Rămâi conectat

Administrație

În acest an, Manifestări cultural-artistice, sociale și educative de 98.000 de lei, la Teiuș

Publicat

în

Consilierii locali teiușeni au aprobat în ședința de luna trecută, cu unanimitatea aleșilor prezenți, programul manifestărilor cultural – artistice, sociale și educative ce se vor desfășura în oraşul Teiuş în anul 2020, proiect inițiat de primarul Mirel Hălălai.

Pentru „Cupa Mărțișorului” la fotbal, desfășurată deja, au fost alocate 2.000 de lei pentru achiziționarea de diplome, cupe, medalii, afișe. Pentru prinderea postului Paștelui, CL Teiuș a aprobat 1.000 de lei pentru mărțișoare, diverse materiale și băuturi răcoritoare, la care se adaugă 6.000 de lei pentru servicii artistice la „Concertul de Paște” de luna viitoare, dar și pentru pensulele, vopselele și alte materiale necesare desfășurării evenimentului „Ouă încondeiate”. Primăria Teiuș onorează sărbătorirea, tot în luna aprilie, a celor 800 de ani de atestare documentară a satului Beldiu, aparținător orașului, cu suma de 5.000 de lei, achizitionare de produse și servicii (afise, insigne, materiale publicitare). În luna mai, va avea loc un concert de muzică folk, pentru care CL Teiuș pune la bătaie 6.000 de lei pentru servicii artistice, în aceeași lună urmând să fie sărbătorite cuplurile teiușene care în 2020 vor împlini 50 de ani de căsătorie (diplome, flori și 150 de lei/cuplu), din bugetul local urmând să fie puși la dispoziție în total 6.000 de lei. „Ziua Eroilor” din 28 mai va costa visteria orașului Teiuș suma de 1.500 de lei, ce va fi folosită pentru achiziționarea de coroane de flori, diplome, materiale  publicitare și afise,  iar la finele lunii mai urmând să fie marcată și „Ziua Copilului”, cu cupe, diplome, medalii, băuturi răcoritoare, dulciuri, materiale publicitare și afișe de 4.000 de lei.

Cea mai importantă sumă – 38.000 de lei – va fi alocată pentru organizarea celei de-a XIV-a ediții a „Zilelor Orașului Teiuș”, între 28 – 30 august, bani din care vor fi achizițioante flori, afișe, pliante, insigne, scena, sonorizare, prestări servicii artisti si ansambluri populare, foc de artificii, materiale promotionale, bannere, băuturi racoritare, editare carte, va fi organizat „Marșul pentru sănătate”.

În schimb, premierea sportivilor și elevii performeri la examenele naționale, olimpiadele și concursurile școlare, a pompierilor civili din cadrul SVSU Teiuș și a concursului „Casa mea, personalitatea mea” se va face din sponsorizări.

O altă manifestare de tradiție, ajunsă la a VIII-a ediție, este „Belșug teiușean”, care pe 5 septembrie „va păpa” de la bugetul local 3.000 de lei, bani pentru achizitionarea de pliante, insigne, bannere, șorțuri, borsete, materiale promotionale, băuturi răcoritoare etc. Pentru sărbătorirea unui secol de viață a teuișencelor Cornelia Hălălai (în luna mai) și Susana Onița (septembrie), CL Teiuș „cinstește” aceste eveniment special cu 2.000 de lei, bani pentru flori, tort și premierea sărbătoritelor. Comemorarea stegarului Ion Arion în preajma Zilei Naționale a României, pe 27 noiembrie, va costa 1.500 de lei, sumă ce va fi utilizată pentru materiale publicitare, flayere, afișe, cocarde, broșuri.

Pentru sărbătoarea Crăciunului, prinderea postului, concertul de colinde, „Târgul de Crăciun” și „Serbarea pomului de iarnă”, consilierii locali au prevăzut 20.000 de lei, pentru achiziționarea de materiale și servicii necesare serbării, pungi cu dulciuri  pentru copii, pachete cu alimente destinate persoanelor nevoiașe, beneficiare de ajutor social și persoane vârstnice. Pentru „Cupa orașului Teiuș” la șah, din luna decembrie, a fost aprobată suma de 1.000 de lei pentru  diplome, cupe, medalii, afișe și alte materiale). Iar la Anul Nou, focul de artificii efectuat de o firmă specializată va costa 3.000 de lei.

Administrație

La Teiuș a fost aprins iluminatul public stradal, pentru sărbătorile de iarnă 2021 – 2022

Publicat

în

În cursul serii de ieri, 29 noiembrie 2021, la Teiuș a fost pornit iluminatul public stradal, pentru sărbătorile de iarnă 2021 – 2021.

„Luminile de Craciun s-au aprins si in orasul nostru, schimbând atmosfera intr-una specifica sărbătorilor, iar cei mici pot petrece, sub atenta supraveghere, clipe deosebite in parcurile frumos amenajate ale orasului!”, au scris reprezentanții Primăriei Teiuș pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Teuiș s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”

Publicat

în

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Teiuș, ca de altfel în fiecare localitate din județ, s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”, inițiat in urmă cu 3 ani de către Consiliul Județean in colaborare cu toate primăriile.

„În data de 20 noiembrie 1918 delegați din toate colțurile țării, printre care și cei ai orașului nostru au hotarăt convocarea la 1 Decembrie 1918 a Marii Adunări Naționale de la Albă Iulia, care avea să consfintească Marea noastră Unire! În semn de recunoștință, la ora 16, clopotele bisericilor din întreagă tară, sub semnul acțiunii „Patria recunoscătoare” au bătut de 103 ori, marcând trecerea a tot atâtor ani de la acest moment, care a dat semnalul înfăptuirii României Mari, o tară liberă și demnă al cărui nume, câstigat prin jertfe și mari sacrificii, suntem obligați să-l păstrăm și să-l ducem mai departe! Glorie eternă eroilor neamului!”, au scris reprezentanții Primăriei orașului Teiuș, pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

Toate corpurile de iluminat din Teiuș și localitățile aparținătoare vor fi înlocuite cu unele noi, bazate pe tehnologia LED

Publicat

în

Primarul Teiușului, Mirel Vasile Hălălai a transmis că începând din 8 noiembrie 2021, au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Modernizare iluminat public în orașul Teiuș și satele apartinătoare”, prin care administrația locală își propune să înlocuiască toate cele 950 de corpuri de iluminat din orașul Teiuș și din localitățile aparținătoare cu unele noi, economice, bazate pe tehnologia LED.

„Începând cu data de 8 Noiembrie 2021, au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Modernizare iluminat public în orașul Teiuș și satele apartinătoare”, o lucrare amplă, în cadrul căreia se vor înlocui peste 950 corpuri de iluminat vechi, cu vapori de sodiu, cu lămpi noi, cu tehnologie LED, eficiente energetic, un sistem modern de telegestiune, totul pentru scăderea consumului energetic, confortul și siguranța  cetătenilor noștri fiind obiectivul administrației locale din Teiuș!”, a scris priarul Mirel vasile Hălălai, pe pagina personală de facebook.

Citește mai mult

Administrație

Autoritățile locale din Teiuș i-au premiat pe elevii care s-au remarcat la examenele naționale și competițiile internaționale

Publicat

în

Teiușul nu progresează doar datorită lucrărilor edilitare, care îmbunătățesc viața oamenilor, nu doar muncii și dăruirii locuitorilor săi și a celor ce-l administrează, ci punând în valoare o resursă extrem de valoroasă despre care în aceste vremuri complicate se vorbește extrem de puțin, resursa de inteligență și muncă a școlii teiușene, elevii merituoși!

Astfel la Primăria Teiuș a avut loc, în condițiile impuse de starea pandemica în care ne aflăm, premierea elevilor care s-au făcut remarcați prin merite deosebite la examenele nationale și competițiile internaționale.

În prezența directorului școlii teiușene Marius Pintea, a profesoarei Romina Pop, primarul Mirel Vasile Hălălai a înmânat diplome de recunoștința și atenții financiare copiilor merituosi, conform unui obicei statornicit cu câțiva ani în urma, binemeritat și bineprimit!

Primăria orașului aduce pe acesta cale multumiri tuturor celor implicați în această acțiune, dascălilor Liceului Teoretic Teius – un corp profesoral bine pregătit, elevilor, pentru munca și strădania lor, părinților pentru suport și sprijin și nu în ultimul rând sponsorului SC OPSIMUS SRL prezent întotdeauna în viața orașului nostru!

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius