Rămâi conectat

Administrație

La Teiuş, investiţiile schimbă treptat faţa oraşului

Publicat

în

Teius parcDupă ce nu cu mult timp în urmă, la Teiuş a fost inaugurat un teren sintetic în curtea Liceului Teoretic, acum se lucrează la amenajarea unui alt teren, care se află  în curtea şcolii generale din localitate.

De curând, edilul oraşului, Mirel Hălălai, s-a aflat la faţa locului, pentru a lua pulsul lucrărilor de amenajare a  terenului sintetic cu nocturnă. „Vom monta proiectoare de mare putere, cu LED, pentru a face economie la energie! La finalizarea lucrărilor, terenul va fi închiriat celor care iubesc sportul!”, ne-a asigurat primarul Mirel Hălălai. Sărbătorile bat la uşă, iar în centrul oraşului se simte deja magia Crăciunului. La fântâna arteziană din zona centrală  au apărut animale de basm şi, desigur, Moş Crăciun, dar şi un brad frumos împodobit. Într-o căsuţă de lemn am zărit-o pe Maica Domnului cu fiul său, iar în jurul lor steluţe colorate… Felicitări tuturor celor care au muncit pentru a schimba faţa oraşului! Acum, locuitorii urbei aşteaptă cu nerăbdare sfânta sărbătoare ce se apropie.
După ce fosta administraţie locală a acceptat ca unele străzi din oraş să nu aibă canalizare, acum primarul Hălălai face eforturi pentru a recupera timpul pierdut. Desigur că străzile sunt sparte, se introduce reţeaua de canalizare, iar apoi va urma asfaltarea. Confortul nu se naşte peste noapte şi poate e greu pentru unii să accepte deranjul. Dar fără o bună organizare a investiţiilor nu se poate recupera tot ce s-a pierdut de 10-15 ani! Se simte mâna edilului gospodar şi treptat oraşul va ajunge la nivelul de dezvoltare pe care îl merită. Primarul Hălălai nu a uitat nici de terenul de fotbal de la stadionul din oraş. Deocamdată, terenul şi Aleea sportivă sunt în proprietatea CFR. Au fost depuse actele la minister pentru ca acestea să fie transferate la primărie. Apoi, primarul are planuri mari, să amenajeze o bază sportivă modernă cu ajutorul fondurilor europene. Tot ce s-a investit în stadion până acum a fost obţinut doar din sponsorizări şi cu sprijinul Rotary Teiuş – aproape 36.000 de lei. Să nu uităm că în anul 2012, când primarul Mirel Hălălai a preluat mandatul, stadionul era o ruină. Acum are duşuri, tribune, este împrejmuit cu gard, la care se adaugă şi alte dotări, toate investiţiile fiind realizate cu cei 36.000 de lei.

Administrație

La Teiuș a fost aprins iluminatul public stradal, pentru sărbătorile de iarnă 2021 – 2022

Publicat

în

În cursul serii de ieri, 29 noiembrie 2021, la Teiuș a fost pornit iluminatul public stradal, pentru sărbătorile de iarnă 2021 – 2021.

„Luminile de Craciun s-au aprins si in orasul nostru, schimbând atmosfera intr-una specifica sărbătorilor, iar cei mici pot petrece, sub atenta supraveghere, clipe deosebite in parcurile frumos amenajate ale orasului!”, au scris reprezentanții Primăriei Teiuș pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Teuiș s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”

Publicat

în

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Teiuș, ca de altfel în fiecare localitate din județ, s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”, inițiat in urmă cu 3 ani de către Consiliul Județean in colaborare cu toate primăriile.

„În data de 20 noiembrie 1918 delegați din toate colțurile țării, printre care și cei ai orașului nostru au hotarăt convocarea la 1 Decembrie 1918 a Marii Adunări Naționale de la Albă Iulia, care avea să consfintească Marea noastră Unire! În semn de recunoștință, la ora 16, clopotele bisericilor din întreagă tară, sub semnul acțiunii „Patria recunoscătoare” au bătut de 103 ori, marcând trecerea a tot atâtor ani de la acest moment, care a dat semnalul înfăptuirii României Mari, o tară liberă și demnă al cărui nume, câstigat prin jertfe și mari sacrificii, suntem obligați să-l păstrăm și să-l ducem mai departe! Glorie eternă eroilor neamului!”, au scris reprezentanții Primăriei orașului Teiuș, pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

Toate corpurile de iluminat din Teiuș și localitățile aparținătoare vor fi înlocuite cu unele noi, bazate pe tehnologia LED

Publicat

în

Primarul Teiușului, Mirel Vasile Hălălai a transmis că începând din 8 noiembrie 2021, au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Modernizare iluminat public în orașul Teiuș și satele apartinătoare”, prin care administrația locală își propune să înlocuiască toate cele 950 de corpuri de iluminat din orașul Teiuș și din localitățile aparținătoare cu unele noi, economice, bazate pe tehnologia LED.

„Începând cu data de 8 Noiembrie 2021, au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Modernizare iluminat public în orașul Teiuș și satele apartinătoare”, o lucrare amplă, în cadrul căreia se vor înlocui peste 950 corpuri de iluminat vechi, cu vapori de sodiu, cu lămpi noi, cu tehnologie LED, eficiente energetic, un sistem modern de telegestiune, totul pentru scăderea consumului energetic, confortul și siguranța  cetătenilor noștri fiind obiectivul administrației locale din Teiuș!”, a scris priarul Mirel vasile Hălălai, pe pagina personală de facebook.

Citește mai mult

Administrație

Autoritățile locale din Teiuș i-au premiat pe elevii care s-au remarcat la examenele naționale și competițiile internaționale

Publicat

în

Teiușul nu progresează doar datorită lucrărilor edilitare, care îmbunătățesc viața oamenilor, nu doar muncii și dăruirii locuitorilor săi și a celor ce-l administrează, ci punând în valoare o resursă extrem de valoroasă despre care în aceste vremuri complicate se vorbește extrem de puțin, resursa de inteligență și muncă a școlii teiușene, elevii merituoși!

Astfel la Primăria Teiuș a avut loc, în condițiile impuse de starea pandemica în care ne aflăm, premierea elevilor care s-au făcut remarcați prin merite deosebite la examenele nationale și competițiile internaționale.

În prezența directorului școlii teiușene Marius Pintea, a profesoarei Romina Pop, primarul Mirel Vasile Hălălai a înmânat diplome de recunoștința și atenții financiare copiilor merituosi, conform unui obicei statornicit cu câțiva ani în urma, binemeritat și bineprimit!

Primăria orașului aduce pe acesta cale multumiri tuturor celor implicați în această acțiune, dascălilor Liceului Teoretic Teius – un corp profesoral bine pregătit, elevilor, pentru munca și strădania lor, părinților pentru suport și sprijin și nu în ultimul rând sponsorului SC OPSIMUS SRL prezent întotdeauna în viața orașului nostru!

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius