Rămâi conectat

Administrație

Pagubele produse microbuzelor școlare folosite pe raza orașului Teiuș vor fi suportate de părinții copiilor vinovați de stricăciuni

Publicat

în

În ultima ședință, aleșii locali teiușeni au aprobat regulamentul privind modul de utilizarea microbuzelor școlare pentru transportul elevilor din cadrul Liceului Teoretic Teiuș, proiect de hotărâre inițiat de primarul Mirel Hălălai.

Scopul principal al utilizării mijloacelor de transport şcolar este transportul dus-întors al elevilor navetiști între localitatea de domiciliu a acestora şi unitatea de învăţământ în care îşi desfăşoară cursurile, fără să fie depășit însă numărul locurilor. Microbuzele școlare pot fi folosite însă și în alte scopuri, nu doar pentru navetă, sau pentru transportul altor categorii de persoane, prevăzute în regulament.

Astfel, microbuzele pot asigura transportul, în țară, la manifestările culturale, competiții sportive, parteneriate și schimburi școlare județene și naționale, proiecte școlare și extrașcolare. Mijloacele de transport pot fi folosite însă și de cadrele didactice ale școlii, dar fără a perturba naveta elevilor, pentru deplasarea la conferințe, întâlniri de lucru sau la alte activități care au ca beneficiar final elevul.

Tot cu microbuzele școlare vor fi transportați președinții, locțiitorii acestora, operatorii de calculator, personalul de pază și materialele necesare la procesele electorale. Microbuzele şcolare nu pot transporta odată cu elevii persoane din afara școlii și nu pot efectua transport public de călători pentru terțe persoane sau unităţi. Când transportă elevi, copiii vor fi însoţiţi în mod obligatoriu de către un cadru didactic din şcoală sau de un reprezentant al asociațiilor din oraș, persoană care va răspunde de siguranţă elevilor pe perioada deplasării.

HCL Teiuș nr. 11/2020 stabilește și traseele de transport al elevilor, precum și cotele lunare de carburanți aprobate pentru cele două microbuze din dotarea liceului, un Mercedes și un Opel Movano. Astfel, microbuzele vor circula pe următoarele trasee: Teiuș – Beldiu, Teiuș – Căpud și Teiuș – Coșlariu Nou și retur, iar pentru fiecare dintre acestea s-a aprobat un consum de cel mult 250 de litri/lună.

Utilizarea microbuzelor şcolare este permisă doar dacă acestea îndeplinesc toate condiţiile legale (stare tehnică și dotare corespunzătoare, conform legislaţiei în vigoare, certificat de transport în cont propriu pentru microbuzul respectiv, taxe de drum achitate, asigurarea RCA, asigurare pentru persoanele transportate etc.).

Transportul pentru activităţi educative şcolare şi extraşcolare, inclusiv excursiile, se va efectua, de regulă, în afara orelor de curs sau în vacanţe, după obținerea tuturor avizelor și aprobărilor necesare: directorul școlii, primarul orașului Teiuș și inspectorul școlar general, după prelucrarea şi însuşirea de către elevi a normelor de comportament şi siguranţă pe toată perioada efectuării transportului. Orice deteriorare sau vandalizare a microbuzului școlar va fi suportată de părinții elevului care a comis fapta în urma căreia s-au înregistrat pagube. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Administrație

Primăria Teiuș va avea un sediu nou

Publicat

în

La propunea primarului Mirel Vasile Hălălai, Primăria Teiuș lucrează la studiul de fezabilitate și va pune în dezbatere publică proiectul privind noul sediu administrativ al instituției. Noua clădire va fi ridicată în vechea locație unde a funcționat zeci de ani primăria fostei comune și actualului oraș Teiuș.

Amplasamentul este situat în imediata apropiere a DN 1, între cele două supermarket-uri din oraș și va beneficia de absolut de toate facilitățile unei clădiri moderne destinate publicului larg. Noul sediu presupune construirea unui imobil cu regimul de înălțime de P+E, pe o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați, cu parcare și alte facilități moderne.

„Necesitatea unui astfel de proiect consta în faptul că, sediul în care activează astăzi Primăria oraşului Teiuș nu este adecvat. Mutarea în această locație a fost impusă de gradul accentuat de degradare a vechii clădiri, care a devenit, la un moment dat un pericol real atât pentru funcţionarii din primărie cât şi pentru cetățeni. Din această cauză am alocat de la bugetul propriu o sumă care să acopere contravaloarea studiilor de fezabilitate pentru construcția unui nou sediu” spune primarul PSD Mirel Vasile Hălălai.

Vechiul sediu al primăriei teiușene se afla la etajul cinematografului orășenesc și crăpături  atât la nivelul pereților cât mai ales la cel al fundației, toate datorate traficului greu desfășurat pe drumul național DN 1, fapt care a obligat administrația să investească și să-și amenajeze un sediu provizoriu în „scheletul” structurii de rezistență a unui bloc de locuințe început în anii 80 și lăsat de izbeliște ca urmare a schimbării regimului politic din România.

Dorel Lazăr

Citește mai mult

Administrație

Joi, 3 iunie 2021: Campanie de vaccinare anti COVID-19, la Căminul Cultural din Beldiu

Publicat

în

Primăria orașului Teiul anunță că joi, 3 iunie 2021, de la ora 09.00 la Căminul Cultural din Beldiu va avea loc o campanie de vaccinare anti COVID-19.

Campania de vaccinare se va desfășura fără o programare prealabilă, iar persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să aibă asupra lor buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul folosit va fi Pfizer-BioNTech.

Citește mai mult

Administrație

Popa Catalin, desemnat cel mai „Cel mai bun politist local al anului 2020” din Teiuș

Publicat

în

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al orașului Teiuș, poliția locală și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2020, un an complicat.

În urmă rezultatelor, conform unei tradiții din ultimii patru ani, s-a stabilit ca titlul de „Cel mai activ polițist local” să fie acordat, în acest an, d-lui. Popa Cătălin.

Acesta a fost felicitat de primarul orașului Teiuș, domnul Mirel Vasile Halalai care i-a înmânat, cu acestă ocazie, placheta de onoare, diploma și insigna de „Cel mai bun polițist local al anului 2020”.

Citește mai mult

Administrație

Mâine, 26 mai 2021, campanie de vaccinare anti-COVID-19, la Teiuș

Publicat

în

Mâine, 26 mai 2021, incepand cu ora 08:00, in incinta pieței Agroalimentare din orașul Teiuș, la sediul Politiei Locale se va desfășura o noua campania de vaccinare anti-COVID-19.

Medici, asistente și o parte din personalul Centrului de vaccinare vor fi la dispozitia dumneavoastră. Așadar, cine doreste, se poate prezenta fară o programare prealabilă, doar cu buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul utilizat va fi Pfizer/BioNTech.

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Știri Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius