teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Proiect regional dedicat toamnei la Liceul Teoretic Teiuș și Școala Gimnazială Vințu de Jos

Proiect regional dedicat toamnei la Liceul Teoretic Teiuș și Școala Gimnazială Vințu de Jos

Publicat în 03.11.2016 la ora 14:00

teiusSăptămâna trecută, s-a derulat etapa locală a celei de-a VII-a ediții a proiectului regional „Festivalul Toamnei”, coordonat de Liceul Teoretic Teiuș și Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos, ne-a informat prof. Romina Pop, purtătorul de cuvânt al liceului. Partenerii proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Alba, Casa Corpului Didactic Alba, Primăriile Teiuș și Vințu de Jos.

Elevii teiușeni au amenajat standuri cu legume, zarzavaturi și fructe proaspete de sezon (varză, cartofi, vinete, ardei, gogoșari, ceapă, știuleți de porumb, mere, pere, nuci, struguri, gutui etc), conserve (zacuscă, bulion, comporturi, dulcețuri, siropuri etc.), dar unii au adus și bucate tradiționale (pâine de casă, mămăligă, slănină etc.), prăjituri, cozonac sau gogoși, au sculptat bostani, și-au împodobit clasele creând o atmosferă autumnală, dând frâu liber imaginației pentru a-și pavoaza sălile într-o manieră autentică. Juriul, format din cadre didactice și reprezentanți ai comunității locale, a apreciat creativitatea, originalitatea, designul și prezentarea produselor finale realizate de fiecare clasă. La Liceul Teoretic Teiuș, clasamentul pe cicluri de învățământ a fost următorul: lciclul primar: 1. clasa I A (coordonator Dorina Ciortea) și clasa a III-a A (Virgil Sicoie), 2. clasa a II-a A (Simona Borbely), 3. clasa a IV-a B (Nicoleta Juncan); lciclul gimnazial: 1. clasa a VII-a A (Gabriela Lascu), 2. clasa a VI-a A (Mihai Bărbulețiu), 3. clasa a V-a B (Ionela Staicu), lciclul liceal: 1. clasa a XI-a Real (Sanda Jude), 2. clasa a X-a Uman (Nicoleta Cîmpean), 3. clasa a X-a Real (Romina Pop), clasa a IX-a Real (Mihaela Suărășan) și clasa a XI-a Uman (Corina Radu). „Etapa regională a proiectului se va derula în perioada imediat următoare și presupune un concurs de fotografie și pictură (desene) ce valorifică frumusețile toamnei și activitățile derulate în etapa locală”, a declarat prof. Romina Pop. „Pentru elevii teiușeni toamna reprezintă bogăție de culoare, emoție, creativitate, bunăstare și inspirație, care, transformate artistic și estetic, fac parte din spiritualitatea tradițională autohtonă. Proiectul derulat accentuează importanța comunicării interpersonale și relaționarea eficientă dintre elevi, precum și lucrul în echipă prin antrenarea lor, a cadrelor didactice, a părinţilor şi a membrilor comunităţii în derularea unor activităţi educative, antreprenoriale, de creaţie şi cultură”, a declarat prof. Marius Pintea, directorul liceului. Nici elevii Școlii Gimnaziale „Iuliu Maniu” Vințu de Jos, coordonați de directoarea Lucia Herman și prof. Alina Crișan, nu s-au lăsat mai prejos, nelipsind „Zâna Toamna” și alte personaje de basm sau supereroii din filme. Pe lângă frumoasele expoziții cu roadele toamnei, copiii – de la cei de grădiniță, la ciclul gimnazial – au sculptat figurine din legume și fructe și au susținut scurte programe artistice cu cântece și poezii tematice. Câștigătorii festivalului au fost grupa mare A, clasa a IV-a B și clasa a VII-a B. „Felicitări elevilor și preșcolarilor, cadrelor didactice, părinților! Celor care ne-au apreciat munca, ingeniozitatea, talentul și creativitatea le mulțumim!”, a declarat prof. Lucia Herman, directoarea școlii.

R. G.

Acest articol a fost citit de 33 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.