Învățământ-Cultură
Toamna a pus la încercare fantezia şi creativitatea elevilor Liceului Teoretic Teiuş
„Festivalul Toamnei”, eveniment devenit deja tradiţional la Liceul Teoretic Teiuş, a transformat holurile şcolii şi sălile de clasă în adevărate pavilioane expoziţionale, sub îndrumarea cadrelor didactice, copiii dând frâu liber imaginaţiei pentru a realiza din legume şi fructe figurine expresive şi pentru a amenaja într-un mod autentic standurile cu produse agroalimentare.
Astfel, coridoarele şi clasele au fost împodobite cu ciorchini de struguri şi frunze, într-una din săli fiind făcut chiar un covor de frunze sau castane. Însuşi primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai, care este un susţinător al învăţământului teiuşean, şi-a făcut timp între problemele administrative şi, împreună cu directorul Liceului Teoretic, prof. Octavian Rusu, a vizitat standurile, alături de ceilalţi membri ai comisiei de evaluare. Ei s-au angrenat în discuţii cu elevii şi i-au felicitat pe copii pentru strădania lor şi pe dascăli pentru implicare, dorindu-le tuturor să aibă parte de o toamnă frumoasă şi liniştită.
Deşi este profesor de sport, directorul Octavian Rusu le-a recitat copiilor o frumoasă poezie despre toamnă, anotimpul îndrăgostiţilor şi al… debutului şcolii.
Elevii teiuşeni au dat dovadă de ospitalitate, servindu-i pe vizitatori cu unele dintre produsele expuse, „gazdele” simţindu-se onorate când musafirii au gustat mustul sau zacusca ori prăjiturile cu fructe expuse. Prezentarea expoziţiilor a fost asezonată cu cântece, poezii sau scenete care au avut în prim-plan toamna. Am văzut expuse diverse legume şi zarzavaturi, fructe şi cereale: cartofi, ardei gras, vinete, dovleci, ceapă, morcovi, nuci, mere, pere, struguri, gutui, dar şi conserve pentru iarnă: zacuscă, murături, dulceţuri şi compoturi de diferite sortimente. La una dintre clase au fost organizate ateliere în cadrul cărora copiii au preparat salată de fructe, au spart nuci ori „au sfârnit” cucuruz.
Cei mai creativi dintre copii au transformat roadele toamnei în figurine: arici din cartofi, păpuşi din porumb sau vinete, lămpaşe din bostani, toate expuse într-un cadru autumnal. În concursul dintre clase, cei mai inspiraţi dintre elevi au avut şi câţiva colegi îmbrăcaţi în costume populare şi au invitat printre ei Zâna Toamna, iar alţii au avut sperietori de ciori sau grauri. Nu au lipsit nici prăjiturile sau diferite reţete de toamnă (cartofi cu maioneză şi legume). De asemenea, la una dintre clasele din ciclul primar, copiii au realizat icoane şi tablouri religioase, adevărate opere de artă, folosind boabe de orez, fasole, porumb. Personal, mi-au plăcut standurile claselor a II-a A şi B, a IV-a A şi B, a VI-a A, precum şi cele ale claselor a VIII-a (la una dintre clase am nimerit în mijlocul unei aniversări, chiar la tăierea tortului, deci se cuvine să spunem „La mulţi ani, Andrada!”). Bineînţeles că la final copiii au degustat din bogăţiile toamnei, înfruptându-se din toate bucatele expuse. Felicitări tuturor!

Învățământ-Cultură
Târg de carte, la Grădinița cu Program Normal „Prietenia” Teiuș
La inițiativa doamnei Rad-Pețelcan Mihaela, președintele comitetului de părinți al grupei, am organizat un minunat târg de carte dedicat celor mici, în parteneriat cu editura Usborne – una dintre cele mai apreciate edituri pentru copii din lume, fondată în Marea Britanie în 1973.
În prima parte a activității, copiii, alături de părinți, au explorat colecțiile fascinante de cărți pline de culoare, curiozitate și aventură. În a doua parte, fiecare familie a avut ocazia să aleagă cărți potrivite pentru micii cititori – titluri interactive, cu clapete, puzzle-uri, experimente sau enciclopedii – perfecte pentru a transforma învățarea într-o adevărată joacă.
„Scopul activității a fost să trezim în sufletul copiilor dragostea pentru lectură și să le oferim un început frumos în lumea magică a cărților. Mulțumim tuturor părinților și copiilor implicați pentru entuziasm și participare!”, au transmis organizatorii.
Învățământ-Cultură
Maria Hălălaie-Ovari, elevă a Liceului Teoretic Teiuș, locul II la concursul de muzică „Art Festival” de la Brașov
Maria Hălălaie-Ovari, elevă în clasa a IV-a, la Liceului Teoretic Teiuș, a obținut locul II la prestigiosul concurs de muzică „Art Festival” de la Brașov.
Concursul la secțiunea pian s-a desfășurat în data de 14 iunie 2025.
„Performanța ei este o dovadă a pasiunii, talentului și muncii susținute! Bravo, Maria! Îți dorim mult succes în continuare și cât mai multe realizări frumoase!”, au transmis reprezentanții Liceului teoretic Teiuș.
Învățământ-Cultură
Doamnele Dorina Ciortea și Maria Lup, două cadre didactice îndrăgite de elevii Liceului Teoretic Teiuș, s-au pensionat
Colectivul Liceului Teoretic Teiuș și-a luat rămas bun, cu emoție și recunoștință, de la două cadre didactice deosebite, care și-au încheiat frumoasa carieră didactică, în cursul zilei de luni, 2 iunie 2025.


Este vorba de prof. înv. primar Dorina Ciortea și prof. Maria Lup – profesor de fizică, cadre didactice îndrăgite de elevi.
„Doamnele profesoare au format generații întregi de elevi, fiind modele de profesionalism, dedicare și pasiune pentru învățământ. Le mulțumim pentru răbdarea, dăruirea și dragostea cu care au construit caractere, au modelat minți și au lăsat o amprentă de neșters în inimile noastre. Le dorim o pensionare frumoasă, cu sănătate, liniște și multe bucurii alături de cei dragi! Liceul Teoretic Teiuș va păstra mereu cu respect și admirație contribuția lor la educația din această comunitate”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic Teiuș.
Învățământ-Cultură
Rezultate deosebite obținute de elevii Liceului Teoretic Teiuș la concursul „Apăr viața”
Vineri, 30 mai 2025, elevii Liceului Teoretic Teiuș au participat la concursul „Apăr Viața”, organizat de SVSU Teiuș, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.
„Cu ocazia Zilei de 1 Iunie 2025, elevii Liceului Teoretic Teiuș au demonstrat încă o dată spirit civic, implicare și responsabilitate, obținând rezultate remarcabile la concursul „Apăr viața”, organizat de SVSU Teiuș, în parteneriat cu liceul nostru. Elevii noștri și-au evidențiat abilitățile practice și competențele artistice în realizarea unor lucrări de mare valoare ce ilustrează misiunea și determinarea pompierilor. Felicitări tuturor participanților pentru determinare și muncă! Mulțumim SVSU Teiuș pentru colaborare și susținere! Împreună formăm o generație responsabilă și pregătită să facă față oricărei provocări!”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretc Teiuș.
-
Mondenacum 11 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 2 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic în 2026, dar și în următorii ani | teiusinfo.ro
-
Mondenacum o lună
Sfinții Constantin și Elena 2025. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 2 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2025. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 2 luni
MESAJE DE 1 MAI 2025. SMS-uri, FELICITARI şi URĂRI care pot fi trimise de Ziua Internaţională a Muncitorilor | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum o lună
Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2025 | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 7 luni
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2024. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 3 luni
Când sunt Floriile Ortodoxe și Catolice în următorii ani | teiusinfo.ro