Din Județ
Ion Dumitrel și Corneliu Olar, pregătiți să plece ”în țară”
Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, prim-vicepreședinte al Organizației județene a PDL, împreună cu Corneliu Olar, fostul deputat al moților, fac pregătiri să plece ”în țară”, dar nu cu doniți și cu ciubară sau cu ciucuri de rășină să îi deie pe fărină, ci pentru un scop european.
Potrivit informațiilor pe care le deținem, PDL Alba a obținut de la Centru promisiunea unui loc eligibil, adică în primele 7 de pe listă, pentru alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor, iar singura persoană care a fost nominalizată până în prezent pentru acest loc este Corneliu Olar. Desigur, încă nu poate fi vorba despre o nominalizare oficială chiar dacă a avut loc într-o ședință din cadrul Biroului Politic Județean al PDL, deoarece în cursă se mai pot înscrie și alți cadidați.
Într-o discuție pe care am avut-o joi dimineața cu Corneliu Olar, înainte de sosirea la Alba Iulia a președintelui PDL Vasile Blaga, fostul deputat al moților ne-a confirmat că are sprijinul lui Ion Dumitrel pentru o eventuală candidatură la europarlamentare. Ba mai mult decât atât, Ion Dumitrel i-ar fi promis lui Corneliu Olar că vor colinda împreună tot Ardealul pentru a strânge voturile necesare.
Le urăm celor doi politicieni care au decis să plece ”în țară” să umple căruța din imagine cu cât mai multe voturi!
Di, murgule, di!
sursa: www.ziarulunirea.ro

Din Județ
Cum va fi vremea de Florii și Paște 2021. Prognoza meteo | teiusinfo.ro
Cum va fi vremea în ziua de Florii 2021 și Paște 2021. Prognoza METEO pentru duminica Floriilor 2021| teiusinfo.ro
Temperaturile vor atinge valorile normale ale lunii aprilie, iar vremea se va încălzi, cu excepția ultimelor zile ale lunii și a primelor zile din luna mai, când va fi mai frig, astfel, în săptămâna minivacanței de Paște și 1 Mai va ploua mai mult decât media multianuală în unele zone ale țării.
Citește și: Mesaje de Florii. Felicitări de Florii. Urări de Florii care pot fi transmise prin SMS de Florii
În săptămâna 12 – 19 aprilie, temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu posibilitatea unei abateri termice ușor pozitive, local în nord-est.
Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane.
Pentru săptămâna 19 – 26 aprilie, meteorologii estimează că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
În săptămâna 26 aprilie – 3 mai, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, local posibil ușor mai coborâte.
Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte, dar mai ales în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Mesaje de Paște fericit. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști
În săptămâna 3 – 10 mai, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor putea fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar local cu o tendință deficitară.
Din Județ
Floriile 2021. Pe ce dată este Duminica Floriilor | teiusinfo.ro
Floriile 2021. Când sunt Floriile 2021. Când pică Duminica Floriilor și Paștele ortodox 2021 | teiusinfo.ro
Floriile sau Duminica Stâlpilor este cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele 2021. Aceasta marchează intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim și, totodată, în această zi se sărbătoresc și cei cu nume de flori. Când pică Floriile anul acesta.
Florii 2021. Când pică, anul acesta, Duminica Floriilor
De menționat este faptul că, Floriile depind mereu de data la care pică Paștele. Potrivit calendarului ortodox, creștinii sărbătoresc Paștele în acest an la data de 2 mai, așadar Floriile 2021 vor pica cu o săptămână înainte, adică pe 25 aprilie.
Duminica Floriilor sau Duminica Stâlpilor este una dintre sărbătorile importante a anului bisericesc și marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim călare pe un asin, întâmpinat cu ramuri de finic sau palmier. De asemenea, aceasta a fost și prima dată când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împărat, oamenii strigând :„Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine în numele Domnului!”.
Citește și: Mesaje de Florii. Felicitări de Florii. Urări de Florii care pot fi transmise prin SMS de Florii
Obiceiuri de Florii
În ziua de Florii, creștinii ortodocși merg cu ramuri de salcie la biserică pentru a-L întâmpina pe Domnul Iisus Hristos. Crenguțele sunt sfințite și mai apoi oamenii le pun la icoane, ca să-i păzească de rele pe cei din casă, și la pomi pentru a fi mai roditori. De asemenea, părinții ăși ating copii cu ele ca aceștia să crească sănătoși și înțelepți. Se spune că ramurile de salcie ajută la vindecarea bolilor și sunt păstrate până la sărbătoarea de anul viitor.
Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Mesaje de Paște fericit. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști
Totodată, potrivit tradiției de Florii, este bine ca în această zi de sărbătoare să se aerisească hainele, să se reînnoiască obiectele din casă, iar fetele gata de măritiș să își scoată zestrea afară în soare, pentru a-și atrage ursitul. De asemenea, în Duminica Floriilor creștinii pot consuma pește, deoarece Biserica Ortodoxă dă dezlegarea la pește din Postul Paștelui.
Florii 2021. Ce nume se sărbătoresc de Florii
De Florii, printre persoanele cu nume de flori care își sărbătoresc onomastica sunt: Anemona, Brândușa, Camelia, Codrin, Codrina, Codruţ, Codruţa, Crăiţa, Crenguţa, Crina, Crinu, Crinuţa, Crizantema, Dalia, Delia, Floarea, Flora, Florenţa, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina, Garofiţa, Gentiana, Gherghina, Iasmin, Iasmina, Iris, Lăcrimioara, Laur, Laura, Laurenţiu, Laurian, Lauriana, Malina, Margareta, Micșunica, Mugurel, Narcis, Narcisa, Panseluţa, Romaniţa, Roza Rozalia, Trandafira, Violeta, Viorel, Viorela, Viorica, Zambila, Zambilica.
Din Județ
Femeie de 80 ani, AMENDATĂ cu 500 de lei, în gara Coșlariu, pentru că nu purta masca de protecție. Soluția instanței
Femeie de 80 ani, AMENDATĂ cu 500 de lei, în gara Coșlariu, pentru că nu purta masca de protecție. Soluția instanței
Femeia a contestat amenda în instanță motivând că nu știe să citească și solicită să fie iertată de fapta aceasta și să fie anulată plata datoriei de 500 de lei către stat deoarece nu are pensie de niciun fel, nu are venituri impozabile, nu are autorizație, are doar un ajutor social doar pentru o singură persoană. A precizat și că un nepot a fost amendat cu suma de 250 lei tot pentru că a fost găsit în gară, fără mască de protecție.
Citește și: 2.000 de măști de protecție achiziționate de Primăria Stremț și distribuite parohiilor din comună
Contestația a fost respinsă ca tardiva pentru că a fost depusă după termenul legal de 15 zile.
“Din confirmarea de primire depusă la fila 25 în dosar, rezultă că petentei i s-a comunicat procesul – verbal contravențional la data de 25.09.2020, aceasta primind personal corespondența. Aceasta se coroborează cu plicul depus de însăși petenta la fila 7 în dosar și care poartă ștampila cu data de 25.09.2020. În drept, conform art. 248 C.proc.civ., instanța se va pronunța mai întâi asupra excepțiilor de procedură, precum și asupra celor de fond care fac inutilă, în tot sau în parte, administrarea de probe ori, după caz, cercetarea în fond a cauzei. Față de această dispoziție legală, instanța a apreciat că se impune soluționarea excepției tardivității formulării plângerii contravenționale, invocată de către instanță din oficiu, deoarece, în caz de admitere a acesteia, cercetarea în fond a cauzei devine inutilă, conducând la respingerea cererii.
Instanța reține că plângerea contravențională a fost depusă de petentă la data de 14.10.2020, cu depășirea termenului legal. Susținerile petentei potrivit căreia procesul – verbal a fost comunicat la data de 11.10.2020 și că la acea dată a procedat la înregistrarea plângerii contravenționale se impun a fi respinse ca neîntemeiate, deoarece nu se coroborează cu niciun alt mijloc de probă din dosar. Pentru aceste considerente, instanța va admite excepția tardivității formulării plângerii contravenționale, invocată de instanță din oficiu și va dispune respingerea plângerii contravenționale formulată de petentă”, se arată în motivarea instanței.
Din Județ
Postul Crăciunului 2019. Tradiții și superstiții, ce se mănâncă și când e dezlegare la pește | teiusinfo.ro
Postul Crăciunului 2019. Tradiții și superstiții, ce se mănâncă și când e dezlegare la pește | teiusinfo.ro
Postul Crăciunului, unul dintre cele mai importante posturi din an, a început pe 15 noiembrie și este perioada în care credincioșii postesc și se roagă pentru sănătate și bunăstare.
În postul Crăciunului, credincioșii obișnuiesc să postească de carne, brânză și ouă, iar în zilele de luni, miercuri și vineri este indicat să se consume mâncare fără ulei și fără vin. Tot în post, în zilele de marți și joi se face dezlegare la untdelemn și vin, iar în sâmbetele și duminicile, până pe data de 20 decembrie inclusiv, se dezleagă la untdelemn, pește și vin.
Tradiții, obiceiuri și superstiții în Postul Crăciunului
Postul Crăciunului vine cu o mulțime de obiceiuri, superstiții și tradiții păstrate din moși-strămoși, care sunt respectate în continuare.
Așa cum spun bătrânii, vremea din postul Crăciunului este un indiciu care transmite cum va fi vremea în primăvara anului următor. Dacă vremea nu este foarte rea, se spune că primăvara va fi ploioasă.
Pe 21 noiembrie, când este sărbătorită Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, dacă este senin, se spune că vara va fi secetoasă. Tot în această zi se dă de pomană pentru cei care au murit fără lumină şi se ung ferestrele şi uşile cu usturoi pentru ca în casa respectivă „să nu intre farmece”.
Pe 29 noiembrie, în ajunul Sfântului Andrei este ”Noaptea strigoilor”, și potrivit tradiției, se ung uşile și ferestrele cu usturoi pentru a alunga strigoii, iar vitele se aprără cu mac şi sare. Se spune că dacă este lună plină şi cer senin, iarna va fi prietenoasp, iar dacă sunt nori, vor fi zăpezi mari.
Pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, se gătește cu usturoi și nu se împrumută din casă.
Citește și: urări creștine de Crăciun
Ce nu trebuie să faci în Postul Crăciunului
Pe 4 decembrie, de Sfânta Varvara, nu se lucrează în mină și nu se folosesc lucruri negre. De asemenea,femeile nu cos și nu opăresc rufe, pentru a nu se îmbolnăvi copiii. Acestora li se fac cruci pe frunte şi mâini cu miere şi dovleac, pentru a fi apărați de vărsatul de vânt.
De Sfântul Nicolae, considerat protector al femeilor și copiilor, se spune că dacă nu a nins va fi iarna grea şi lungă.
Citește și: felicitări de Sfântul Nicolae
Pe 20 decembrie, de Ignat, nu se mai spală rufe până după Bobotează, se taie porcii şi se spune că toți membrii casei trebuie să vadă sângele porcului, pentru a fi apărați de boli și a avea noroc.
În Ajunul Crăciunui se mătură invers şi nu se scoate gunoiul ca să nu se piardă norocul.
Ce trebuie să mâncăm în postul Crăciunului
Postul Crăciunului 2019 are o serie de implicații semnificative și pentru organism, dincolo de sensul spiritual. Însă, perioada postului trebuie să țină cont și de cerințele organismului, cu respectarea anumitor condiții esențiale.
Principalele beneficii ale postului sunt detoxifierea organismului, îmbunătățirea funcțiilor hepatice și digestive, dar și creșterea vitalității. În cazul în care postul nu este urmat corect, pot apărea dezechilibre ce au ca și principale surse următoarele: deficitul de calciu și vitamina D, insuficiența vitaminei A, deficitul de fier, lipsa varietății în ceea ce privește proteinele.
Există și categorii de persoane care nu este indicat să țină post. Acestea sunt:
Femeile însărcinate;
Copiii ori adolescenții;
Persoanele care suferă de afecțiuni cronice ori galopante.
Ce este indicat să mâncăm în postul Crăciunului 2019: Linte; Aperitive de post; Fasole boabe; Mazăre; Ciorbe de post; Cartofi cu soia; Salată de crudități; Brânză tofu; Mâncare de ciuperci de post; Ghiveci de legume; Pește gras oceanic (macrou, hering); Pește slab de apă dulce (șalău, păstrăv, știucă); Dovleac; Roșii; Placinte de post; Ceapă și usturoi; Naut (hummus); Avocado; Varza calita; Conopida Mic dejun de post; Broccoli; Spanac; Fructe; Prajituri de post.
Câte feluri de post pot fi urmate
Postul poate fi de mai multe feluri:
-Ajunare desăvârşită (post negru), atunci când nu mâncăm şi nu bem nimic o zi întreagă;
-Postul aspru sau uscat, când mâncăm numai spre seară mâncăruri uscate (pâine şi apă, fructe uscate, seminţe etc);
-Postul obişnuit, atunci când mâncăm la orele obişnuite, dar numai “mâncăruri de post”, adică nu se consumă mâncăruri de dulce” (carne şi peşte, brânză, lapte, ouă, vin, grăsime);
-Postul uşor (dezlegarea), când se dezleagă la vin, peşte, icre şi untdelemn, cum se prevede în Tipic, la anumite sărbători care cad în cursul posturilor de peste an.
Zilele cu dezlegare la pește în Postul Crăciunului
În 2019 vor fi 14 zile cu dezlegare la pește în Postul Crăciunului. Acestea sunt:
– 21 noiembrie – Intrarea în Biserică a Maicii Domnului
– 23 noiembrie
– 24 noiembrie
– 25 noiembrie – Sfânta Muceniță Ecaterina
– 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei
– 1 decembrie
– 3 decembrie
– 6 decembrie – Sfântul Ierarh Nicolae
– 7 decembrie
– 8 decembrie
– 9 decembrie
– 12 decembrie
– 14 decembrie
– 15 decembrie
Din Județ
PROGRAMUL de 1 DECEMBRIE 2019, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI | teiusinfo.ro
PROGRAMUL de 1 DECEMBRIE 2019, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI | teiusinfo.ro
Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2019, la Alba Iulia, cuprinde o paradă militară spectaculoasă, concerte de muzică populară și ușoară la ”Festival de România”, tradiționala masă populară oferită de autorități și nelipsitele focuri de artificii.
Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni. Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește, pe toți copiii acestui pământ încercat de greutăți de-a lungul istoriei, pentru a celebra 101 ani de la Marea Unire.
PROGRAMUL OFICIAL AL ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI 2019
19 NOIEMBRIE 2019
15.00 „Calea nouă a vechilor Icoane”
Vernisaj expoziție
Museikon
Expoziție deschisă publicului în perioada 19 nov. 2019- 15 feb. 2020
20 NOIEMBRIE 2019
16.00 „Patria Recunoscătoare – Clopotele întregirii”
Județul Alba
16.30 „Alba lulia, trecut – prezent”
Vernisaj expoziție
Sala Unirii – Galeria Alba lulia
Expoziție deschisă publicului în perioada 20 nov. 2019 – 08 dec. 2019
21 NOIEMBRIE 2019
10.00 „Unitate, continuitate și independență în istoria poporului român de la Marea Unire (1918-2019)”
Sesiune științifică – ziua 1
Muzeul Național al Unirii Alba lulia și Sala Unirii
22 NOIEMBRIE 2019
10.00 „Unitate, continuitate și independență în istoria poporului român de la Marea Unire (1918-2019)” Sesiune științifică – ziua 2
Muzeul Național al Unirii Alba lulia și Sala Unirii
23 NOIEMBRIE 2019
Festivalul Național „Ambasadorii Unirii”, ediția a XlX-a
09.00 Parada Portului Popular
Catedrala Încoronării
10.00 Te Deum
Catedrala Încoronării
11.00 Crosul Unirii
Șanțurile Cetății Alba Carolina
11.00 „Hora Unității”, prezentarea soliilor
Sala Unirii – esplanada din partea estică
11.00 „Școala de folk”
Palatul Copiilor
14.00 „Bat clopote cântând reîntregirea”
Spectacol folcloric
Alba Mall
Citește și: mesaje de 1 Decembrie
24 NOIEMBRIE 2019
12.00 Salonul Internațional de machete statice – ediția a XlV-a
Muzeul Național al Unirii Alba Iulia
Expoziție deschisă publicului în perioada 24 nov. 2019 – 29 dec. 2019
26 NOIEMBRIE 2019
14.00 „Spațiul cuvintelor”
Vernisaj expoziție
Museikon
Expoziție deschisă publicului în perioada 26 nov. 2019 – 15 ian. 2020
16.00 „Folclorul în muzica clasică”
Recital de pian și vioară susținut de Fatma Gocek (Turcia) și Camelia Brudan (România) Museikon
18.00 „Armata română 1916 -1918″
Vernisaj expoziție
Sala Unirii – latura nordică
Expoziție deschisă publicului în perioada 26 nov. 2019 – 08 dec. 2019
27 NOIEMBRIE 2019
17.00 „Alba lulia în acuarelă”
Vernisaj expoziție
Muzeul Național al Unirii Alba lulia
Expoziție deschisă publicului în perioada 27 nov. 2019 – 29 dec. 2019
28 NOIEMBRIE 2019
12.00 „Muzeul și orașul Alba lulia după Marea Unire (1919-1922)”
Vernisaj expoziție
Muzeul Național al Unirii Alba lulia
Expoziție deschisă publicului în perioada 28 nov. 2019 – 29 dec. 2020
29 NOIEMBRIE 2019
09.00 „Cărțile Unirii în colecțiile bibliotecii”
Vernisaj expoziție
Biblioteca județeană „Lucian Blaga” Alba
Expoziție deschisă publicului în perioada 29 nov. 2019 – 01 dec. 2019
11.00 „Alba lulia și Marea Unire”
Vernisaj expoziție
Biblioteca județeană „Lucian Blaga” Alba
Expoziție deschisă publicului în perioada 29 nov. 2019 – 01 dec. 2019
12.00 „Personalități ale Marii Uniri”
Vernisaj expoziție
Sala Unirii
Expoziție deschisă publicului în perioada 29 nov.2019 – 08 dec.2019
14.00 „Nemăsurata ispită a puterii. Gheorghe Martinuzzi – adevăratul rege al Transilvaniei în secolul al XVI-lea”
Lansare de carte
Autori: Adriano Papo, Gizella Nemeth Papo
Museikon
30 NOIEMBRIE 2019
10.30 Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori
Statuia lui Ion I.C. Brătianu
11.00 Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori
Statuia lui luliu Maniu
11.00 Sala 67 – „Povești în parc”, regia Decebal Marin
Spectacol de teatru 5+
Teatrul de Păpuși „Prichindel”
11.30 Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori
Statuia lui Mihai Viteazul
12.00 Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori
Statuile Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria
12.15 Arborarea Drapelului Național al României
Piața Tricolorului, esplanada Catedralei încoronării
16.00 Salonul de Artă al Uniunii Artiștilor Plastici din România
Vernisaj expoziție
Galeriile UAP ale Municipiului Alba lulia
17.00 „Folk & vers românesc”
Spectacol de poezie și muzică folk
Biblioteca județeană „Lucian Blaga” Alba
18.00 „Independența României”
Proiecție film istoric mut cu acompaniament live, narator Irina Margareta Nistor
Casa de Cultură a Sindicatelor
‘Intrarea pe bază de invitație în limita locurilor disponibile. Invitațiile se găsesc la Casa de Cultură a Sindicatelor
19.00 Vocile rock
Concerte Holograf, Cargo și Vița de vie
Scenă Piața Cetății
21.00 Sala 67 – „Stage dogs”, regia Florin Piersic jr.
Teatrul „Act”
Spectacol de teatru 16+
Teatrul de Păpuși „Prichindel”
PROGRAM de 1 DECEMBRIE 2019 Alba Iulia
10.00 Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori
Monumentul Unirii
10.30 Zâmbet tricolor
Face painting pentru copii
Esplanada Muzeului Național al Unirii Alba lulia
11.00 Marea Adunare Națională și Primirea Soliilor din Cetățile de Scaun
Citirea „Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba lulia”, discursuri
Reconstituire istorică
Sala Unirii
12.00 Te Deum Catedrala încoronării
13.00 Ceremonie militară – defilarea trupelor și tehnicii militare – Bulevardul 1 Decembrie 1918
14.00 Marea Unire a Bucătarilor: Gust de România – masă populară – Cazarma 415, Piața Cetății
14.30 ”Samoilă Mârza, povestea fotografului Marii Uniri” – eveniment cultural artistic pentru copii – Biblioteca județeană
15.00 Cânt și suflet românesc – spectacol folcloric – senă Piața Cetății
Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal/Ansamblul Jidvei România, dirijor Stelian Stoica/Orchestra de muzică populară LYRA din Voivodina/Roxana Reche/Nicolae Plută/Maria Filimon/Floricica Moga/Dorina Narița/Nicolae Tuhuț/Daniela Popa/Ioana Șolea/Adina Popa/Iulia Șchiau/Denisa Balu/Cătălina Furdui/Florina Oprea/IonelaStani/Oana Horhat/Oana Marian/IonelaRăspop/Giorgiana Oancea/Bucur Gabriel/Nicușor Balu/Iulian Bic/Alexandru Popescu/Dumitru Stroie/Andrei Banciu/Aurel Lupu/Paul Onețiu/Ilie Medrea/Ina Todoran/Ancuța Matei Olar/Ana Ilca Mureșan/Roman Bugar (vioară) din Novi Sad/Roxana Bădescu/Silvia Timiș/Veta Biriș/Alina Cucui/Oana Bozga/Alina Pinca/Marinela Baba/Reta Rus/Daria Gâdea/Cătălin Hașa/Bianca Șușman – solistul vocal al Județului Alba în 2019/Izabela Diana Marin/Oana Vențel/Cristian Țăran/Flaviu Cristea/Mircea Târziu/Mirela Mănescu/Georgiana Necșa/Stela Botez/Elena Nistor/Adina Hada/Bogdan Toma/Cristian Fodor/Ciprian Roman/Alexandra Chira–câștigătoarea trofeului emisiunii-concurs TVR ,,Vedeta populară”/Ioana Breda Morar/Floarea Calotă/Anca Branea Leontina Fărcaș și Grupul vocal tradițional ,,Muguri de Tezaur”/Ansamblul de dansuri al Județului Alba, coregrafia Flaviu și Alexandra Mîrza/Ioan Bocșa/Traian Jurchela/Ovidiu Barteș (vioară)/Dan Gâdea (taragot)/Sergiu Cipariu
17.00 ”Revista de front – Garda românească 1918” – spectacol reconstituire istorică – esplanada Porții a IV-a
18.00 ”Tănase simfonic” – concert omagial Maria Tănase – Casa de Cultură a Sindicatelor. Voce: Alexandra Fits, pian: Mariano Castro, acompaniază: Orchestra Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș,dirijor: Cristian Oroșanu. Intrarea pe bază de invitație în limita locurilor disponibile. Invitațiile se găsesc la Casa de Cultură a Sindicatelor
Ora 20.00 ”Intrarea Armatei Române în Alba Iulia” – spectacol de reconstituire istorică – Poarta I, Poarta a II-a, Poarta a III-a, esplanada Obeliscului
Ora 20.30 ”Retragerea Armatei Române cu torțe” – spectacol reconstituire istorică – Poarta a III-a, Monumentul Unirii
Ora 21.00 La mulți ani, ROMÂNIA! – spectacol de artificii, Piața Cetății
Ora 21.30 Sala 67 – SENSOR 20 – concert Sensor 16+ Teatrul de păpuși ”Prichindel”
5 decembrie
Ora 18.00 Tezaur folcloric – concert extraordinar, spectacol televizat – Palatul Cultural Blaj
Intrarea pe bază de invitație până la ora 17:45, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se găsesc la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și la Palatul Cultural Blaj
6 Decembrie
Ora 10.00 Ziua Porților deschise la ”Centrul național de restaurare și conservare a cărții vechi” Alba Iulia
-
Actualitateacum 2 ani
Teiușanul care a zidit un autoturism Dacia Logan în propria casă are proiect și autorizație de construcție
-
Politicăacum 5 ani
(P) Alegeri Locale 2016 – „Partidul comunist s-a reinventat şi are un nou nume – e vorba de Social Democraţi. Sunt nişte stalinişti care ne duc ţara înapoi în trecut”
-
Actualitateacum 2 săptămâni
Când sunt Floriile, Paștele ortodox și cel catolic în 2021, potrivit calendarului creștin | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 2 săptămâni
Femeie de 41 de ani din Teiuș, condamnată la închisoare cu executere pentru abandon de familie, reținut de polițiști și dusă la Penitenciarul Gherla
-
Administrațieacum o săptămână
Începând de mâine, 7 aprilie 2021 – ora 00.00, intră în vigoare noi restricții la Teiuș, în vederea limitării răspândirii SARS-COV-2
-
Mondenacum o zi
Mesaje de dragoste. Scurte declarații de iubire pentru EA sau pentru EL | teiusinfo.ro
-
Știri din zonăacum 3 săptămâni
Hotărâre CJSU Alba: Comuna Stremț intră în SCENARIUL ROȘU de combatere a pademiei, din 27 martie 2021 – ora 00.00
-
Actualitateacum 4 ani
Familia și prietenii îl plâng pe tânărul din Teiuș care și-a pierdut fulgerător viața pe șantierul Autostrăzii A10 Sebeș – Turda
-
Știri din zonăacum o săptămână
Traian Ștefan Popa, primar Stremț: „Fac un apel către toți cetățenii comunei să respecte cu strictețe măsurile pentru stoparea imbolnăvirilor cu COVID-19”
-
Administrațieacum 3 săptămâni
Începând de mâine, 28 martie 2021 – ora 00.00, intră în vigoare noi restricții la Teiuș, în vederea limitării răspândirii SARS-COV-2
-
Politicăacum 7 luni
Mirel Vasile Hălălai a câștigat un nou mandat de primar al orașului Teiuș
-
Actualitateacum o lună
FELICITĂRI de 8 martie. MESAJE și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de ZIUA FEMEII | teiusinfo.ro