teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Administrație » În acest an, Manifestări cultural-artistice, sociale și educative de 98.000 de lei, la Teiuș

În acest an, Manifestări cultural-artistice, sociale și educative de 98.000 de lei, la Teiuș

Publicat în 07.03.2020 la ora 13:22

Consilierii locali teiușeni au aprobat în ședința de luna trecută, cu unanimitatea aleșilor prezenți, programul manifestărilor cultural – artistice, sociale și educative ce se vor desfășura în oraşul Teiuş în anul 2020, proiect inițiat de primarul Mirel Hălălai.

Pentru „Cupa Mărțișorului” la fotbal, desfășurată deja, au fost alocate 2.000 de lei pentru achiziționarea de diplome, cupe, medalii, afișe. Pentru prinderea postului Paștelui, CL Teiuș a aprobat 1.000 de lei pentru mărțișoare, diverse materiale și băuturi răcoritoare, la care se adaugă 6.000 de lei pentru servicii artistice la „Concertul de Paște” de luna viitoare, dar și pentru pensulele, vopselele și alte materiale necesare desfășurării evenimentului „Ouă încondeiate”. Primăria Teiuș onorează sărbătorirea, tot în luna aprilie, a celor 800 de ani de atestare documentară a satului Beldiu, aparținător orașului, cu suma de 5.000 de lei, achizitionare de produse și servicii (afise, insigne, materiale publicitare). În luna mai, va avea loc un concert de muzică folk, pentru care CL Teiuș pune la bătaie 6.000 de lei pentru servicii artistice, în aceeași lună urmând să fie sărbătorite cuplurile teiușene care în 2020 vor împlini 50 de ani de căsătorie (diplome, flori și 150 de lei/cuplu), din bugetul local urmând să fie puși la dispoziție în total 6.000 de lei. „Ziua Eroilor” din 28 mai va costa visteria orașului Teiuș suma de 1.500 de lei, ce va fi folosită pentru achiziționarea de coroane de flori, diplome, materiale  publicitare și afise,  iar la finele lunii mai urmând să fie marcată și „Ziua Copilului”, cu cupe, diplome, medalii, băuturi răcoritoare, dulciuri, materiale publicitare și afișe de 4.000 de lei.

Cea mai importantă sumă – 38.000 de lei – va fi alocată pentru organizarea celei de-a XIV-a ediții a „Zilelor Orașului Teiuș”, între 28 – 30 august, bani din care vor fi achizițioante flori, afișe, pliante, insigne, scena, sonorizare, prestări servicii artisti si ansambluri populare, foc de artificii, materiale promotionale, bannere, băuturi racoritare, editare carte, va fi organizat „Marșul pentru sănătate”.

În schimb, premierea sportivilor și elevii performeri la examenele naționale, olimpiadele și concursurile școlare, a pompierilor civili din cadrul SVSU Teiuș și a concursului „Casa mea, personalitatea mea” se va face din sponsorizări.

O altă manifestare de tradiție, ajunsă la a VIII-a ediție, este „Belșug teiușean”, care pe 5 septembrie „va păpa” de la bugetul local 3.000 de lei, bani pentru achizitionarea de pliante, insigne, bannere, șorțuri, borsete, materiale promotionale, băuturi răcoritoare etc. Pentru sărbătorirea unui secol de viață a teuișencelor Cornelia Hălălai (în luna mai) și Susana Onița (septembrie), CL Teiuș „cinstește” aceste eveniment special cu 2.000 de lei, bani pentru flori, tort și premierea sărbătoritelor. Comemorarea stegarului Ion Arion în preajma Zilei Naționale a României, pe 27 noiembrie, va costa 1.500 de lei, sumă ce va fi utilizată pentru materiale publicitare, flayere, afișe, cocarde, broșuri.

Pentru sărbătoarea Crăciunului, prinderea postului, concertul de colinde, „Târgul de Crăciun” și „Serbarea pomului de iarnă”, consilierii locali au prevăzut 20.000 de lei, pentru achiziționarea de materiale și servicii necesare serbării, pungi cu dulciuri  pentru copii, pachete cu alimente destinate persoanelor nevoiașe, beneficiare de ajutor social și persoane vârstnice. Pentru „Cupa orașului Teiuș” la șah, din luna decembrie, a fost aprobată suma de 1.000 de lei pentru  diplome, cupe, medalii, afișe și alte materiale). Iar la Anul Nou, focul de artificii efectuat de o firmă specializată va costa 3.000 de lei.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 97 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.