teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Profesorul Marius Cosmin Pintea, de la Liceul Teoretic Teiuș, a participat la cursul de formare „Comisia Europeană – roluri și funcții”

Profesorul Marius Cosmin Pintea, de la Liceul Teoretic Teiuș, a participat la cursul de formare „Comisia Europeană – roluri și funcții”

Publicat în 16.11.2015 la ora 11:27

prof-marius-pintea-liceul-teoretic-teiusÎntre 11 și 13 noiembrie, prof. Marius Cosmin Pintea de la Liceul Teoretic Teiuș a participat la cursul de formare „Comisia Europeană – roluri și funcții”, organizat de Comisia Europeană la Bruxelles, Belgia.

Programul de formare s-a concentrat pe teme de interes precum: politica agricolă comună (PAC), politicile europene în domeniul ocupării tinerilor, politici și programe europene în domeniul educației, politica de mediu a UE.

Printre formatori și subiecte abordate în cadrul cursului enumerăm: „The role of the European Commission as an executive of the European Union” – Mr. Niculae Idu, Directorate-General Communication, „Common agricultural policy” – Ms. Ioana Eleonora Rusu, Directorate-General Agriculture an Rural Development, „The EU policy on environment” – Mr. Ion Codescu, Directorate-General Environment, „Youth employment„ – Ms. Andra Dusu, Directorate-General Employment, Social Affairs and Inclusion, „Erasmus+” – Ms. Teodora Balu, Directorate-General Education and Culture și „Erasmus+ in Romania” – Ms. Roxana Calfa, Directorate-General Education and Culture.

De asemenea, în cadrul cursului s-au discutat recomandările Comisiei Europene pentru România în ce privește domeniul educației. Aceste recomandări constau în: accelerarea reformei sistemului de învățământ, inclusiv prin consolidarea capacității administrative atât la nivel central, cât și la nivel local, evaluând impactul reformelor; accelerarea reformelor în domeniul învățământului profesional și al formării; alinierea învățământului universitar la cerințele pieței muncii și îmbunătățirea accesul persoanelor defavorizate; punerea în aplicare a strategiei naționale cu privire la fenomenul părăsirii timpurii a școlii, punând accentul pe îmbunătățirea accesului copiilor preșcolari, inclusiv al romilor, la o educație de calitate; accelerarea tranziției de la îngrijirea instituțională la îngrijirea alternativă pentru copiii lipsiți de îngrijire părintească.

„În urma formării am înțeles că indiferent de stadiul dezvoltării naționale Comisia Europeană prin programele și politicile din domeniul educației susține tranziția tinerilor de la școală către piața de muncă prin stagii de pregătire, îmbunătățirea calității în educație prin formarea continuă a profesorilor, parteneriatele plurisectoriale în educație, acțiunile inovatoare pentru a favoriza spiritul de inițiativă și competențele necesare pe piațta muncii, precum și inițiativele de reformă politică” ne-a declarat prof. Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș.

Acest articol a fost citit de 50 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.