Rămâi conectat

Actualitate

Justiţia nu-l poate pedepsi pe un bărbat de 35 de ani din Teiuș, care a tăiat o femeie pe faţă şi pe mâini, cu cuţitul

Publicat

în

Agresiunile asupra femeilor rămân deseori nepedepsite pentru că multe dintre victime îşi retrag plângerile formulate împotriva agresorilor. Un astfel de caz şocant s-a finalizat cu încetarea procesului penal faţă de un bărbat de 35 de ani din oraşul Teiuş.

Bărbatul a mai avut probleme penale, în 2011 fiind arestat preventiv sub acuzaţia de viol. În urmă cu circa un an de zile, Aurel A. a decis să se răzbune pe concubina sa pentru că aceasta nu a mai dorit să continue relaţia cu el.

Femeia a luat decizia de a se despărţi de acesta, în urma unei agresiuni fizice comise de către asupra ei, în luna ianuarie 2021. Bărbatul nu s-a resemnat cu despărţirea şi a continuat să o contacteze. Pe data de 7 mai 2021 a convins-o pe victimă să meargă la domiciliul lui din oraşul Teiuş.

Pentru că, iniţial, a fost refuzat, Aurel A. i-a spus că va merge în Sebeş şi „va băga cuţitul în fratele ei”, considerând că din cauza acestuia nu mai doreşte continuarea relaţiei. Un incident între bărbat şi fratele victimei a avut loc în seara respectivă, iar, în final, femeia a fost de acord să se deplaseze în Teiuş, după ce, în prealabil, îi fusese sustras telefonul mobil.

„Pe drum, între staţiile de carburanţi (…), persoana vătămată a reuşit să îşi recupereze telefonul mobil, moment în care inculpatul s-a enervat, a scos din buzunar un cuţit şi i-a aplicat o tăietură în zona feţei şi patru tăieturi cu cuţitul în zona antebraţului stâng şi în zona palmei drepte. De frică, femeia i-a restituit telefonul mobil şi şi-a continuat deplasarea cu acesta, până în staţia de carburant (…), de unde inculpatul a solicitat telefonic un taxi, care i-a transportat până în oraşul Teiuş.

Când au intrat în locuinţa inculpatului, acesta i-a dat telefonul mobil pentru ca aceasta să îi sune pe membrii familiei sale şi a-i anunţa că este bine, după care i-a adus apă pentru a se spăla de petele de sânge. I-a solicitat inculpatului să o lase să meargă la WC-ul din curtea locuinţei, şi, profitând de neatenţia acestuia, a alergat spre sediul Poliţiei Oraşului Teiuş, care se afla în apropiere. Când a ajuns pe scări şi a observat că sediul era închis, bărbatul a ajuns-o din urmă şi a convins-o să îl însoţească în locuinţa lui, trăgând-o de mână”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

În acea noapte, de frică, femeia a rămas la louinţa agresorului, ia a doua zi a revenit cu un taxi la domiciliul său din Sebeş. Femeia a depus plângere la poliţie şi apoi a mers la Serviciul de Medicină Legală Alba, unde i-a fost eliberat un certificat medical care a atestat că are nevoie de 8 – 9 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, a solicitat un ordin de protecţie, care a fost admis de instanţa de jduecată. Aurel A. a fost obligat să nu se apropie la mai puţin de 100 de metri de victima sa şi de fratele femeii pe o perioadă de trei luni.

Dosarul penal a avansat astfel încât, în martie 2022 bărbatul a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe. Fapte se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă. Surpriza a venit la primul termen al procesului, în 20 iunie 2022. Victima a anunţat că îşi retrage plângerea formulată împotriva bărbatului, astfel încât instanţa nu a avut decât să constate încetarea procesului penal.

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2024 | teiusinfo.ro

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sfinții Constantin şi Elena 2024 şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica | teiusinfo.ro

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Citește și: Nume care se sărbătoresc de Sfinții Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ansamblul „Dor Teiușian” a câștigat trofeul festivalului folcloric desfășurat în comuna Bobota, județul Sălaj

Publicat

în

Ansamblul „Dor Teiușian”, îndrumat de instructorii Puiu Man și Dana Dumitrean din Teiuș au reușit să câștige trofeul festivalului folcloric organizat în Bobota, județul Sălaj. 

„Munca, efortul, truda, dar si îndârjirea sunt întotdeauna răsplătite! Suntem bucurosi de faptul că, tinerii nostri ce activează in ansamblul „Dor Teiusan”, au reusit să obtină trofeul festivalului folcloric, derulat în Bobota, jud. Sălaj ! La capătul unei zile fierbinți, atât la propriu cât si la figurat, dintre sutele de participanți, teiusenii nostri au arătat incă o dată valoarea ansamblului „Dor Teiușan” si implicit a orasului nostru pentru care expresia „Teiusul primul” este o realitate, la care cu totii trebuie să ne aducem contribuția!

Felicitari dansatorilor, instructorilor, Puiu Man și Dana Dumitrean, dar si părinților, care au trăit alaturi de copiii lor fiecare moment al competiției!” au transmis reprezentanții primăriei Teiuș pe pagina de Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Sâmbătă, 1 iunie 2024: Crosul Teiușului, prima ediție. Vor fi organizate cinci curse pentru adulți și copii

Publicat

în

Prima ediție a concursului Crosul Teiușului se va desfășura pe 1 iunie 2024. Are programate cinci curse, câteva dedicate special copiilor și familiilor. Sute de alergători sunt așteptați să ia parte la Crosul Star Assembly, Crosul CAR Credit Teiuș, Cursa Family, Cursa Junior și Cursa Kinder.

Pe 1 iunie, la Teiuș pe ”Locul Târgului” se va lua startul celor 5 curse pentru adulți și copii:

• Crosul Star Assembly 12 km – minim 16 ani vârsta de participare, ora 09:00 AM.
• Crosul CAR Credit Teiuș 6 km – minim 14 ani vârsta de participare, ora 09:00 AM.
• Cursa Kinder 400 m – copii sub 8 ani, ora 11:15 AM.
• Cursa Junior 1 km – copii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani, ora 11:30.
• Cursa Family 1.5 km – minim 1 adult și un copil sub 18 ani, ora 12:30 PM.

Sportivii de performanță sub limitele vârstei pot participa și la cursele de adulți pe baza unui acord semnat în prealabil de unul dintre părinți.

Taxa de participare la concurs este 0 RON. Participanții vor primi kit de concurs, iar ocupanții primelor locuri vor fi recompensanți cu premii simbolice.

Este disponibil un număr de maxim 400 de participanți, iar înscrierile sunt încă deschise online până pe 25 mai sau la fața locului, în funcție de numărul de locuri disponibile la acea dată.
Crosul Teiușului, 1 iunie 2024 – PROGRAM

ora 07:00 – 08:45 – ridicare kit-uri de participare
ora 08:45 – 09:00 – încălzire
ora 09:00 – startul la Crosul Star Assembly 12 km
ora 09:00 – startul la Crosul CAR Credit Teiuș 6 km
11:15 – startul la Cursa Kinder 400 m
11:30 – startul la Cursa Junior 1 km
12:00 – startul la Cursa Family 1.5 km
12:30 – festivitatea de premiere

Evenimentul este organizat de Fundația ”Emanuel-Betania”, cu sprijinul Primăriei Teiuș, Liceului Teoretic Teiuș și al Primăriei Stremț.

Sponsori: Star Assembly, CAR Credit Teius, Aqua Carpatica, Ventilclima Trade SRL, Nero Vet Farm SRL, SC Opsimus SRL, S.C Feromat Construct S.R.L, Note Expert S.R.L


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Două persoane din Teiuș au fost amendate de polițiști locali, după ce au fost surprinse aruncând gunoi în zona Autostrăzii A10

Publicat

în

Polițiștii locali din Teiuș au oferit amenzi, în valoare de 2.000 de lei, după ce au depistat două persoane care aruncau gunoi menajer în zona nodului rutier al Autostrăzii A10.

„Polițiștii locali din Teiuș au fost și în aceste zile la datorie! În urma unor acțiuni specifice, derulate în cadrul programului „Toleranță zero la gunoaie”, au depistat pe numiții C.I. de 62 de ani și S.T. de 58 de ani, care au aruncat gunoi menajer, în total dispreț față de dorința tuturor de a avea un mediu curat, în zona nodului rutier al autostrăzii A10! S-au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 2000 lei și obligativitatea de a curăța imediat zona! Felicitări pentru implicare și operativitate!”, au transmis reprezentanții primăriei Teiuș pe una dintre rețelele de socializare.

Păstrarea unui mediu curat este esențială pentru sănătatea și bunăstarea noastră, deoarece poluarea poate avea efecte nocive pe termen lung asupra sănătății umane și a biodiversității. Aruncarea gunoiului în locuri nepermise duce la degradarea peisajelor naturale și poate contamina solul și sursele de apă.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius