teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Actualitate » Sâmbătă, 23 martie 2019: Acțiune de donare de semințe pentru salvarea soiurilor tradiționale româneşti de legume și fructe

Sâmbătă, 23 martie 2019: Acțiune de donare de semințe pentru salvarea soiurilor tradiționale româneşti de legume și fructe

Publicat în 10.03.2019 la ora 20:27

Asociaţia „Seminţe cu suflet” este un grup de grădinari care străbat România în lung și în lat, organizând piețe libere, unde donează, gratis, seminţe tuturor celor care doresc să cultive şi să mănânce legume şi fructe tradiționale româneşti. Cei care doresc să salveze seminţele soiurilor româneşti fac totul voluntar.

Teiușul va găzdui sâmbătă, 23 martie, prima piață de „semințe cu suflet” din județ. Pasionații de grădinărit sunt așteptați la Casa de cultură Teiuș, între orele 10.00 -12.00.

În cadrul acestui eveniment, se încercă promovarea seminţelor tradiţionale româneşti.

Vor fi donate semințe tuturor iubitorilor de grădinărit, iar cine are seminţe, butaşi, flori, etc, pe care doreşte să le doneze la rândul lor, o pot face, deoarece vor bucura mai mulţi grădinari.

Evenimentul se bucură de un mare succes în toată țara. Se dăruiesc semințe tradiționale și lăstari de plante din grădinile gospodarilor români către cei care au nevoie și care își asumă că vor înmulți semințele, dăruind la rândul lor și altora din ceea ce le prisosește!

Facebook 

Acest articol a fost citit de 67 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.