Rămâi conectat

Știri din zonă

Moș Crăciun a sosit și la copiii din comuna Stremț

Publicat

în

În ciuda situației create de virusul SARS-CoV-2, în preocuparea Primăriei Stremț stă continuare grija pentru copii – viitorul de mâine – cărora nimic nu va trebui să le ia bucuria de a se bucura de darurile oferite ca în fiecare an de Moș Crăciun, este de părere primarul comunei Stremț, Traian Ștefan Popa.

Astfel, cu sprijinul companiei Baumit România, au fost pregătite 235 de pachete pentru toți elevii care frecventează unitățile de învățământ din comuna Stremț, atât din ciclul primar, cât și din ciclul gimnazial. Valoarea totală a sponsorizării a fost de nu mai puțin de 7.000 de lei, fiecare pachet conținând dulciuri și sucuri în valoare de câte 30 de lei.

Pungile cu daruri au fost înmânate elevilor de către învățătorii și diriginții din cadrul Școlii Gimnaziale Stremț, în urma unor planificări cu fiecare clasă și la ore diferite.

„Credem că prin acest gest Primăria și Consiliul Local Stremț au adus o oază de bucurie în sufletul elevilor de pe raza comunei Stremț. Cu acest prilej, le urăm tuturor elevilor și părinților sănătate, bucurie, «Crăciun fericit» și «La mulți ani!»”, a declarat primarul comunei Stremț, Traian Ștefan Popa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Bărbat de 46 de ani din Galtiu cercetat de polițiști, după ce și-a agresat soția și fiica minoră

Publicat

în

Ieri, 7 august 2022, în jurul orei 13.30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, de 40 de ani, din localitatea Galtiu, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu fiica sa, ar fi fost agresate de către soțul său.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare al riscului, iar în urma interpretării răspunsurilor date de femeie a rezultat că, față de bărbatul de 46 de ani, se impune emiterea ordinului provizoriu de protecție.

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Primarul din Râmeț, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru fraudă cu fonduri europene

Publicat

în

Primarul comunei Râmeţ, social democratul Vasile Raica, a fost condamnat la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă din fonduri europene.

Hotărârea a fost pronunţată vineri, 5 august 2022, la Tribunalul Alba. În cazul unei femei, funcţionar în cadrul instituţiei, acuzaţiile DNA au fost clasate pentru că a intervenit prescripţia răspunderii penale.

Vasile Raica a fost trimis în jduecată pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

„În perioada 2010-2016, inculpatul Raica Vasile ar fi depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.), pe numele altei persoane, mai multe documente false şi inexacte (adeverinţe, angajamente, etc.) în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate.

O parte din acele documente ar fi fost întocmite de inculpata Gligor Daniela, în calitate de funcţionar în cadrul Primăriei Râmeţ, judeţul Alba. Prin aceste demersuri, inculpatul Raica Vasile ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 315.851 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză”, se precizează în comunicatul DNA de la momentul trimiterii în judecată.

Primarului i s-ai interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani, începând cu data rămânerii definitive a hotărârii. Executarea pedepsei a fost amânată pe o perioadă de 3 ani. Dacă această hotărârea rămâne definitivă, primarul PSD îşi va pierde mandatul.

Pe parcursul termenului de supraveghere, primarul ar urma să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei municipiului Aiud sau a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud.

„Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi în consecinţă, obligă în solidar inculpaţii Raica Vasile şi Gligor Daniela la plata sumei de 37.840,30 lei şi respectiv inculpatul Raica Vasile la plata sumei de 278.010,49 lei, precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor aferente, calculate în conformitate cu legislaţia fiscală aferente acestor sume”, se mai precizează în hotărârea instanţei.

Primarul Vasile Raica este la al treilea mandat la conducerea Primăriei Râmeţ, acesta părăsind PNL pentru PSD în 2014, când i s-a promis că va fi scăpat de dosarele penale dacă va trece la acest partid.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Un tânăr de 18 ani din Geoagiu de Sus a ajuns la spital, după ce s-a răsturnat cu autoturismul pe DJ 750C

Publicat

în

Astăzi, 3 august 2022, în jurul orei 08.00, pe DJ 750C, în comuna Stremț, un tânăr de 18 ani, din  localitatea Geoagiu de Sus, în timp ce conducea una toturism s-a răsturanat în afara părții carosabile.

În urma accidentului rutier, acesta a suferit leziuni corporale ușoare și a fost trasnportat la spital.

Cercetările sunt continuate pentru vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Școala Gimnazială din Întregalde a ajuns să aibă mai mulți angajați decât elevi

Publicat

în

Fenomenul depopulării care se petrece în mediul rural din țara noastră are efecte negative și asupra sistemului de învățământ, din cauza numărului tot mai mic de elevi pe care școlile de la țară îi instruiesc.

Astfel, la Școala Gimnazială Întregalde de exemplu, se întâlnește un fenomen care este din păcate tot mai răspândit la nivelul satelor și comunelor din România, unde personalul unității de învățământ îl depășește pe cel al elevilor care învață în interiorul său.

Cornel Sandu, Inspector Școlar General al IȘJ Alba, a vorbit despre situația întâlnită, în cadrul unei conferințe de presă susținute cu ocazia pachetului de legi din reforma educației, care se află în prezent în consultare publică.

„În orice UAT suntem obligați să avem o școală cu personalitate juridică. Este destul de dificil. Avem în acest moment la Întregalde 12 elevi, sau 11 elevi și 12 angajați. Vorbesc de la clasa 0 până la clasa a VIII-a inclusiv.”, au fost declarațiile lui Cornel Sandu, în urmă cu o săptămână.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius