicate de Ministerul Educației.

Acestea au fost concepute pentru a-i pregăti cu succes pe absolvenții clasei a VIII-a pentru examenul de Evaluare Națională 2023.

Vezi aici:

SUBIECTE SIMULARE  EVALUARE NAȚIONALĂ 2023, la Matematică, Limba Română și Limba Maternă  clasa a VIII-a

Evaluarea Națională 2023 are loc în perioada 19-22 iunie, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial.

Proba la Limba română se va desfășura pe 19 iunie, iar proba la Matematică este programată pe 21 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 9 iunie. Înscrierea candidaților se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 6 – 9 iunie. Primele rezultate s-ar afișa pe 28 iunie, iar cele finale, de după contestații, pe 4 iulie 2023.

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2023 este următorul:

  • 6 – 9 iunie 2023: Înscrierea la evaluarea națională
  • 9 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

La solicitarea comisiilor județene/Comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate aproba, în situații excepționale, prelungirea/reducerea perioadelor de evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

9 elevi de la Școala Gimnazială Întregalde sunt beneficiarii ediției din acest an a Campaniei „Cozonacul de Crăciun”, organizată de Liceul Teoretic Teiuș

Publicat

în

În acest an un număr de 9 elevi, de la Școala Gimnazială Întregalde, sunt beneficiarii Campaniei „Cozonacul de Crăciun”, organizată de Liceul Teoretic Teiuș.

„Campania „Cozonacul de Crăciun” – ediția 2022, organizatăă de Liceul Teoretic Teiuș – Consiliul elevilor, a ajuns și la Școala Gimnazială Întregalde. Elevii din unitatea de învățământ din Întregalde (9 copii) sunt beneficiari direcți ai acestui proiect! Felicitări celor implicați în implementare!”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic Teiuș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Ieri, 16 decembrie 2022, la Liceul Teoretic Teius a fost organizat un Târg de Crăciun, în scop caritabil

Publicat

în

Se apropie Crăciunul ! Am vrea să fim mai buni, am vrea să ştim că fiecare copil este într-un loc sigur şi confortabil, alături de o familie iubitoare, am vrea să putem face mai multe pentru cei cu care soarta a fost mai puţin darnică! Astfel, după o pauză de trei ani – perioada pandemiei care ne-a marcat pe toţi – Liceul Teoretic Teiuş a reluat tradiţia Târgului de Crăciun.

În ziua de 16 decembrie 2022, la ora 12:00, elevii liceului, de la mic la mare, împreună cu cadrele didactice, au invitat locuitorii oraşului Teiuş la un Târg de Crăciun, altfel decât cele din marile oraşe ale lumii, dar cu nimic mai prejos pentru persoanele dragi care au fost prezente. Produsele expuse pentru vânzare au fost confecţionate chiar de elevii liceului, îndrumaţi de dascălii lor, ajutaţi de fraţi şi surori, de părinţi sau de prieteni.

Târgul a fost organizat în parcarea din faţa clădirii ciclului liceal pentru elevii claselor I–XII, respectiv în clădirile Grădiniţei „Prietenia” pentru preşcolari şi pentru elevii din clasele pregătitoare.

Acest târg este o activitate importantă din cadrul proiectului educativ „Cozonacul de Crăciun” – campanie umanitară destinată copiilor defavorizaţi din Liceul Teoretic Teiuş, inclusiv şcolarilor şi preşcolarilor din Căpud, dar şi din Întregalde, deoarece, din acest an şcolar, Şcoala Gimnazială Întregalde este participantă la acest proiect.

Pentru o bună desfăşurare am beneficiat de sprijinul Primăriei din Teiuş şi al Poliţiei oraşului.
Banii obţinuţi din vânzări vor fi folosiţi pentru pregătirea unor pachete ce vor fi dăruite beneficiarilor proiectului: 26 de elevi din ciclul primar al unităţii noastre şcolare, 22 de elevi din clasele V–XII, 29 de şcolari şi preşcolari din Căpud, dar şi cei 9 elevi din Întregalde. Un loc aparte în sufletul membrilor Consiliului Elevilor – iniţiatorii acestui proiect – îl ocupă copiii de la Casa de tip familial „Rebeca” din Teiuş, care sunt, de asemenea, beneficiari ai proiectului.

Cadourile vor fi realizate săptămâna viitoare şi vor fi oferite beneficiarilor în zilele de miercuri şi joi, 21-22 decembrie 2022.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Vineri, 16 decembrie 2022: Târg de Crăciun organizat d elevii Liceului Teoretic Teiuș

Publicat

în

Vineri, 16 decembrie 2022, la Teiuș va avea loc un Târg de Crăciun organizat de către Liceul Teoretic din localitate.

Între orele 12.00 și 15.00, în parcarea Liceului Teoretic Teiuș, se va desfășura Târgul de Crăciun organizat de către elevi.

„Decorațiuni de iarnă, haine, jucării… un strop de magie în fiecare!!!”, este motto-ul evenimentului.

Cetățenii din oraș vor putea merge pentru a achiziționa decorațiuni de sărbători sau alte obiecte ori doar să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius