teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Administrație » Pagubele produse microbuzelor școlare folosite pe raza orașului Teiuș vor fi suportate de părinții copiilor vinovați de stricăciuni

Pagubele produse microbuzelor școlare folosite pe raza orașului Teiuș vor fi suportate de părinții copiilor vinovați de stricăciuni

Publicat în 11.03.2020 la ora 19:15

În ultima ședință, aleșii locali teiușeni au aprobat regulamentul privind modul de utilizarea microbuzelor școlare pentru transportul elevilor din cadrul Liceului Teoretic Teiuș, proiect de hotărâre inițiat de primarul Mirel Hălălai.

Scopul principal al utilizării mijloacelor de transport şcolar este transportul dus-întors al elevilor navetiști între localitatea de domiciliu a acestora şi unitatea de învăţământ în care îşi desfăşoară cursurile, fără să fie depășit însă numărul locurilor. Microbuzele școlare pot fi folosite însă și în alte scopuri, nu doar pentru navetă, sau pentru transportul altor categorii de persoane, prevăzute în regulament.

Astfel, microbuzele pot asigura transportul, în țară, la manifestările culturale, competiții sportive, parteneriate și schimburi școlare județene și naționale, proiecte școlare și extrașcolare. Mijloacele de transport pot fi folosite însă și de cadrele didactice ale școlii, dar fără a perturba naveta elevilor, pentru deplasarea la conferințe, întâlniri de lucru sau la alte activități care au ca beneficiar final elevul.

Tot cu microbuzele școlare vor fi transportați președinții, locțiitorii acestora, operatorii de calculator, personalul de pază și materialele necesare la procesele electorale. Microbuzele şcolare nu pot transporta odată cu elevii persoane din afara școlii și nu pot efectua transport public de călători pentru terțe persoane sau unităţi. Când transportă elevi, copiii vor fi însoţiţi în mod obligatoriu de către un cadru didactic din şcoală sau de un reprezentant al asociațiilor din oraș, persoană care va răspunde de siguranţă elevilor pe perioada deplasării.

HCL Teiuș nr. 11/2020 stabilește și traseele de transport al elevilor, precum și cotele lunare de carburanți aprobate pentru cele două microbuze din dotarea liceului, un Mercedes și un Opel Movano. Astfel, microbuzele vor circula pe următoarele trasee: Teiuș – Beldiu, Teiuș – Căpud și Teiuș – Coșlariu Nou și retur, iar pentru fiecare dintre acestea s-a aprobat un consum de cel mult 250 de litri/lună.

Utilizarea microbuzelor şcolare este permisă doar dacă acestea îndeplinesc toate condiţiile legale (stare tehnică și dotare corespunzătoare, conform legislaţiei în vigoare, certificat de transport în cont propriu pentru microbuzul respectiv, taxe de drum achitate, asigurarea RCA, asigurare pentru persoanele transportate etc.).

Transportul pentru activităţi educative şcolare şi extraşcolare, inclusiv excursiile, se va efectua, de regulă, în afara orelor de curs sau în vacanţe, după obținerea tuturor avizelor și aprobărilor necesare: directorul școlii, primarul orașului Teiuș și inspectorul școlar general, după prelucrarea şi însuşirea de către elevi a normelor de comportament şi siguranţă pe toată perioada efectuării transportului. Orice deteriorare sau vandalizare a microbuzului școlar va fi suportată de părinții elevului care a comis fapta în urma căreia s-au înregistrat pagube. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Acest articol a fost citit de 931 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.