Rămâi conectat

Administrație

Pagubele produse microbuzelor școlare folosite pe raza orașului Teiuș vor fi suportate de părinții copiilor vinovați de stricăciuni

Publicat

în

În ultima ședință, aleșii locali teiușeni au aprobat regulamentul privind modul de utilizarea microbuzelor școlare pentru transportul elevilor din cadrul Liceului Teoretic Teiuș, proiect de hotărâre inițiat de primarul Mirel Hălălai.

Scopul principal al utilizării mijloacelor de transport şcolar este transportul dus-întors al elevilor navetiști între localitatea de domiciliu a acestora şi unitatea de învăţământ în care îşi desfăşoară cursurile, fără să fie depășit însă numărul locurilor. Microbuzele școlare pot fi folosite însă și în alte scopuri, nu doar pentru navetă, sau pentru transportul altor categorii de persoane, prevăzute în regulament.

Astfel, microbuzele pot asigura transportul, în țară, la manifestările culturale, competiții sportive, parteneriate și schimburi școlare județene și naționale, proiecte școlare și extrașcolare. Mijloacele de transport pot fi folosite însă și de cadrele didactice ale școlii, dar fără a perturba naveta elevilor, pentru deplasarea la conferințe, întâlniri de lucru sau la alte activități care au ca beneficiar final elevul.

Tot cu microbuzele școlare vor fi transportați președinții, locțiitorii acestora, operatorii de calculator, personalul de pază și materialele necesare la procesele electorale. Microbuzele şcolare nu pot transporta odată cu elevii persoane din afara școlii și nu pot efectua transport public de călători pentru terțe persoane sau unităţi. Când transportă elevi, copiii vor fi însoţiţi în mod obligatoriu de către un cadru didactic din şcoală sau de un reprezentant al asociațiilor din oraș, persoană care va răspunde de siguranţă elevilor pe perioada deplasării.

HCL Teiuș nr. 11/2020 stabilește și traseele de transport al elevilor, precum și cotele lunare de carburanți aprobate pentru cele două microbuze din dotarea liceului, un Mercedes și un Opel Movano. Astfel, microbuzele vor circula pe următoarele trasee: Teiuș – Beldiu, Teiuș – Căpud și Teiuș – Coșlariu Nou și retur, iar pentru fiecare dintre acestea s-a aprobat un consum de cel mult 250 de litri/lună.

Utilizarea microbuzelor şcolare este permisă doar dacă acestea îndeplinesc toate condiţiile legale (stare tehnică și dotare corespunzătoare, conform legislaţiei în vigoare, certificat de transport în cont propriu pentru microbuzul respectiv, taxe de drum achitate, asigurarea RCA, asigurare pentru persoanele transportate etc.).

Transportul pentru activităţi educative şcolare şi extraşcolare, inclusiv excursiile, se va efectua, de regulă, în afara orelor de curs sau în vacanţe, după obținerea tuturor avizelor și aprobărilor necesare: directorul școlii, primarul orașului Teiuș și inspectorul școlar general, după prelucrarea şi însuşirea de către elevi a normelor de comportament şi siguranţă pe toată perioada efectuării transportului. Orice deteriorare sau vandalizare a microbuzului școlar va fi suportată de părinții elevului care a comis fapta în urma căreia s-au înregistrat pagube. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Administrație

La Teiuș a fost aprins iluminatul public stradal, pentru sărbătorile de iarnă 2021 – 2022

Publicat

în

În cursul serii de ieri, 29 noiembrie 2021, la Teiuș a fost pornit iluminatul public stradal, pentru sărbătorile de iarnă 2021 – 2021.

„Luminile de Craciun s-au aprins si in orasul nostru, schimbând atmosfera intr-una specifica sărbătorilor, iar cei mici pot petrece, sub atenta supraveghere, clipe deosebite in parcurile frumos amenajate ale orasului!”, au scris reprezentanții Primăriei Teiuș pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Teuiș s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”

Publicat

în

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Teiuș, ca de altfel în fiecare localitate din județ, s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”, inițiat in urmă cu 3 ani de către Consiliul Județean in colaborare cu toate primăriile.

„În data de 20 noiembrie 1918 delegați din toate colțurile țării, printre care și cei ai orașului nostru au hotarăt convocarea la 1 Decembrie 1918 a Marii Adunări Naționale de la Albă Iulia, care avea să consfintească Marea noastră Unire! În semn de recunoștință, la ora 16, clopotele bisericilor din întreagă tară, sub semnul acțiunii „Patria recunoscătoare” au bătut de 103 ori, marcând trecerea a tot atâtor ani de la acest moment, care a dat semnalul înfăptuirii României Mari, o tară liberă și demnă al cărui nume, câstigat prin jertfe și mari sacrificii, suntem obligați să-l păstrăm și să-l ducem mai departe! Glorie eternă eroilor neamului!”, au scris reprezentanții Primăriei orașului Teiuș, pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

Toate corpurile de iluminat din Teiuș și localitățile aparținătoare vor fi înlocuite cu unele noi, bazate pe tehnologia LED

Publicat

în

Primarul Teiușului, Mirel Vasile Hălălai a transmis că începând din 8 noiembrie 2021, au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Modernizare iluminat public în orașul Teiuș și satele apartinătoare”, prin care administrația locală își propune să înlocuiască toate cele 950 de corpuri de iluminat din orașul Teiuș și din localitățile aparținătoare cu unele noi, economice, bazate pe tehnologia LED.

„Începând cu data de 8 Noiembrie 2021, au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Modernizare iluminat public în orașul Teiuș și satele apartinătoare”, o lucrare amplă, în cadrul căreia se vor înlocui peste 950 corpuri de iluminat vechi, cu vapori de sodiu, cu lămpi noi, cu tehnologie LED, eficiente energetic, un sistem modern de telegestiune, totul pentru scăderea consumului energetic, confortul și siguranța  cetătenilor noștri fiind obiectivul administrației locale din Teiuș!”, a scris priarul Mirel vasile Hălălai, pe pagina personală de facebook.

Citește mai mult

Administrație

Autoritățile locale din Teiuș i-au premiat pe elevii care s-au remarcat la examenele naționale și competițiile internaționale

Publicat

în

Teiușul nu progresează doar datorită lucrărilor edilitare, care îmbunătățesc viața oamenilor, nu doar muncii și dăruirii locuitorilor săi și a celor ce-l administrează, ci punând în valoare o resursă extrem de valoroasă despre care în aceste vremuri complicate se vorbește extrem de puțin, resursa de inteligență și muncă a școlii teiușene, elevii merituoși!

Astfel la Primăria Teiuș a avut loc, în condițiile impuse de starea pandemica în care ne aflăm, premierea elevilor care s-au făcut remarcați prin merite deosebite la examenele nationale și competițiile internaționale.

În prezența directorului școlii teiușene Marius Pintea, a profesoarei Romina Pop, primarul Mirel Vasile Hălălai a înmânat diplome de recunoștința și atenții financiare copiilor merituosi, conform unui obicei statornicit cu câțiva ani în urma, binemeritat și bineprimit!

Primăria orașului aduce pe acesta cale multumiri tuturor celor implicați în această acțiune, dascălilor Liceului Teoretic Teius – un corp profesoral bine pregătit, elevilor, pentru munca și strădania lor, părinților pentru suport și sprijin și nu în ultimul rând sponsorului SC OPSIMUS SRL prezent întotdeauna în viața orașului nostru!

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius