Rămâi conectat

Administrație

La Teiuş, investiţiile schimbă treptat faţa oraşului

Publicat

în

Teius parcDupă ce nu cu mult timp în urmă, la Teiuş a fost inaugurat un teren sintetic în curtea Liceului Teoretic, acum se lucrează la amenajarea unui alt teren, care se află  în curtea şcolii generale din localitate.

De curând, edilul oraşului, Mirel Hălălai, s-a aflat la faţa locului, pentru a lua pulsul lucrărilor de amenajare a  terenului sintetic cu nocturnă. „Vom monta proiectoare de mare putere, cu LED, pentru a face economie la energie! La finalizarea lucrărilor, terenul va fi închiriat celor care iubesc sportul!”, ne-a asigurat primarul Mirel Hălălai. Sărbătorile bat la uşă, iar în centrul oraşului se simte deja magia Crăciunului. La fântâna arteziană din zona centrală  au apărut animale de basm şi, desigur, Moş Crăciun, dar şi un brad frumos împodobit. Într-o căsuţă de lemn am zărit-o pe Maica Domnului cu fiul său, iar în jurul lor steluţe colorate… Felicitări tuturor celor care au muncit pentru a schimba faţa oraşului! Acum, locuitorii urbei aşteaptă cu nerăbdare sfânta sărbătoare ce se apropie.
După ce fosta administraţie locală a acceptat ca unele străzi din oraş să nu aibă canalizare, acum primarul Hălălai face eforturi pentru a recupera timpul pierdut. Desigur că străzile sunt sparte, se introduce reţeaua de canalizare, iar apoi va urma asfaltarea. Confortul nu se naşte peste noapte şi poate e greu pentru unii să accepte deranjul. Dar fără o bună organizare a investiţiilor nu se poate recupera tot ce s-a pierdut de 10-15 ani! Se simte mâna edilului gospodar şi treptat oraşul va ajunge la nivelul de dezvoltare pe care îl merită. Primarul Hălălai nu a uitat nici de terenul de fotbal de la stadionul din oraş. Deocamdată, terenul şi Aleea sportivă sunt în proprietatea CFR. Au fost depuse actele la minister pentru ca acestea să fie transferate la primărie. Apoi, primarul are planuri mari, să amenajeze o bază sportivă modernă cu ajutorul fondurilor europene. Tot ce s-a investit în stadion până acum a fost obţinut doar din sponsorizări şi cu sprijinul Rotary Teiuş – aproape 36.000 de lei. Să nu uităm că în anul 2012, când primarul Mirel Hălălai a preluat mandatul, stadionul era o ruină. Acum are duşuri, tribune, este împrejmuit cu gard, la care se adaugă şi alte dotări, toate investiţiile fiind realizate cu cei 36.000 de lei.

Administrație

A fost semnat contractul de proiectare și execuție, pentru investiția de peste 4 milioane de lei în modernizarea iluminatului public din Teiuș

Publicat

în

Astăzi, 18 iunie 2021, la Primăria Teiuș a fost semnat de către primarul orașului, Mirel Vasile Hălălai și reprezentantul firmei câstigătoare, societatea Energobit S.A. Cluj Napoca, contractul de achiziție publică de lucrări (proiectare și execuție) privind „Modernizarea sistemului de iluminat public pentru orașul Teiuș și satele aparținătoare” .

Contractul, în valoare de 4,338 milioane lei, presupune înlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu vapori de sodiu cu sisteme moderne și eficiente de tip LED (peste 1.000 de corpuri) respectiv implementarea unui sistem de telegestiune modern, toate acestea permițând o scădere a consumului energetic destinat iluminatului public cu peste 30 de procente, odată cu creșterea gradului de confort și eficiență al iluminatului nocturn public.

Investiția propusă constă în schimbarea corpurilor de iluminat existente cu unele mai eficiente energetic. În esență, prin acest proiect se vor monta aparate de iluminat cu tehnologie LED, în locul aparatelor de iluminat existente. Noile corpuri de iluminat vor avea carcasă din aluminiu turnat sub presiune sau aluminiu extrudat, cu difuzor din sticlă tratată termic, securizată, plană sau curbată.

Citește mai mult

Administrație

Primăria Teiuș va avea un sediu nou

Publicat

în

La propunea primarului Mirel Vasile Hălălai, Primăria Teiuș lucrează la studiul de fezabilitate și va pune în dezbatere publică proiectul privind noul sediu administrativ al instituției. Noua clădire va fi ridicată în vechea locație unde a funcționat zeci de ani primăria fostei comune și actualului oraș Teiuș.

Amplasamentul este situat în imediata apropiere a DN 1, între cele două supermarket-uri din oraș și va beneficia de absolut de toate facilitățile unei clădiri moderne destinate publicului larg. Noul sediu presupune construirea unui imobil cu regimul de înălțime de P+E, pe o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați, cu parcare și alte facilități moderne.

„Necesitatea unui astfel de proiect consta în faptul că, sediul în care activează astăzi Primăria oraşului Teiuș nu este adecvat. Mutarea în această locație a fost impusă de gradul accentuat de degradare a vechii clădiri, care a devenit, la un moment dat un pericol real atât pentru funcţionarii din primărie cât şi pentru cetățeni. Din această cauză am alocat de la bugetul propriu o sumă care să acopere contravaloarea studiilor de fezabilitate pentru construcția unui nou sediu” spune primarul PSD Mirel Vasile Hălălai.

Vechiul sediu al primăriei teiușene se afla la etajul cinematografului orășenesc și crăpături  atât la nivelul pereților cât mai ales la cel al fundației, toate datorate traficului greu desfășurat pe drumul național DN 1, fapt care a obligat administrația să investească și să-și amenajeze un sediu provizoriu în „scheletul” structurii de rezistență a unui bloc de locuințe început în anii 80 și lăsat de izbeliște ca urmare a schimbării regimului politic din România.

Dorel Lazăr

Citește mai mult

Administrație

Joi, 3 iunie 2021: Campanie de vaccinare anti COVID-19, la Căminul Cultural din Beldiu

Publicat

în

Primăria orașului Teiul anunță că joi, 3 iunie 2021, de la ora 09.00 la Căminul Cultural din Beldiu va avea loc o campanie de vaccinare anti COVID-19.

Campania de vaccinare se va desfășura fără o programare prealabilă, iar persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să aibă asupra lor buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul folosit va fi Pfizer-BioNTech.

Citește mai mult

Administrație

Popa Catalin, desemnat cel mai „Cel mai bun politist local al anului 2020” din Teiuș

Publicat

în

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al orașului Teiuș, poliția locală și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2020, un an complicat.

În urmă rezultatelor, conform unei tradiții din ultimii patru ani, s-a stabilit ca titlul de „Cel mai activ polițist local” să fie acordat, în acest an, d-lui. Popa Cătălin.

Acesta a fost felicitat de primarul orașului Teiuș, domnul Mirel Vasile Halalai care i-a înmânat, cu acestă ocazie, placheta de onoare, diploma și insigna de „Cel mai bun polițist local al anului 2020”.

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Știri Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius