teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Politică » Infrastructura locală în proces de modernizare la Întregalde

Infrastructura locală în proces de modernizare la Întregalde

Publicat în 17.06.2020 la ora 11:36

Echipa liberală de la Primăria Comunei Întregalde, condusă de primarul Teodor Florea și viceprimarul Adrian Elisei Florea, au dovedit că se poate face administrație eficientă și cu resurse bugetare limitate, iar dovadă stau realizările de până acum:

• Modernizarea şi extinderea căminului cultural din satul Necrileşti.

• Modernizarea drumului comunal Tecşeşti – Ilieşti pe o lungime de 8,2km.

• Extinderea iluminatului public în satele comunei.

• Lucrări anuale pentru întreţinerea drumurilor comunale şi vicinale.

• Reabilitarea şi dotarea cu sistem de sonorizare şi costume populare a căminului cultural din satul reşedinţă de comună.

• Achiziţionarea unui boldoexcavator pentru deservirea nevoilor proprii ale comunei şi ale locuitorilor.

• Finalizarea retrocedărilor conform legii fondului funciar.

• Eliberarea titlurilor de proprietate pentru terenurile aferente locuinţelor.

• Începerea procedurii pentru realizarea cadastrului sistematic al terenurilor în vederea înscrierii acestora în cartea funciară.

• Sprijinirea parohiei ortodoxe Întregalde I, filia Necrilesti, prin alocarea sumei de 25.000 lei în vederea efectuării lucrărilor de reparații a bisericii.

Totodată, a fost depus prioectul de finanțare pentru montarea sistemelor fotovoltaice la gospodăriile izolate, derulat prin AFM. Fiind o comună aflată într-o zonă montană, activitatea principală a locuitorilor în acest moment este creșterea animalelor, însă, printr-un proiect implementat de Consiliul Județean Alba, este modernizată o porțiune de 6 km a drumului județean 107 K Galda de Jos – Mesentea – Benic – Întregalde, pe porțiunea cuprinsă între satele Roica și Ivăniș, sursa de finanţare fiind Programul Operațional Regional 2014-2020.

Prin intermediul proiectului, care va fi finalizat în vara acestui an, locuitorii comunei vor acea un acces facil la coridoarele de transport europene şi naţionale și cu municipiul reședință de județ.

De asemenea, turismul se va dezvolta, putând fi descoperite mai ușor frumusețea locurilor, puritatea aerului, bunătatea și sufletul oamenilor, vatra spiritului romanesc din această zonă montană.

„Încerc în fiecare zi să îmi pun experiența acumulată în administrație pentru a rezolva probleme locuitorilor. Un edil trebuie să fie în primul rând un primar pentru oameni, care să răsplătească încrederea cetățenilor”, a declarat primarul comunei Întregalde, Teodor Florea.

Acest articol a fost citit de 140 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.