teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Administrație » Primăria şi Consiliul Local Teiuş organizează „Întâlnirea ceferiştilor din Complexul Teiuş – Coşlariu”

Primăria şi Consiliul Local Teiuş organizează „Întâlnirea ceferiştilor din Complexul Teiuş – Coşlariu”

Publicat în 15.05.2013 la ora 13:11

Primăria şi Consiliul Local Teiuş organizează sâmbătă, 18 mai, la ora 16.00, „Întâlnirea ceferiştilor din Complexul Teiuş – Coşlariu”, eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie. Cu acest prilej va fi inaugurat „Parcul feroviar”, situat în zona Gării CFR Teiuş şi va avea loc întâlnirea de suflet a ceferiştilor, la Casa de Cultură a oraşului Teiuş, de la ora 17.30.

Mirel HalalaiPotrivit primarului Teiuşului, Mirel Hălălai, prima ediţie a manifestării s-a bucurat de un real succes şi de prezenţa celor care au ascultat glasul roţilor de tren şi sunt legaţi sufleteşte de viaţa de ceferist. „Parcul feroviar” este dovada clară că ne pasă de toţi cei care prin munca şi activitatea lor au înnobilat haina de ceferist, purtată cu mândrie atât la bucurie, cât şi la necaz. Important centru feroviar din inima Ardealului, Teiuşul a avut o puternică tradiţie ceferistă pe care nu avem dreptul să o lăsăm să se stingă. Este obligaţia noastră, a celor de-acum, să ne aducem amin­te de cei care au trudit la calea ferată, fiind supranumiţi „a doua armată a ţării”, cuvinte care ne-au urmărit de-a lungul vremii şi ne-au făcut să ne simţim mândri că facem parte din marea familie, atât de unită altădată, a ceferiştilor. Purtând în suflet toate acestea, am promovat o acţiune de suflet, cu un program ce dorim să fie atractiv pentru fiecare dintre participanţi”, a precizat primarul Mirel Hălălai. Evenimentele se vor desfăşura în două etape: lla ora 16.00, este programată întâlnirea din „Parcul Feroviar” – Parcul Gării, a foştilor ceferişti; un scurt recital susţinut de Fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba; un moment religios, oficiat în memoria ceferiştilor care nu mai sunt printre noi; lansarea revistei fero­viare „Complexul Teiuş-Coşlariu”; marş, cu fanfara, pe traseul „Parcul Feroviar” – Casa de Cultură. La acţiune participă angajaţi CFR, membri ai Serviciului Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Teiuş, Poliţia Locală, alături de gazde – primarul Mirel Hălălai şi oficialităţile invitate la manifestare. lla ora 17.30, la Casa de Cultură Teiuş sunt programate mai multe evenimente: o expoziţie de grafică şi fotografii cu specific feroviar şi obiecte specifice; un spectacol susţinut de elevi ai Liceul Teoretic Teiuş, formaţia de dansuri populare „Dor teiuşan” şi formaţia de dansuri moderne „Top Dance” – condusă de Alin Roşa; vor fi înmânate diplome ce­feriştilor care au trudit în diferite ramuri de activitate. Primarul Mirel Hălălai ne-a declarat că îşi doreşte ca acţiunea de suflet pregătită pentru sâmbătă, 19 mai, să devină una tradiţională pentru oraşul Teiuş, să aibă loc an de an, în beneficiul locuitorilor urbei care poartă în suflet momente ale vieţii de ceferist.

Acest articol a fost citit de 1442 ori

Comentarii

Un Comentariu la Primăria şi Consiliul Local Teiuş organizează „Întâlnirea ceferiştilor din Complexul Teiuş – Coşlariu”

  1. NELUTU DEMETER Răspunde

    17.05.2013 la 22:38

    FELICITARI MIREL !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.