teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Știri din zonă » Primarul din Râmeţ și o angajată a instituției, trimiși în judecată pentru fapte de corupţie

Primarul din Râmeţ și o angajată a instituției, trimiși în judecată pentru fapte de corupţie

Publicat în 16.12.2020 la ora 14:18

Primarul comunei Râmeţ şi o angajată a primăriei au fost trimişi în judecată de procurori Direcției Naționale Anticorupție pentru fapte de corupţie.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba marţi, 15 decembrie 2020. Inculpaţi sunt primarul Vasile Raica (PSD) şi Daniela Gligor, iar parte civilă este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

Faptele ar avea legătură cu subvenţii acordate în perioada 2010 – 2016. Deocamdată, DNA nu a făcut publice informaţii despre infracţiunile reţinute în rechizitoriu şi prejudiciul care ar fi fost provocat.

Subvenţiile sunt plătite din fonduri europene, iar cea mai plauzibilă infracţiune este cea de prezentare de documente false sau incomplete ce au avut ca efect plata ilegală a unor sume de bani de către instituţia de stat. Primarul Vasile Raica este la al treilea mandat la conducerea Primăriei Râmeţ, acesta părăsind PNL pentru PSD în 2014, când i s-a promis că va fi scăpat de dosarele penale dacă va trece la acest partid.

Raica a mai fost în atenţia opiniei publice în ianuarie 2019, când secretara Primăriei Rîmeţ l-a acuzat că a agresat-o fizic. Supărată, secretara instituţiei şi-a luat concediu şi a plecat după ce a încuiat toate actele compartimentului.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 137 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.