Actualitate
ÎPS Irineu a fost prezent la slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, din Teiuș
În Duminica a XVIII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Teiuș II, protopopiatul Blaj.
ÎPS Irineu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură. Începând cu anul 2001, comunitatea credincioșilor dreptslăvitori din această parohie se află sub oblăduirea părintelui Petru Lascu.
Adresându-se celor prezenți, ÎPS Irineu a spus: „Viața aceasta pământească este o nouă Mare a Tiberiadei pe care Iisus Hristos o vizitează și vine la noi, oile pășunii Sale, procedând și acționând și astăzi ca în vremea aceea. El este gata să ne ajute atunci când pescuim în ape tulburi, adică ne ostenim fără niciun rod, și atunci când suntem dezamăgiți din cauza frustrărilor și eșecurilor noastre. Mântuitorul nostru este Domnul istoriei, biruitorul etern al iadului și al morții, Care ne-a spus odată pentru totdeauna: «Să nu se înfricoșeze inimile voastre. Credeți în Dumnezeu și în Mine credeți. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea»”.
La finalul slujbei, pentru activitatea pastorală și administrativă depusă în ogorul Bisericii strămoșești și pentru râvna de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele paroh Petru Lascu a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. Totodată, în semn de aleasă prețuire pentru sprijinul acordat la desfășurarea lucrărilor de înfrumusețare a bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae”, Părintele Arhiepiscop Irineu i-a conferit domnului Valer Tecșa Ordinul „Credință și Unire”. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea Chiriarhului nostru Diplome de aleasă cinstire.
Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Teiuș a fost ridicată între anii 1924-1932, în timpul păstoririi preotului Vasile Bârluțiu. Între anii 1955-1956, biserica a fost împodobită cu haina picturii, lucrarea fiind executată în tehnica tempera de către pictorul Cornel Cenan din Cluj-Napoca. Locașul de cult a fost târnosit la data de 15 septembrie 1957 de către Mitropolitul Nicolae Colan al Ardealului, Crișanei și Maramureșului, în prezența Episcopului Policarp Morușcă și a unui numeros sobor de clerici din localitate și împrejurimi.
Începând cu anul 2001, în timpul păstoririi preotului Petru Lascu, au fost realizate numeroase lucrări de renovare și înfrumusețare a bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Teiuș II. Astfel, în tot acest timp, au fost efectuate ample operațiuni de restaurare și conservare a picturii din interiorul locașului de închinare. De asemenea, a fost renovată fațada bisericii, iar acoperișul locașului a fost schimbat în totalitate. Toate lucrările au culminat odată cu oficierea slujbei de resfințire de către Părintele Arhiepiscop Irineu, duminică, 22 septembrie 2019.
Actualitate
Tânăr de 28 de ani cercetat de polițiștii din Teiuș, după ce a fost depistat în timp ce conducea un autoturism fără permis, pe strada Clujului
Joi, 3 octombrie 2024, în jurul orei 17.20, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe strada Clujului din orașul Teiuș, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din localitatea Girov, județul Neamț.
Din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Actualitate
O femeie și o minoră au fost rănite, după ce un autoturism s-a izbit de parapeții de protecție ai sensului giratoriu de acces pe Autostrada A10
Luni, 30 septembrie 2024, în jurul orei 12.00, pe DN 1, la kilometrul 386, un bărbat de 68 de ani, din Teiuș, în timp ce conducea un autoturism în zona sensului giratoriu care face accesul la Autostrada A 10, a intrat în coliziune cu parapetul de protecție.
În urma accidentului, o femeie de 60 de ani și o minoră, pasagere în autoturism, au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportate la spital.
Conducătorul auto a fost testat cu privire la consumul de alcool, iar rezultatul a fost negativ.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Actualitate
Tânăr de 20 de ani cercetat de polițiștii din Teiuș, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat
Marți, 3 septembrie 2024, în jurul orei 20.30, polițiștii din Teiuș au depistat un tânăr de 20 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism, pe raza orașului Teiuș, având permisul de conducere suspendat.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.
FOTO: ARHIVĂ
Actualitate
Bogățiile toamnei, în Piața Agroalimentară din Teiuș. Cea de-a XI-a ediție a Târgului cu expoziție și vânzare „Belșug Teiușean”
Târgul „Belșug Teiușean”, Ediția a XI-a, a luat startul sâmbătă dimineața, transformând Teiușul în centrul culorilor și aromelor de toamnă, iar producătorii locali, specializați în cultivarea fructelor, legumelor, și a produselor lactate, au adus în Piața Agroalimentară din localitate o adevărată explozie de savoare și prospețime.
Expoziția cu vânzare s-a deschis la ora 8.00 dimineața, iar mușterii au avut ocazia să descopere și să achiziționeze produse locale de la producătorii din zona Teiușului.
La ora 10:00, copiii din Teiuș i-au încântat pe cei prezenți cu dansuri populare pline de energie și bucurie, elevii Liceului Teoretic Teiuș au pregătit un scurt program artistic, iar evenimentul s-a încheiat cu premierea celor mai talentați producători teiușeni!
“Belșug Teiușean” nu este doar o sărbătoare, ci o celebrare a sufletului comunității: ”Este momentul în care tradițiile locale, munca și pasiunea producătorilor noștri sunt puse în lumină, iar bogăția pământului și a sufletului teiușean sunt împărtășite. Belșugul nu se măsoară doar în roadele câmpului, ci și în bucuria de a fi împreună, de a ne susține unii pe alții și de a păstra vii valorile care ne unesc.
Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi și au contribuit la reușita acestui eveniment tradițional!”, au transmis organizatorii.
-
Din Județacum 5 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 5 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 7 luni
MESAJE de 8 MARTIE 2024, Ziua Femeii. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
Mesaje de Dragobete 2024. Declaraţii de dragoste, felicitări şi SMS-uri pe care le poţi trimite de ziua îndrăgostiţilor la români | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 2 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 5 luni
Mesaje de Florii 2024. SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise persoanelor care îşi sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 5 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic în 2025, dar și în următorii ani | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 5 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro