Rămâi conectat

Știri din zonă

Licitație de peste 550.000 de lei pentru achiziția de echipamente IT, destinate elevilor din comuna Galda de Jos

Publicat

în

Primăria comunei Galda de Jos a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție de echipamente IT și sistem de managemen al dispozitivelor, în cadrul proiectului „TIC pentru e-educaţie în Comuna Galda de Jos, judeţul Alba”. Valoarea totală estimată a investiției este de 571.769,41 de lei.

Proiectul investiţional Achiziţia de echipamente IT şi sistem de management dispozitive în cadrul proiectului „TIC pentru e-educaţie în Comuna Galda de Jos, judeţul Alba” vizează asigurarea capacităţii de a desfăşura activitatea didactică în mediu on-line , în contextul pandemiei actuale, pentru evitarea contactului direct al elevilor cu profesorii şi cu ceilalţi elevi şi, implicit pentru prevenirea şi diminuarea riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Funcţionalitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar din comuna Galda de Jos, judeţul Alba, în sistem on-line de predare a actului educaţional, implică dotarea acestora cu bunuri, astfel că prezenta procedură de achiziţie publică vizează „Echipamente IT si sistem management dispozitive tablete şcolare” ce constă în:

• LOT 1:

Tabletă şcolară cu abonament internet mobil 24 luni – 205 bucăți
Sistem management dispozitive tablete şcolare pentru 24 luni – 205 bucăți
Tabletă grafică – 24 bucăți

• LOT 2:

Laptop – 24 bucăți
Sistem AII in One – 4 bucăți
Camera web profesională – 18 bucăți
Videoproiector – 12 bucăți
Ecran proiecţie perete – 12 bucăți
Router wireless – 7 bucăți
Tablă interactivă – 14 bucăți

Nivelul actual de dotare al unităţilor de învăţământ preuniversitar din comuna Galda de Jos este insuficient pentru a asigura accesul elevilor şi cadrelor didactice la mijloacele tehnologice necesare în vederea derulării în condiţii optime a procesului educaţional în mediul on-line.

Obiectivul general al prezentului proiect este de a asigura echipamentele, sustenabilitatea, mentenanţa şi suportul TIC, necesare unităţilor de învăţământ de la nivelul unităţii administrativ teritoriale în vederea desfăşurării în condiţii optime a procesului de învăţământ on-line, în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2.

Dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice, împreună cu dotarea profesorilor cu echipamente TIC, astfel încât orele de pregătire din timpul activităţilor didactice să se poată desfăşura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii şi cu ceilalţi elevi, precum şi pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfăşurarea în condiţii normale a tuturor activităţilor didactice necesare procesului de învăţământ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Tânăr de 18 ani din Coșlariu reținut de polițiști, după ce a agresat un cetățean în apropierea unui parc din localitate

Publicat

în

Luni, 8 aprilie 2024, în jurul orei 12.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Galda de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 18 ani, din localitatea Coșlariu, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

 

Se pare că, în după amiaza zilei de 6 aprilie, pe fondul unor discuții contradictorii pe care le-ar fi avut cu un alt tânăr de 20 de ani, din localitatea Coșlariu, în timp ce se aflau în apropierea unui parc din localitate, l-ar fi agresat și i-ar fi provocat leziuni în zona feței, pentru vindecarea cărora ar avea nevoie de 20-25 de zile de îngrijiri medicale, conform concluziilor medico-legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 78 de ani din Stremț cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea un ATV fără a avea permis

Publicat

în

Sâmbătă, 6 aprilie 2024 în jurul orei 01.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au depistat un bărbat de 78 de ani, din comuna Stremț, în timp ce conducea un ATV, pe raza localității Cetea, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de conducătorul, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Un motociclist a decedat pe DN 1, în afara localității Sântimbru, după ce a fost lovit de un autoturism

Publicat

în

Astăzi, 2 aprilie 2024, în jurul orei 07.40, pe Drumul National 1, la km 389, în afara localității Sântimbru, un bărbat de 40 de ani, din comuna Sântimbru, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă de un bărbat de 64 de ani, din Alba Iulia.

În urma accidentului, motociclistul a decedat. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  ucidere din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Femeie de 70 de ani din Coșlariu dată DISPĂRUTĂ de familie, după ce a plecat de la domiciliu și nu s-a mai întors

Publicat

în

O femeie de 70 de ani, din Coșlariu, a plecat luni, 1 aprilie 2024, de acasă și nu s-a mai întors. A fost dată dispărută de familie.

Polițiștii din Alba caută o femeie care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 1 aprilie 2024, în jurul orei 21.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că BĂLAȘ EUGENIA, în vârstă de 70 de ani, din localitatea Coșlariu, comuna Sântimbru, a plecat de la domiciliu, în jurul orei 17.30, fără a spune unde se duce și nu a mai revenit.

Femeia are următoarele semnalmente:

• 1,70 cm înălțime;
• păr blond;
• ochi verzi;

Purta haine de culoare închisă, iar la degetul mare de la mâna stângă avea un bandaj. Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării ei, iar aceasta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea femeii, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

UPDATE: „Femeia a fost găsită în Gara din Teiuș. Starea acesteia e bună”, a transmis IPJ Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius