teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Proiectul ”Un CLICK de inFORMAţie” le-a adus elevilor de la Liceul Teoretic din Teiuș 8 calculatoare pentru laboratorul de informatică

Proiectul ”Un CLICK de inFORMAţie” le-a adus elevilor de la Liceul Teoretic din Teiuș 8 calculatoare pentru laboratorul de informatică

Publicat în 19.12.2013 la ora 14:50

OLYMPUS DIGITAL CAMERALiceul Teoretic Teiuş este unul dintre laureaţii campaniei Assoclic. În urma concursului de proiecte educaţionale, Liceul Teoretic Teiuş s-a aflat printre câştigătorii celei de-a doua etape din anul 2013, participând în competiţie cu proiectul “Un CLICK de inFORMAţie”, coordonat de prof. Marius PINTEA. Ca urmare, unitatea va fi dotată cu un număr de 8 calculatoare pentru implementarea acestuia.

Campania Assoclic face parte din proiectul ”RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizează, Reciclează, oferind o noua şansa persoanelor dezavantajate” şi se înscrie într-o serie de activităţi desfăşurate de Ateliere Fără Frontiere (AFF) şi EcoTic  în cadrul proiectului co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul contribuţiei elveţiene pentru Uniunea Europeana extinsă.

Criteriile de selecţie a proiectelor au fost: pertinenţa, impactul social şi local, impactul educativ, impactul economic şi profesional, perenitatea şi aprecierea globală, proiectul Un CLICK de inFORMAţie îndeplinindu-le cu succes pe toate.

Proiectul propus de Liceul Teoretic Teiuş este rezultatul obiectivelor stabilite ca ţinte de atins: facilitarea accesului elevilor şi a comunităţii locale la informaţie, asigurarea iniţierii în utilizarea tehnologiei informaţionale şi de educaţie, stimularea dorinţei de cercetare documentară şi dezvoltarea abilităţilor în procesarea informaţiei, scopuri care se regăsesc reiterate la nivel european prin competenţele chei stabilite de Uniunea Europeană şi Consiliul European. Un CLICK de inFORMAţie se focusează pe iniţierea elevilor în tainele manipulării informaţiei, de la ABC-ul utilizării unui motor de căutare pănă la stabilirea veridicităţii, prelucrarea şi restituirea informaţiei într-o formă personalizată şi individualizată.

Impactul scontat al proiectului se poate traduce prin: interes crescut pentru informaţia de calitate şi utilizarea acesteia în diverse situaţii concrete, folosirea informaţiei în dezvoltarea personală autonomă, competitivitate pe piaţa muncii de oriunde din lume, formarea principiilor intelectuale în utilizarea tehnologiei informaţionale şi formarea autonomiei informaţionale la elevi.

Acest articol a fost citit de 276 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.