Rămâi conectat

Administrație

Primăria şi Consiliul Local Teiuş organizează „Întâlnirea ceferiştilor din Complexul Teiuş – Coşlariu”

Publicat

în

Primăria şi Consiliul Local Teiuş organizează sâmbătă, 18 mai, la ora 16.00, „Întâlnirea ceferiştilor din Complexul Teiuş – Coşlariu”, eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie. Cu acest prilej va fi inaugurat „Parcul feroviar”, situat în zona Gării CFR Teiuş şi va avea loc întâlnirea de suflet a ceferiştilor, la Casa de Cultură a oraşului Teiuş, de la ora 17.30.

Mirel HalalaiPotrivit primarului Teiuşului, Mirel Hălălai, prima ediţie a manifestării s-a bucurat de un real succes şi de prezenţa celor care au ascultat glasul roţilor de tren şi sunt legaţi sufleteşte de viaţa de ceferist. „Parcul feroviar” este dovada clară că ne pasă de toţi cei care prin munca şi activitatea lor au înnobilat haina de ceferist, purtată cu mândrie atât la bucurie, cât şi la necaz. Important centru feroviar din inima Ardealului, Teiuşul a avut o puternică tradiţie ceferistă pe care nu avem dreptul să o lăsăm să se stingă. Este obligaţia noastră, a celor de-acum, să ne aducem amin­te de cei care au trudit la calea ferată, fiind supranumiţi „a doua armată a ţării”, cuvinte care ne-au urmărit de-a lungul vremii şi ne-au făcut să ne simţim mândri că facem parte din marea familie, atât de unită altădată, a ceferiştilor. Purtând în suflet toate acestea, am promovat o acţiune de suflet, cu un program ce dorim să fie atractiv pentru fiecare dintre participanţi”, a precizat primarul Mirel Hălălai. Evenimentele se vor desfăşura în două etape: lla ora 16.00, este programată întâlnirea din „Parcul Feroviar” – Parcul Gării, a foştilor ceferişti; un scurt recital susţinut de Fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba; un moment religios, oficiat în memoria ceferiştilor care nu mai sunt printre noi; lansarea revistei fero­viare „Complexul Teiuş-Coşlariu”; marş, cu fanfara, pe traseul „Parcul Feroviar” – Casa de Cultură. La acţiune participă angajaţi CFR, membri ai Serviciului Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Teiuş, Poliţia Locală, alături de gazde – primarul Mirel Hălălai şi oficialităţile invitate la manifestare. lla ora 17.30, la Casa de Cultură Teiuş sunt programate mai multe evenimente: o expoziţie de grafică şi fotografii cu specific feroviar şi obiecte specifice; un spectacol susţinut de elevi ai Liceul Teoretic Teiuş, formaţia de dansuri populare „Dor teiuşan” şi formaţia de dansuri moderne „Top Dance” – condusă de Alin Roşa; vor fi înmânate diplome ce­feriştilor care au trudit în diferite ramuri de activitate. Primarul Mirel Hălălai ne-a declarat că îşi doreşte ca acţiunea de suflet pregătită pentru sâmbătă, 19 mai, să devină una tradiţională pentru oraşul Teiuş, să aibă loc an de an, în beneficiul locuitorilor urbei care poartă în suflet momente ale vieţii de ceferist.

Administrație

A fost semnat contractul de proiectare și execuție, pentru investiția de peste 4 milioane de lei în modernizarea iluminatului public din Teiuș

Publicat

în

Astăzi, 18 iunie 2021, la Primăria Teiuș a fost semnat de către primarul orașului, Mirel Vasile Hălălai și reprezentantul firmei câstigătoare, societatea Energobit S.A. Cluj Napoca, contractul de achiziție publică de lucrări (proiectare și execuție) privind „Modernizarea sistemului de iluminat public pentru orașul Teiuș și satele aparținătoare” .

Contractul, în valoare de 4,338 milioane lei, presupune înlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu vapori de sodiu cu sisteme moderne și eficiente de tip LED (peste 1.000 de corpuri) respectiv implementarea unui sistem de telegestiune modern, toate acestea permițând o scădere a consumului energetic destinat iluminatului public cu peste 30 de procente, odată cu creșterea gradului de confort și eficiență al iluminatului nocturn public.

Investiția propusă constă în schimbarea corpurilor de iluminat existente cu unele mai eficiente energetic. În esență, prin acest proiect se vor monta aparate de iluminat cu tehnologie LED, în locul aparatelor de iluminat existente. Noile corpuri de iluminat vor avea carcasă din aluminiu turnat sub presiune sau aluminiu extrudat, cu difuzor din sticlă tratată termic, securizată, plană sau curbată.

Citește mai mult

Administrație

Primăria Teiuș va avea un sediu nou

Publicat

în

La propunea primarului Mirel Vasile Hălălai, Primăria Teiuș lucrează la studiul de fezabilitate și va pune în dezbatere publică proiectul privind noul sediu administrativ al instituției. Noua clădire va fi ridicată în vechea locație unde a funcționat zeci de ani primăria fostei comune și actualului oraș Teiuș.

Amplasamentul este situat în imediata apropiere a DN 1, între cele două supermarket-uri din oraș și va beneficia de absolut de toate facilitățile unei clădiri moderne destinate publicului larg. Noul sediu presupune construirea unui imobil cu regimul de înălțime de P+E, pe o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați, cu parcare și alte facilități moderne.

„Necesitatea unui astfel de proiect consta în faptul că, sediul în care activează astăzi Primăria oraşului Teiuș nu este adecvat. Mutarea în această locație a fost impusă de gradul accentuat de degradare a vechii clădiri, care a devenit, la un moment dat un pericol real atât pentru funcţionarii din primărie cât şi pentru cetățeni. Din această cauză am alocat de la bugetul propriu o sumă care să acopere contravaloarea studiilor de fezabilitate pentru construcția unui nou sediu” spune primarul PSD Mirel Vasile Hălălai.

Vechiul sediu al primăriei teiușene se afla la etajul cinematografului orășenesc și crăpături  atât la nivelul pereților cât mai ales la cel al fundației, toate datorate traficului greu desfășurat pe drumul național DN 1, fapt care a obligat administrația să investească și să-și amenajeze un sediu provizoriu în „scheletul” structurii de rezistență a unui bloc de locuințe început în anii 80 și lăsat de izbeliște ca urmare a schimbării regimului politic din România.

Dorel Lazăr

Citește mai mult

Administrație

Joi, 3 iunie 2021: Campanie de vaccinare anti COVID-19, la Căminul Cultural din Beldiu

Publicat

în

Primăria orașului Teiul anunță că joi, 3 iunie 2021, de la ora 09.00 la Căminul Cultural din Beldiu va avea loc o campanie de vaccinare anti COVID-19.

Campania de vaccinare se va desfășura fără o programare prealabilă, iar persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să aibă asupra lor buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul folosit va fi Pfizer-BioNTech.

Citește mai mult

Administrație

Popa Catalin, desemnat cel mai „Cel mai bun politist local al anului 2020” din Teiuș

Publicat

în

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al orașului Teiuș, poliția locală și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2020, un an complicat.

În urmă rezultatelor, conform unei tradiții din ultimii patru ani, s-a stabilit ca titlul de „Cel mai activ polițist local” să fie acordat, în acest an, d-lui. Popa Cătălin.

Acesta a fost felicitat de primarul orașului Teiuș, domnul Mirel Vasile Halalai care i-a înmânat, cu acestă ocazie, placheta de onoare, diploma și insigna de „Cel mai bun polițist local al anului 2020”.

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Știri Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius