Rămâi conectat

Știri din zonă

Bărbat de 67 de ani din Galda de Jos amenințat că rămâne fără dinți, de către patru romi din Câmpia Turzii care montau burlane

Publicat

în

Patru romi din Câmpa Turzii au tâlhărit proprietarul unei locuințe din Galda de Jos pe care l-au înșelat prin metoda „jgheabul” sau „burlanul”.

Cei patru au fost trimiși în judecată, iar Judecătoria Alba Iulia a constatat în 18 noiembrie 2022 legalitatea administrării probelor.

Din cercetări a rezultat faptul că, în luna septembrie, cei cinci bărbaţi cu vârste între 21 şi 28 de ani ar fi abordat un bărbat de 67 de ani din comuna Galda de Jos, căruia i-ar fi promis efectuarea de reparaţii la scocurile casei, contra sumei de 300 de lei, iar după finalizarea lucrării i-ar fi cerut suma de 7.500 de lei.

Unul dintre cei patru l-a luat de mână pe proprietarul locuinței şi l-a strâns în scopul intimidării, iar un altul l-a luat de cealaltă mână şi l-a amenințat că dacă nu îi achită suma de 7.500 lei îi va scoate dinții cu patentul. În final, victima a cedat amenințărilor și le-a dat suma de bani cerută. Ceilalți doi bărbați vor fi judecați pentru complicitate la tâlhărie.

„În cauză nu au fost formulate cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi nu se impun a fi invocate nici din oficiu. Judecătorul de cameră preliminară constată că rechizitoriul cuprinde datele privitoare la faptele reţinute în sarcina inculpaţilor şi încadrarea juridică a acestora, probele şi mijloacele de probă, cheltuielile judiciare, dispoziţia de trimitere în judecată, precum şi alte menţiuni necesare pentru soluţionarea cauzei”, se precizează în încheierea instanței de judecată.

G. Ludovic, O. Ioan, G. Gabor şi G. Csaba mai sunt cercetați într-un alt dosar pentru că în 2 februarie 2022 ar fi abordat o femeie de 74 de ani, din comuna Ighiu, căreia i-ar fi promis efectuarea de reparaţii la scocurile casei contra sumei de 600 de lei, iar după finalizarea lucrării i-ar fi cerut suma de 8.800 de lei.

• Cum se pune la cale înşelătoria

Persoane de etnie romă, care se recomandă specialişti în reparaţii de jgheaburi şi burlane, îşi oferă serviciile la preţuri mici, însă surpriză apare în momentul în care clientul trebuie să facă plata. Ţintă escrocilor o reprezintă îndeosebi oamenii care locuiesc la case şi care au nevoie de înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor.

Dacă omul acceptă oferta, „meseriaşii” se pun pe treaba, însă la finalizarea lucrării, suma pe care aceştia o solicită pentru reparaţiile făcute ajunge să fie de până la 200 de ori mai mare decât cea negociată iniţial.

În situaţia în care proprietarul refuză plata altei sume decât cea pentru care s-au înţeles de la început, aceştia devin agresivi verbal şi recurg la ameninţări pentru a-şi intimida victima care, de cele mai multe ori cedează.

De multe ori îşi tâlhăresc victimele pentru a obţine banii solicitaţi. Conform poliţiştilor, escrocii, uneori uşor de identificat după mustaţă, pălăriile cu boruri largi pe care le poartă, vizează în general persoane în vârstă care locuiesc singure sau doar cu soţul ori soţia.

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Tânăr de 29 de ani din Stremț cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând sub efectul substanțelor psihoactive, pe o stradă din Alba Iulia

Publicat

în

Vineri, 15 martie 2024, în jurul orei 21.30, polițiștii rutieri din Alba Iulia, în timp ce acționau pe strada Ștefan cel Mare din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din comuna Stremț.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 31 de ani din Oiejdea reținut de polițiști, după ce și-a agresat două rude, iar una a ajuns la spital

Publicat

în

Sâmbătă, 9 martie 2024, în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați, de către un bărbat de 31 de ani, din localitatea Oiejdea, cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce se afla la locuința de domiciliu, bărbatul a fost vizitat de către fratele și nepotul său, în vârstă de 39, respectiv 17 ani, ambii din aceeași localitate, iar pe fondul unor discuții contradictorii, cei trei bărbați s-ar fi agresat reciproc și și-ar fi provocat leziuni corporale.

În urma evenimentului, au fost distruse mai multe geamuri din locuință, precum și ușa de acces a acesteia, iar bărbatul de 39 de ani a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Pe numele bărbatului de 31 de ani și al tânărului, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și distrugere, iar la data de 10 martie 2024, față de cei doi, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 45 de ani din Coșlariu reținut de polițiști, după ce și-a agresat un consătean

Publicat

în

Marți, 5 martie 2024, în jurul orei 16.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au intervenit pe raza localității Coșlariu de unde a fost semnalat, prin 112, faptul că două persoane sunt implicate într-un scandal.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului, a rezultat că, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, un bărbat de 45 de ani, din Coșlariu, l-ar fi agresat pe un bărbat de 61 de ani, din aceeași localitate, provocându-i leziuni în zona capului, pentru a căror vindecare ar avea nevoie de 7 -8 zile de îngrijiri medicale, potrivit concluziilor medico-legale.

Față de agresor, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe și au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 6 martie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 36 de ani reținut de polițiștii din Galda de Jos pentru violență și distrugere

Publicat

în

Duminică, 3 martie 2024, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Galda de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 36 de ani, din Alba Iulia, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, distrugere și furt calificat.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 2 martie 2024, s-ar fi deplasat la locuința din comuna Sântimbru a soției sale, cu care este în proces de divorț și ar fi agresat-o. Totodată, bărbatul i-ar fi distrus acesteia mai multe articole vestimentare, iar ulterior i-ar ar fi sustras autoturismul, deplasându-se cu acesta în Alba Iulia.

Autoturismul a fost recuperat de polițiști și restituit femeii, iar față de bărbat a fost emis ordin de protecție provizoriu prin care i-a fost interzis să se apropie de soția sa.

În cursul zilei de azi, 4 martie, bărbatul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius