teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Știri din zonă » Școala Gimnazială „Prof. Vasile Bologa” din Geoagiu de Sus va fi modernizată cu fonduri obținute prin programul Regio

Școala Gimnazială „Prof. Vasile Bologa” din Geoagiu de Sus va fi modernizată cu fonduri obținute prin programul Regio

Publicat în 15.04.2019 la ora 8:58

Primăria Stremț, reprezentată de primarul Traian Ștefan Popa, urmează să semneze cu conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Centru contractul privind finanțarea cu fonduri prin programul Regio a proiectului de modernizare a Școlii Gimnaziale „Prof. Vasile Bologa” Geoagiu de Sus, în urma admiterii contestației legate de punctajul acordat proiectului depus.

Primarul Traian Ștefan Popa a precizat că valoarea proiectului este de aproximativ 1 milion de lei, urmând ca după semnarea contractului să demareze procedurile de achiziții publice pe site-ul dedicat. Potrivit sursei citate, clădirea școlii datează din anii ’30, iar în cei peste 80 de ani de existență construcția nu a suferit lucrări ample de reabilitare.

Ultimele reparații au avut loc anul trecut, cu fonduri de la bugetul local, când a fost înlocuită șarpanta, a fost schimbat parchetul din clase și cancelarie, au fost montate lambriuri pe pereții din sălile de clasă și au fost înlocuite elementele de tavan fals afectate de infiltrarea apei. Aici vor învăța aproximativ 90 de elevi și preșcolari.

În schimb, Primăria Stremț a semnat deja contractul de finanțare a lucrărilor de modernizare a Școlii Gimnaziale Stremț, în valoare de circa 2,2 milioane de lei, tot cu fonduri Regio. Astfel, procedurile pentru stabilirea constructorului vor putea fi demarate într-un timp relativ scurt, la finalizarea obiectivului cei peste 170 de elevi din Stremț urmând să aibă condiții mai bune pentru performanțe școlare.

Acest articol a fost citit de 263 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.