Rămâi conectat

Administrație

În acest an, Manifestări cultural-artistice, sociale și educative de 98.000 de lei, la Teiuș

Publicat

în

Consilierii locali teiușeni au aprobat în ședința de luna trecută, cu unanimitatea aleșilor prezenți, programul manifestărilor cultural – artistice, sociale și educative ce se vor desfășura în oraşul Teiuş în anul 2020, proiect inițiat de primarul Mirel Hălălai.

Pentru „Cupa Mărțișorului” la fotbal, desfășurată deja, au fost alocate 2.000 de lei pentru achiziționarea de diplome, cupe, medalii, afișe. Pentru prinderea postului Paștelui, CL Teiuș a aprobat 1.000 de lei pentru mărțișoare, diverse materiale și băuturi răcoritoare, la care se adaugă 6.000 de lei pentru servicii artistice la „Concertul de Paște” de luna viitoare, dar și pentru pensulele, vopselele și alte materiale necesare desfășurării evenimentului „Ouă încondeiate”. Primăria Teiuș onorează sărbătorirea, tot în luna aprilie, a celor 800 de ani de atestare documentară a satului Beldiu, aparținător orașului, cu suma de 5.000 de lei, achizitionare de produse și servicii (afise, insigne, materiale publicitare). În luna mai, va avea loc un concert de muzică folk, pentru care CL Teiuș pune la bătaie 6.000 de lei pentru servicii artistice, în aceeași lună urmând să fie sărbătorite cuplurile teiușene care în 2020 vor împlini 50 de ani de căsătorie (diplome, flori și 150 de lei/cuplu), din bugetul local urmând să fie puși la dispoziție în total 6.000 de lei. „Ziua Eroilor” din 28 mai va costa visteria orașului Teiuș suma de 1.500 de lei, ce va fi folosită pentru achiziționarea de coroane de flori, diplome, materiale  publicitare și afise,  iar la finele lunii mai urmând să fie marcată și „Ziua Copilului”, cu cupe, diplome, medalii, băuturi răcoritoare, dulciuri, materiale publicitare și afișe de 4.000 de lei.

Cea mai importantă sumă – 38.000 de lei – va fi alocată pentru organizarea celei de-a XIV-a ediții a „Zilelor Orașului Teiuș”, între 28 – 30 august, bani din care vor fi achizițioante flori, afișe, pliante, insigne, scena, sonorizare, prestări servicii artisti si ansambluri populare, foc de artificii, materiale promotionale, bannere, băuturi racoritare, editare carte, va fi organizat „Marșul pentru sănătate”.

În schimb, premierea sportivilor și elevii performeri la examenele naționale, olimpiadele și concursurile școlare, a pompierilor civili din cadrul SVSU Teiuș și a concursului „Casa mea, personalitatea mea” se va face din sponsorizări.

O altă manifestare de tradiție, ajunsă la a VIII-a ediție, este „Belșug teiușean”, care pe 5 septembrie „va păpa” de la bugetul local 3.000 de lei, bani pentru achizitionarea de pliante, insigne, bannere, șorțuri, borsete, materiale promotionale, băuturi răcoritoare etc. Pentru sărbătorirea unui secol de viață a teuișencelor Cornelia Hălălai (în luna mai) și Susana Onița (septembrie), CL Teiuș „cinstește” aceste eveniment special cu 2.000 de lei, bani pentru flori, tort și premierea sărbătoritelor. Comemorarea stegarului Ion Arion în preajma Zilei Naționale a României, pe 27 noiembrie, va costa 1.500 de lei, sumă ce va fi utilizată pentru materiale publicitare, flayere, afișe, cocarde, broșuri.

Pentru sărbătoarea Crăciunului, prinderea postului, concertul de colinde, „Târgul de Crăciun” și „Serbarea pomului de iarnă”, consilierii locali au prevăzut 20.000 de lei, pentru achiziționarea de materiale și servicii necesare serbării, pungi cu dulciuri  pentru copii, pachete cu alimente destinate persoanelor nevoiașe, beneficiare de ajutor social și persoane vârstnice. Pentru „Cupa orașului Teiuș” la șah, din luna decembrie, a fost aprobată suma de 1.000 de lei pentru  diplome, cupe, medalii, afișe și alte materiale). Iar la Anul Nou, focul de artificii efectuat de o firmă specializată va costa 3.000 de lei.

Administrație

Primăria Teiuș va avea un sediu nou

Publicat

în

La propunea primarului Mirel Vasile Hălălai, Primăria Teiuș lucrează la studiul de fezabilitate și va pune în dezbatere publică proiectul privind noul sediu administrativ al instituției. Noua clădire va fi ridicată în vechea locație unde a funcționat zeci de ani primăria fostei comune și actualului oraș Teiuș.

Amplasamentul este situat în imediata apropiere a DN 1, între cele două supermarket-uri din oraș și va beneficia de absolut de toate facilitățile unei clădiri moderne destinate publicului larg. Noul sediu presupune construirea unui imobil cu regimul de înălțime de P+E, pe o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați, cu parcare și alte facilități moderne.

„Necesitatea unui astfel de proiect consta în faptul că, sediul în care activează astăzi Primăria oraşului Teiuș nu este adecvat. Mutarea în această locație a fost impusă de gradul accentuat de degradare a vechii clădiri, care a devenit, la un moment dat un pericol real atât pentru funcţionarii din primărie cât şi pentru cetățeni. Din această cauză am alocat de la bugetul propriu o sumă care să acopere contravaloarea studiilor de fezabilitate pentru construcția unui nou sediu” spune primarul PSD Mirel Vasile Hălălai.

Vechiul sediu al primăriei teiușene se afla la etajul cinematografului orășenesc și crăpături  atât la nivelul pereților cât mai ales la cel al fundației, toate datorate traficului greu desfășurat pe drumul național DN 1, fapt care a obligat administrația să investească și să-și amenajeze un sediu provizoriu în „scheletul” structurii de rezistență a unui bloc de locuințe început în anii 80 și lăsat de izbeliște ca urmare a schimbării regimului politic din România.

Dorel Lazăr

Citește mai mult

Administrație

Joi, 3 iunie 2021: Campanie de vaccinare anti COVID-19, la Căminul Cultural din Beldiu

Publicat

în

Primăria orașului Teiul anunță că joi, 3 iunie 2021, de la ora 09.00 la Căminul Cultural din Beldiu va avea loc o campanie de vaccinare anti COVID-19.

Campania de vaccinare se va desfășura fără o programare prealabilă, iar persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să aibă asupra lor buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul folosit va fi Pfizer-BioNTech.

Citește mai mult

Administrație

Popa Catalin, desemnat cel mai „Cel mai bun politist local al anului 2020” din Teiuș

Publicat

în

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al orașului Teiuș, poliția locală și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2020, un an complicat.

În urmă rezultatelor, conform unei tradiții din ultimii patru ani, s-a stabilit ca titlul de „Cel mai activ polițist local” să fie acordat, în acest an, d-lui. Popa Cătălin.

Acesta a fost felicitat de primarul orașului Teiuș, domnul Mirel Vasile Halalai care i-a înmânat, cu acestă ocazie, placheta de onoare, diploma și insigna de „Cel mai bun polițist local al anului 2020”.

Citește mai mult

Administrație

Mâine, 26 mai 2021, campanie de vaccinare anti-COVID-19, la Teiuș

Publicat

în

Mâine, 26 mai 2021, incepand cu ora 08:00, in incinta pieței Agroalimentare din orașul Teiuș, la sediul Politiei Locale se va desfășura o noua campania de vaccinare anti-COVID-19.

Medici, asistente și o parte din personalul Centrului de vaccinare vor fi la dispozitia dumneavoastră. Așadar, cine doreste, se poate prezenta fară o programare prealabilă, doar cu buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul utilizat va fi Pfizer/BioNTech.

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Știri Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius