teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Administrație » ALERTĂ de pestă porcină: Primăria orașului Teiuș a anunțat ce măsuri trebuie respectate de cei care au porci în gospodărie

ALERTĂ de pestă porcină: Primăria orașului Teiuș a anunțat ce măsuri trebuie respectate de cei care au porci în gospodărie

Publicat în 10.12.2019 la ora 13:59

Primăria orașului Teiuș atrage atenția locuitorilor orașului că, din cauza declanșării stării de alertă privind pesta porcină africană, toți gospodarii trebuie să respecte anumite reguli la creșterea porcilor în ogrăzile proprii.

în urma declanșării stării de alertă privind pesta porcină africană , aveți obligația de a respecta următoarele reguli privind creșterea, identificarea și mișcarea porcilor din gospodăriile proprii:

1. Cetățenii care dețin în gospodăriile lor porci, au obligația să anunțe medicul veterinar concesionar, în vederea identificării și crotalierii lor .

2. Se interzice mișcarea efectivelor de porci fără ca proprietarii să dețină documente sanitar veterinare (formular de mișcare).

3. Este strict interzis aducerea porcilor sau tranzitarea orașului cu porci proveniți din zone cunoscute ca focare de pesta porcină africană.

4. Este obligatoriu ca orice fel de suspiciune privind contaminarea porcilor cu virusul pestei porcine să fie adusă la cunoștința medicului veterinar concesionar.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 159 ori

Comentarii

Un Comentariu la ALERTĂ de pestă porcină: Primăria orașului Teiuș a anunțat ce măsuri trebuie respectate de cei care au porci în gospodărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.