Rămâi conectat

Administrație

Primăria şi Consiliul Local Teiuş organizează „Întâlnirea ceferiştilor din Complexul Teiuş – Coşlariu”

Publicat

în

Primăria şi Consiliul Local Teiuş organizează sâmbătă, 18 mai, la ora 16.00, „Întâlnirea ceferiştilor din Complexul Teiuş – Coşlariu”, eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie. Cu acest prilej va fi inaugurat „Parcul feroviar”, situat în zona Gării CFR Teiuş şi va avea loc întâlnirea de suflet a ceferiştilor, la Casa de Cultură a oraşului Teiuş, de la ora 17.30.

Mirel HalalaiPotrivit primarului Teiuşului, Mirel Hălălai, prima ediţie a manifestării s-a bucurat de un real succes şi de prezenţa celor care au ascultat glasul roţilor de tren şi sunt legaţi sufleteşte de viaţa de ceferist. „Parcul feroviar” este dovada clară că ne pasă de toţi cei care prin munca şi activitatea lor au înnobilat haina de ceferist, purtată cu mândrie atât la bucurie, cât şi la necaz. Important centru feroviar din inima Ardealului, Teiuşul a avut o puternică tradiţie ceferistă pe care nu avem dreptul să o lăsăm să se stingă. Este obligaţia noastră, a celor de-acum, să ne aducem amin­te de cei care au trudit la calea ferată, fiind supranumiţi „a doua armată a ţării”, cuvinte care ne-au urmărit de-a lungul vremii şi ne-au făcut să ne simţim mândri că facem parte din marea familie, atât de unită altădată, a ceferiştilor. Purtând în suflet toate acestea, am promovat o acţiune de suflet, cu un program ce dorim să fie atractiv pentru fiecare dintre participanţi”, a precizat primarul Mirel Hălălai. Evenimentele se vor desfăşura în două etape: lla ora 16.00, este programată întâlnirea din „Parcul Feroviar” – Parcul Gării, a foştilor ceferişti; un scurt recital susţinut de Fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba; un moment religios, oficiat în memoria ceferiştilor care nu mai sunt printre noi; lansarea revistei fero­viare „Complexul Teiuş-Coşlariu”; marş, cu fanfara, pe traseul „Parcul Feroviar” – Casa de Cultură. La acţiune participă angajaţi CFR, membri ai Serviciului Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Teiuş, Poliţia Locală, alături de gazde – primarul Mirel Hălălai şi oficialităţile invitate la manifestare. lla ora 17.30, la Casa de Cultură Teiuş sunt programate mai multe evenimente: o expoziţie de grafică şi fotografii cu specific feroviar şi obiecte specifice; un spectacol susţinut de elevi ai Liceul Teoretic Teiuş, formaţia de dansuri populare „Dor teiuşan” şi formaţia de dansuri moderne „Top Dance” – condusă de Alin Roşa; vor fi înmânate diplome ce­feriştilor care au trudit în diferite ramuri de activitate. Primarul Mirel Hălălai ne-a declarat că îşi doreşte ca acţiunea de suflet pregătită pentru sâmbătă, 19 mai, să devină una tradiţională pentru oraşul Teiuş, să aibă loc an de an, în beneficiul locuitorilor urbei care poartă în suflet momente ale vieţii de ceferist.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. NELUTU DEMETER

    17.05.2013 la 22:38

    FELICITARI MIREL !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Drum nou amenajat spre cimitirul sătesc din Beldiu. Va asigura accesul catre capela mortură care urmează a fi construită

Publicat

în

În satul Beldiu au început la sfârșitul săptămânii lucrările de amenajare a noului drum spre cimitirul sătesc. Acesta va asigura către capela ce urmează să construită. Totodată se lucrează și la Căminul Cultural din localitate.

„Se lucrează la accesul spre cimitirul sătesc Beldiu, o lucrare absolut necesară si asteptată de cetătenii din sat! Se excavează stratul vegetal, urmează straturile suport si montarea dalelor, lucru ce va permite realizarea unui drum de acces sigur si civilizat! Într-un viitor apropiat, pe lângă accesul catre cimitir, drumul pavat va asigura si accesul catre capela ce urmează a fi construită aici!

La căminul cultural Beldiu se execută lucrari de reparatii si zugrăveli interioare, după înlocuirea instalatiilor electrice, in totalitate si in scurt timp se vor monta corpurile de iluminat, întrerupătoarele si prizele!”, au anunțat reprezentanții administrației locale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

La Teiuș, vegetația din toaletări este preluată printr-o modalitate pusă la dispoziție de primărie

Publicat

în

Având în vedere sezonul specific curățeniei de primăvară în grădini și livezi, Primăria Orașului Teiuș va asigura preluarea în vederea compostării, folosind o tehnologie modernă, pentru crengile și vegetația lemnoasă, rezultate în urma curățării arborilor și arbuștilor din gospodăriile proprii ale teiușenilor, inclusiv din satele aparținătoare.

Preluarea se realizează, începând cu data de 4 martie 2024, de luni până vineri, între orele 10.00-18.00, la locul de depozitare – compostare situat în Teiuș, strada Horea ( Moara Dracilor), gratuit, singura condiție fiind aceea de a se aduce doarmaterial lemnos.

Teiușenii sunt îndemnați ca înainte de a se deplasa la platforma de depozitare-compostare, să se informeze telefonic, la numărul 0740.149.959 (Alin Aldea, responsabil de activitate din partea Primăriei Teiuș).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Cristina Man, angajată a Primăriei Teiuș, a încetat din viață. Mesaj de condoleanțe din partea colegilor

Publicat

în

Primăria Teiuș este în doliu după ce Cristina Man, angajată a instituției, a încetat din viață. Un mesaj de condoleanțe din partea colegilor a fost postat pe pagina de Facebook.

„Cu profundă durere am primit știrea despre trecerea în neființă a colegei noastre din Primăria Teiuș, Cristina Man.

Marcați de plecarea prea devreme dintre noi, a colegei noastre, ne este greu să vorbim la trecut de ea, o persoană optimistă cu spirit tânăr. A lăsat în urmă durere și un imens gol, nouă colegilor, familiei, părinților, prietenilor, ne va lipsi prezența ei în mijlocul nostru.

Compasiune și sincere condoleanțe, suntem alături de familia greu încercată în aceste momente de maximă durere și tristețe. Rugăciunile noastre sunt tot ce putem oferi în aceste momente complicate!

Dumnezeu să o odihnească în pace și să aline sufletele celor rămași!”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Au fost finalizate lucrările la cortina de sticlă și s-a montat mozaicul piscinei, la Centrul de Tineret din Teiuș

Publicat

în

Lucrările la Centrul de tineret din Teiuș continuă, chiar dacă temperaturile de afară sunt scăzute. Constructorul a mutat toate forțele la interior, unde se lucrează în ritm alert.

Primăria Teiuș a anunțat care este stadiul lucrărilor la sfârșitul lunii ianuarie. Astfel, a fost finalizată cortina de sticlă și închiderile interioare la sălile multisport, bowling, multimedia și a fost montat mozaicul piscinei.

”Temperaturile destul de scăzute obligă constructorul „Centrului multifunctional” de pe „Locul Târgului” să-si transfere fortele spre lucrarile interioare.

Astfel, peretele cortina din sticla, ce ofera o panorama splendidă asupra zonei este finalizat, inchiderile interioare la sălile multisport, bowling, multimedia sunt finalizate intr-un procent de 70%, mozaicul piscinei este montat, iar forfota muncitorilor se aude din toate colturile constructiei fanion pentru orasul nostru si nu numai!

Pe strada Ion Creanga se lucreaza de zor la montarea canalizarii pluviale, pregătindu-se terenul pentru modernizarea si asfaltarea străzii!”, au transmis reprezentanții primăriei.

Centrul de tineret va fi un spațiu destinat organizațiilor de tineret și tinerilor din orașul Teiuș în vederea realizării de activități și evenimente educative și de petrecere a timpului liber pentru tineri.

La parter, intrarea principala se face printr-o terasa exterioara acoperita, de aici se ajunge la o zona de primire, de unde se formează un hol de acces spre un pachet de grupuri sanitare si vestiare, sala multi-sport, o sala de bowling, o sala de proiecție si o sala multimedia; sala de proiecție si sala multimedia se pot cupla la nevoie acestea fiind despărțite de un perete mobil.

 

Tot la zona parterului se afla o sala de gimnastica si o sala de activitati recreative. In aripa dreapta a clădirii se geseste o zona de bazin de agrement cu vestiare, dusuri si grupuri sanitare, din aceasta zona se acceseaza printr-o scara un nivel inferior, situat sub zona bazinului, unde se gaseste camera tehnica, care deservește instalațiilor aferente zonei de bazin. Din zona de primire, printr-o scara de acces, se mai poate ajunge la o incapere prin care se face accesul la doua terase exterioare neacoperite, deservind ca puncte de belvedere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius