teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Administrație » În sfârşit, după tot felul de promisiuni, apa potabilă ajunge şi la Căpud, localitate ce aparţine de oraşul Teiuş

În sfârşit, după tot felul de promisiuni, apa potabilă ajunge şi la Căpud, localitate ce aparţine de oraşul Teiuş

Publicat în 28.10.2017 la ora 10:00

La Teiuș, administrația locală duce mai departe proiectele de infrastructură ale orașului.

Așa cum ne-a declarat primarul Mirel Hălălai, ”în urmă cu doi ani am început împreună cu SC APA CTTA Alba o lucrare importantă pentru locuitorii din Pețelca și Căpud – introducerea apei potabile, atât de necesară concetățenilor noștri. Astfel, după ce în prima parte a acestui an locuitorii din Pețelca – satul cu o singură fântână, au avut pentru prima dată apă potabilă la robinete, acest lucru se întâmplă și la Căpud, unde se fac deja branșamente la rețelele principale. Astfel, încet, încet, apa potabilă – subiect etern al campaniilor electorale și clară monedă de schimb, ajunge și în casele căpudenilor, fără promisiuni, după o muncă susținută și stăruitoare a administrației publice, beneficiind de sprijinul cetățenilor dornici să prindă trenul secolului XXI în ce privește condițiile de trai civilizat, atât de necesare unui oraș în plină dezvoltare edilitară”.

• O investiție necesară

În urmă cu un an, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, anunța investiția: ”După 25 de ani de promisiuni, locuitorii din Peţelca – satul cu o singură fântână, şi din Căpud au apă în gospodării”. Edilul a precizat că după ce politicieni de toate culorile, primari și demnitari locali, regionali sau naționali au promis că vor rezolva problema apei potabile în satele Pețelca și Căpud, sate aparținătoare orașului Teiuș, acest proiect a devenit realitate. ”Este vorba despre o investiție în valoare de 950.000 de lei, într-o primă etapă, fonduri care au fost suportate de Primăria Teiuș și de Apa CTTA, în mod egal. După un an și jumătate de la demararea proiectului, rețelele principale de apă s-au realizat inclusiv în satul Căpud. Totodată, s-a amenajat stația de pompe, de clorinare, dar și rezervorul de apă de la Pețelca – finalizat, împreună cu toate utilitățile. Satul cu o singură fântână, așa cum era cunoscută localitatea Pețelca, este pregătit pentru ca fiecare gospodărie să primească apă potabilă, urmând apoi ca în cel mai scurt timp să parcurgem aceeași etapă și la Căpud”, a declarat în urmă cu un an primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai.

Acesta a mai spus că rețeaua de apă potabilă vine din satul Meșcreac, iar cei care au dorit să aibă parte de confort și civilizație, beneficiind de apă potabilă în gospodării, pot solicita racordarea la rețea. Cetățenii trebuie să solicite, prin cereri puse la dispoziție de personalul Primăriei Teiuș și de Apa CTTA Alba, să fie racordați la rețeaua publică de alimentare cu apă. Potrivit primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, în urmă cu un an a fost marcat un moment foarte important pentru comunitate și pentru administrația locală din Teiuș; investiția de la Pețelca și Căpud este rezultatul bunei colaborări între primărie, președintele Consiliului Județean Alba – Ion Dumitrel și conducerea Apa CTTA Alba.

A. D. T.

Acest articol a fost citit de 85 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.