Rămâi conectat

Teiușeni

Adrian Tîrț din Teius în finala concursului “România Dansează”

Publicat

în

Judeţul Alba are un reprezentant în marea finală a concursului naţional de dans organizat de Antena 1, respectiv pe dansatorul Adrian Tîrț, de 26 de ani, din Teiuş. Adrian dansează pentru titlul şi pentru premiul oferit de Antena 1 împreună cu partenera sa, Tatiana Bătrîncea, 26 de ani, din Republica Moldova.

adrian-tart-teius„Am început să dansez de la vârsta de 13 ani şi iată că au trecut 13 ani de când practic 13 ani deja de când practic acest minunat sport. Totul a pornit de la un simplu concurs de dans sportiv pe care l-am urmărit la TV.

Rămânând impresionat de eleganţa dansatorilor, a costumelor şi a muzicii am decis să mă  înscriu la cursurile de dans din cadrul Clubului Sportiv TOPAZ din Alba Iulia. Au urmat ore întregi de antrenament, concursuri, spectacole şi entuziasm.  După 5 ani, urmând studiile universitare la Cluj, a trebuit să renunţ la clubul din Alba iulia şi să mă înscriu la un alt club. Napoca Dance a fost alegerea mea unde mi-am însuşit alte 4 stiluri de dans: merengue, bachata, salsa şi tango argentinian.

După ore întregi de studiu şi practică, în toamna anului 2009, am devenit instructor de dans în cadrul clubului Napoca Dance, înfiinţat în 2002.  În preajma pregătirilor pentru campionatul mnaţional de „rueda de casino” am cunoscut-o pe Tatiana.

De comun acord am hotărât să ne unim forţele şi să formăm o pereche pe ringul de dans.  Tatiana a început să danseze tot la Clubul Napoca Dance, de la vârsta de 21 de ani. După ore întregi de muncă au venit şi rezultatele: numeroase spectacole în ţară şi străinătate, concursuri însă cea mai mare realizare este că suntem finalişti ai concursului „România Dansează”. De emisiunea aceasta am aflat dintr-un articol postat pe Facebook şi ne-am zis da, vrem să participăm! România Dansează înseamnă o provocare, o şansă unică să arătăm întregii ţări că dansul este viaţa noastră. Pe lângă faptul că formăm o pereche pe ringul de dans, de 4 ani formăm şi o pereche în viaţa de zi cu zi. Toate acestea ne fac să ne ţinem fruntea sus şi să „rupem scena” duminică, de la ora 20.30, pe Antena 1 ” a declarat  Adrian Tîrț pentru ziarul Unirea.

Duminică, 19 mai, de la 20:30 pe Antena 1 este FINALA!!! Votaţi la SMS  1313 “TATIANA şi ADRIAN”!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Teiușeni

Un consilier local din Teiuș a „cârpit” gardul de protecție al Autostrăzii A10, evitând astfel o posibilă tragedie

Publicat

în

Consilierul local Aurel Breaz s-a deplasat pentru a constata și a remedia, în ajunul anului nou 2022, în zona pasajului Beldiu de pe Autostrada A10 Sebeș – Turda, o problemă semnalată de un cetățean, ce ar fi putut să conducă la vătămări corporale sau chiar pierderi de vieți omenești în rândul șoferilor sau a pasagerilor din automobilele aflate în trafic.

Gardul de protecție destinat împiedicării accesului animalelor pe partea carosabilă, din motive necunoscute încă, a fost în mod intenționat tăiat astfel încât viața și integritatea fizică a participanților la trafic le-ar fi putut fi fost pusă în pericol de gestul nesăbuit,  ce ar fi putut să confere accesul animalelor pe tronsonsul de autostradă, conducând astfel la posibile evenimente rutiere cu un final nefericit și o adevărată tragedie.

„Doar 30 de minute este timpul pentru a repara și evita o tragedie. În urma sesizării unui cetățean m-am deplasat în zona pasajului Beldiu autostrada A10 pentru a constata și a remedia locurile unde a fost tăiat gardul care asigură protecția autostrăzii, prin care ar fi putut pătrunde animale pe benzile de circulație și ar fi produs accidente”, a scris consilierul local pe pagina personală de facebook.

Iar cum în tot răul este și un bine nu putem decât să salutăm faptul că există în județul Alba aleși locali cu simț civic, al răspunderii și totală înclinare către cetățeni, ce aleg să influențeze soarta oamenilor nu doar de la birou ci, efectiv, din teritoriu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Teiușeni

Teiușanca Crișan Ileana, sărbătorită de administrația locală la împlinirea vârstei de 100 de ani

Publicat

în

Administrația locală a orașului Teiuș a sărbătorit-o astăzi, 21 mai 2021, alături de familie, pe doamna Crișan Ileana, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 ani.

„Ce reprezintă mai bine o comunitate decât respectul și grija față de cei ce o compun, mai ales atunci când unii dintre ei împlinesc o vârsta venerabilă, marcată de perioade grele, dar și de etape frumoase! Administrația locală din Teiuș a sărbătorit-o azi, alături de frumoasa familie care o înconjoară cu grijă și dragoste deosebită, pe doamna Crișan Ileana, cu ocazia împlinirii vârstei rotunde de 100 ani. O atmosferă caldă, animată de gânduri bune, într-un cuvânt ingredientele necesare unei vieți de familie ce poate reprezenta un model pentru fiecare. Fără a neglija florile, tortul aniversar și atenția financiară, prin vocea reprezentantului orașului, domnul primar, Mirel Vasile Hălălăi, urarea ce s-a făcut, reunește într-un buchet de cuvinte tot ce presupune. La mulți și sănătoși ani, doamna Crișan Ileana!”, au scris reprezentanții Primăriei Teiuș pe pagina de facebook a instituției.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Teiușeni

Bărbatul din Teiuș care și-a zidit Loganul în peretele casei şi-a transformat gospodăria într-o mică grădină zoologică

Publicat

în

După ce luna trecută i-a lăsat pe teiușeni cu gura căscată, dar și pe cei care traversează localitatea, prin ideea năstrușnică pe care a avut-o, să-și prindă de perete jumătate de Logan, Vasile Teasc ne surprinde din nou cu mica grădină zoologică pe care o are în gospodărie.

Mare iubitor de animale, prin curtea lui aleargă în voie tot felul de orătănii dar și porci, pui de pisică și câini. Piesele de rezistenţă sunt, însă, 2 păsări Emu, 2 struţi africani și 5 păuni, cu care el se mândrește. Păsările sunt destul de rezistente şi s-au adaptat condiţiilor.

El a achiziţionat puii în urmă cu 8 luni, din Ungaria. Chiar dacă începutul a fost mai greu, acum  Vasile Teasc ştie cum să-şi trateze “orătăniile” exotice şi îşi face probleme doar pentru că struţii sunt stresaţi în momentul în care vine medicul veterinar. ”Când vine medicul să le facă infecție trebuie să le pun un sac în cap și să îi ținem 2-3 bărbați. Altfel nu reușim. Vreo doua-trei zile sunt speriați!”.

Păsările lui sunt atracţie locală în localitatea Teiuș, vin localnici în vizită, pentru a vedea păsările exotice, iar pentru profesorii care predau în localitate constituie material didactic. E o ”grădina zoologică” care le permită copiilor să vadă în realitate păsări exotice. ”Nu există zi să nu le facă cineva poze. Vin de la grădiniță cu copiii, de la școala cu Clasa 0”.

Deocamdată Vasile Teasc se rezumă doar la plăcerea de a le crește. “Am vorbit cu cineva să mai cumpăr pui. Nu îmi fac fermă, nu îmi trebuie bătaie de cap. Asta îmi place. Îi țin de frumusețe”, sustine el.

Pentru noapte, păsările au un țarc special amenajat ”să nu le tragă curentul, pentru că sunt pretențioase, dar iarna nu au probleme cu frigul. Păunii dorm sus, pe bare, iar jos dorm struții și Emu. De mâncat, manâncă ce mănâncă găinile, lucernă, cucuruz, făină. La mine nu există porție și program. Sunt hrăniți foarte bine.”

Pe timpul zilei este nevoie de un spațiu mult mai generos, iar ele au la dispoziție un țarc împrejmuit cu gard realizat din materiale rezistente care să facă față unui potențial asalt. Vara, locul este acoperit cu rapiță, ca să aibă umbră.

“Mi-au plăcut întotdeauna animalele. Am crescut vaci multe. De porci nu m-am lăsat niciodată, am ținut foarte mulți. Când am fost la Felix în stațiune, am discutat cu un ungur, mi-a plăcut ideea și mi-a adus puii, de mărimea unei găini. La vârsta de 2 ani, vor face și ouă”.

Vasile Teasc este acum pensionar, dar a lucrat 32 de ani la Întreprinderea Metalurgică Aiud. Are pământ, 2 tractoare, 4 combine agricole și a lucrat pământul de când se știe. Om gospodar, nu poate sta nicio zi fără să muncească. Și se vede. Gospodăria lui strălucește de ordine și curățenie. Cum spune o vorbă din bătrâni, ”Omul sfintește locul”!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Teiușeni

Viaţa de model, picanterii şi jocuri din culisele “Next Top Model”

Publicat

în

Ruxandra-Postatny-TeiusTeiuşanca Ruxandra Postatny, fosta concurentă în sezonul III al emisiunii “Next Top Model”,  by Cătălin Botezatu, şi-a făcut blog. “The BackStage Life” Aparenţele înşeală!, acesta este sloganul sub care tânăra doreşte să dezvăluie întregii lumi ceea ce a trăit în cadrul emisiunii, cum s-a format ca model şi cum arată lumea modelling-ului privită din interior.

În urmă cu un an, tânăra ne vorbea despre o carte pe care a început să o scrie în perioada imediat următoare după eliminarea ei din show, când a început să pună pe hârtie toate gândurile, sentimentele şi trăirile ei din acea perioadă.

Pentru că nu a avut o lansare oficială a cărţii aşa cum spera în perioada respectivă,  Ruxandra spune că s-a gândit mai bine şi a decis ca în fiecare duminică să posteze pe blog câte 2 pagini din cartea ei.

“Probabil că toţi cei care vizitaţi blogul, ştiţi de ce sunteţi aici. Aşa cum am promis în urmă cu un an, am scris o carte, în urma unei experienţe în cadrul unui show de televiziune destinat modelelor. M-am gândit mai bine şi am decis să postez în fiecare duminică, câte două pagini din cartea mea, aici (n.a. – pe blog). Carte, jurnal, cum vreţi să îi spuneţi. Conţine toate părerile mele legate de show, detalii picante din backstage, însă accentul cade pe evoluţia mea atât ca model, cât şi ca persoană. Să nu uitaţi că fiecare experienţă are atât părţi pozitive cât şi părţi negative…nu voi omite nimic şi vă voi relata totul exact aşa cum s-a întâmplat!”, scrie Ruxandra pe blogul său.

 La doar „un click distanţă” fiecare dintre voi puteţi afla şi învăţa din povestea Ruxandrei. Primele pagini au apărut deja pe blog, Începutul…, şi Începutul 2, în care tânăra povesteşte cu lux de amănunt, cum a ajuns să participe la emisiune şi trăirile ei clipă cu clipă la casting-uri. O  puteţi “asculta” pe Ruxandra aici, pe blogul său personal.

 Ruxandra Postatny  împlineşte peste doar câteva zile (16 noiembrie) frumoasa vârstă de 20 ani, este studentă la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi totodată model la MRA Models, prima agenţie de modele din România, înfiinţată în anul 1992.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius