teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Proiectul educațional „Festivalul Toamnei”, la Liceul Teoretic Teiuș

Proiectul educațional „Festivalul Toamnei”, la Liceul Teoretic Teiuș

Publicat în 05.11.2015 la ora 10:58

festivalul-toamnei-liceul-teoretic-teius-2015Proiectul educațional „Festivalul Toamnei” este unul dintre proiectele realizate de Liceul Teoretic Teiuș care evidențiază importanța comunicării interpersonale și relaționarea eficientă dintre elevi, precum și lucru în echipă prin antrenarea elevilor, a cadrelor didactice, a părinţilor şi a membrilor comunităţii în derularea unor activităţi educative, antreprenoriale, de creaţie şi cultură.

Prin activitățile implementate, „Festivalul Toamnei” și-a focalizat atenția pe formarea şi dezvoltarea capacităţilor şi deprinderilor, pe creşterea gradului de cultură prin dezvoltarea simţului estetic şi artistic, pe dezvoltarea capacităţii de comunicare între cadrele didactice, elevi, membrii comunităţii locale, pe dezvoltarea sentimentelor de respect şi apreciere a valorilor tradiţionale, pe formarea unor trăsături pozitive de voinţă şi caracter în concordanţă cu valorile tradiţionale și pe creşterea nivelului de implicare a părinţilor şi a comunităţii locale în activităţile şcolii.

Sub ecoul cald al versurilor „A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.”(Nichita Stănescu), elevii au organizat standuri cu exponate de toamnă, au împodobit sălile de clasă și au valorificat într-o manieră proprie, originală și creativă munca depusă.

Proiectul s-a derulat la toate nivelurile de școlarizare, de la preprimar la liceal, abordarea, viziunea și exprimarea artistică fiind diferite. Dacă la preșcolari s-au realizat exponate din legume și fructe, la ciclul primar desene, picturi, recitări de poezii și cântecele, la ciclul gimnazial amenajare de standuri cu produse specifice toamnei, la ciclul liceal s-au creat adevărate scenarii de prezentare în care elevii și-au pus amprenta de creativitate.

„Festivalul Toamnei” s-a realizat în colaborare cu Primăria Teiuș și în parteneriat cu școli din județ și din țară, precum: București, Prahova, Cluj-Napoca, Bihor, Timiș, Hunedoara. Jurizarea în cadrul proiectului a fost asigurată de primarul orașului Teiuș, dl. dr. ing. Mirel Hălălai, directorul unității de învățământ, prof. Marius Cosmin Pintea, dir. adj. prof. Octavian Mihai Rusu, prof. Romana Șufană, prof. Oltean Simona.

„Ediția a V-a a festivalului a fost la fel de convingătoare ca precedentele, toamna reprezentând în accepțiunea proiectului anotimpul care inspiră, devoalând sentimente profunde, sincere și care, prin culoarea și măiestria naturii reușește să sensibilizeze. Implicarea activă a elevilor în valorificarea și transformarea artistică a frumosului natural, empiric, în creație, inovație, literatură și spiritualitate reprezintă scopul atins al proiectului” ne-a declarat prof. Pintea Marius Cosmin, directorul unității școlare.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 116 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.