teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Administrație » Anul viitor, în Teiuş vor avea loc opt târguri tradiţionale

Anul viitor, în Teiuş vor avea loc opt târguri tradiţionale

Publicat în 04.12.2013 la ora 10:00

primaria-teiusAvând un pitoresc specific şi renume deosebit, mai ales după ce aici, în anul 1961, s-au filmat parte din scenele filmului „Setea”, în regia lui Mircea Drăgan, târgul tradiţional de la Teiuş a căpătat o faimă deosebită.

În dorinţa de a înştiinţa din timp populaţia din comunele şi oraşele apropiate, dar şi pe ceilalţi interesaţi, Consiliul Local al oraşului Teiuş a stabilit noul calendar al târgurilor de ţară şi al celor tradiţionale ce se vor desfăşura aici.
Astfel, anul viitor, primul târg tradiţional va avea loc pe data de 17 ianuarie. Următorul mare târg va avea loc pe data de 26 aprilie, iar pe 24 iunie, de „Sânziene”, va avea loc următorul. Cea de a cincea mare întâlnire a târgoveţilor va avea loc sâmbătă, 25 august, iar cea de a şasea pe data de 6 septembrie, în sâmbăta de dinaintea sărbătorii „Naşterea Maicii Domnului”.
Anul viitor, ultimele două târguri tradiţionale ale teiuşenilor vor avea loc în luna noiembrie, pe data de 5 şi pe data de 8, de „Sfinţii Mihail şi Gavril”. Pe lângă acestea, aleşii locali au stabilit ca anul viitor, în fiecare primă zi de miercuri a fiecărei luni să aibă loc târgurile locale.

Acest articol a fost citit de 452 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.