Rămâi conectat

Administrație

Primăria şi Consiliul Local Teiuş organizează „Întâlnirea ceferiştilor din Complexul Teiuş – Coşlariu”

Publicat

în

Primăria şi Consiliul Local Teiuş organizează sâmbătă, 18 mai, la ora 16.00, „Întâlnirea ceferiştilor din Complexul Teiuş – Coşlariu”, eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie. Cu acest prilej va fi inaugurat „Parcul feroviar”, situat în zona Gării CFR Teiuş şi va avea loc întâlnirea de suflet a ceferiştilor, la Casa de Cultură a oraşului Teiuş, de la ora 17.30.

Mirel HalalaiPotrivit primarului Teiuşului, Mirel Hălălai, prima ediţie a manifestării s-a bucurat de un real succes şi de prezenţa celor care au ascultat glasul roţilor de tren şi sunt legaţi sufleteşte de viaţa de ceferist. „Parcul feroviar” este dovada clară că ne pasă de toţi cei care prin munca şi activitatea lor au înnobilat haina de ceferist, purtată cu mândrie atât la bucurie, cât şi la necaz. Important centru feroviar din inima Ardealului, Teiuşul a avut o puternică tradiţie ceferistă pe care nu avem dreptul să o lăsăm să se stingă. Este obligaţia noastră, a celor de-acum, să ne aducem amin­te de cei care au trudit la calea ferată, fiind supranumiţi „a doua armată a ţării”, cuvinte care ne-au urmărit de-a lungul vremii şi ne-au făcut să ne simţim mândri că facem parte din marea familie, atât de unită altădată, a ceferiştilor. Purtând în suflet toate acestea, am promovat o acţiune de suflet, cu un program ce dorim să fie atractiv pentru fiecare dintre participanţi”, a precizat primarul Mirel Hălălai. Evenimentele se vor desfăşura în două etape: lla ora 16.00, este programată întâlnirea din „Parcul Feroviar” – Parcul Gării, a foştilor ceferişti; un scurt recital susţinut de Fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba; un moment religios, oficiat în memoria ceferiştilor care nu mai sunt printre noi; lansarea revistei fero­viare „Complexul Teiuş-Coşlariu”; marş, cu fanfara, pe traseul „Parcul Feroviar” – Casa de Cultură. La acţiune participă angajaţi CFR, membri ai Serviciului Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Teiuş, Poliţia Locală, alături de gazde – primarul Mirel Hălălai şi oficialităţile invitate la manifestare. lla ora 17.30, la Casa de Cultură Teiuş sunt programate mai multe evenimente: o expoziţie de grafică şi fotografii cu specific feroviar şi obiecte specifice; un spectacol susţinut de elevi ai Liceul Teoretic Teiuş, formaţia de dansuri populare „Dor teiuşan” şi formaţia de dansuri moderne „Top Dance” – condusă de Alin Roşa; vor fi înmânate diplome ce­feriştilor care au trudit în diferite ramuri de activitate. Primarul Mirel Hălălai ne-a declarat că îşi doreşte ca acţiunea de suflet pregătită pentru sâmbătă, 19 mai, să devină una tradiţională pentru oraşul Teiuş, să aibă loc an de an, în beneficiul locuitorilor urbei care poartă în suflet momente ale vieţii de ceferist.

Administrație

La Teiuș a fost aprins iluminatul public stradal, pentru sărbătorile de iarnă 2021 – 2022

Publicat

în

În cursul serii de ieri, 29 noiembrie 2021, la Teiuș a fost pornit iluminatul public stradal, pentru sărbătorile de iarnă 2021 – 2021.

„Luminile de Craciun s-au aprins si in orasul nostru, schimbând atmosfera intr-una specifica sărbătorilor, iar cei mici pot petrece, sub atenta supraveghere, clipe deosebite in parcurile frumos amenajate ale orasului!”, au scris reprezentanții Primăriei Teiuș pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Teuiș s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”

Publicat

în

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Teiuș, ca de altfel în fiecare localitate din județ, s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”, inițiat in urmă cu 3 ani de către Consiliul Județean in colaborare cu toate primăriile.

„În data de 20 noiembrie 1918 delegați din toate colțurile țării, printre care și cei ai orașului nostru au hotarăt convocarea la 1 Decembrie 1918 a Marii Adunări Naționale de la Albă Iulia, care avea să consfintească Marea noastră Unire! În semn de recunoștință, la ora 16, clopotele bisericilor din întreagă tară, sub semnul acțiunii „Patria recunoscătoare” au bătut de 103 ori, marcând trecerea a tot atâtor ani de la acest moment, care a dat semnalul înfăptuirii României Mari, o tară liberă și demnă al cărui nume, câstigat prin jertfe și mari sacrificii, suntem obligați să-l păstrăm și să-l ducem mai departe! Glorie eternă eroilor neamului!”, au scris reprezentanții Primăriei orașului Teiuș, pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

Toate corpurile de iluminat din Teiuș și localitățile aparținătoare vor fi înlocuite cu unele noi, bazate pe tehnologia LED

Publicat

în

Primarul Teiușului, Mirel Vasile Hălălai a transmis că începând din 8 noiembrie 2021, au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Modernizare iluminat public în orașul Teiuș și satele apartinătoare”, prin care administrația locală își propune să înlocuiască toate cele 950 de corpuri de iluminat din orașul Teiuș și din localitățile aparținătoare cu unele noi, economice, bazate pe tehnologia LED.

„Începând cu data de 8 Noiembrie 2021, au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Modernizare iluminat public în orașul Teiuș și satele apartinătoare”, o lucrare amplă, în cadrul căreia se vor înlocui peste 950 corpuri de iluminat vechi, cu vapori de sodiu, cu lămpi noi, cu tehnologie LED, eficiente energetic, un sistem modern de telegestiune, totul pentru scăderea consumului energetic, confortul și siguranța  cetătenilor noștri fiind obiectivul administrației locale din Teiuș!”, a scris priarul Mirel vasile Hălălai, pe pagina personală de facebook.

Citește mai mult

Administrație

Autoritățile locale din Teiuș i-au premiat pe elevii care s-au remarcat la examenele naționale și competițiile internaționale

Publicat

în

Teiușul nu progresează doar datorită lucrărilor edilitare, care îmbunătățesc viața oamenilor, nu doar muncii și dăruirii locuitorilor săi și a celor ce-l administrează, ci punând în valoare o resursă extrem de valoroasă despre care în aceste vremuri complicate se vorbește extrem de puțin, resursa de inteligență și muncă a școlii teiușene, elevii merituoși!

Astfel la Primăria Teiuș a avut loc, în condițiile impuse de starea pandemica în care ne aflăm, premierea elevilor care s-au făcut remarcați prin merite deosebite la examenele nationale și competițiile internaționale.

În prezența directorului școlii teiușene Marius Pintea, a profesoarei Romina Pop, primarul Mirel Vasile Hălălai a înmânat diplome de recunoștința și atenții financiare copiilor merituosi, conform unui obicei statornicit cu câțiva ani în urma, binemeritat și bineprimit!

Primăria orașului aduce pe acesta cale multumiri tuturor celor implicați în această acțiune, dascălilor Liceului Teoretic Teius – un corp profesoral bine pregătit, elevilor, pentru munca și strădania lor, părinților pentru suport și sprijin și nu în ultimul rând sponsorului SC OPSIMUS SRL prezent întotdeauna în viața orașului nostru!

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius