teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Program educațional româno-olandez derulat la Liceul Teoretic Teiuș

Program educațional româno-olandez derulat la Liceul Teoretic Teiuș

Publicat în 06.02.2016 la ora 16:57

dinti-frumosi-si-sanatosi-feb-2016-teiusTimp de două săptămâni, între 25 ianuarie și 5 februarie 2016, Liceul Teoretic Teiuș a derulat o serie de activități în cadrul programului educațional extracurricular „Dinți frumoși, copii sănătoși”, activități ce au avut ca grup țintă preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal „Prietenia” Teiuș, Grădinița cu Program Normal Căpud, precum și elevii ciclurilor primar (CP-IV) și gimnazial (V-VIII), însumând un efectiv de 620 de preșcolari și elevi.

Activitățile au vizat dezvoltarea comportamentelor cu privire la modul de îngrijire a dinților și prezentarea obiectelor de uz personal necesare periajului zilnic, precum și punerea bazelor trainice formării unui comportament igienic prin învățarea copilului, de la cea mai fragedă vârstă, să fie îngrijit, să respecte regulile de igienă personală și să se obişnuiască cu un regim raţional de alimentaţie.

Pe parcursul implementării programului s-au facilitat întâlniri cu medicul stomatolog dr. Luminița Hălălai, partener al proiectului, care a transmis informații și a desfășurat mici exerciții pe tema îngrijirii și păstrării unei dentiții sănătoase, provocându-i pe copii prin jocuri de rol, urmărindu-se prin acestea formarea deprinderilor de alimentaţie raţională – un rol important în prevenirea cariilor dentare, formarea şi cultivarea interesului pentru problematica sănătăţii dinților, cunoaşterea modului de periere corectǎ a dinților, cunoaşterea noţiunilor legate de sănătate şi boală în vederea unei igiene dentare corecte și dezvoltarea capacităţii de utilizare a normelor igienico-dentare prin corectarea deprinderilor greşite şi încurajarea celor corecte.

De asemenea, ca parteneri ai proiectului menționăm Clubul Rotary Teiuș, Asociația Arnemuiden Olanda și Primăria Teiuș care au susținut programul „Dinți frumoși, copii sănătoși” prin acordarea a 620 de seturi (periuță și pastă de dinți) pentru fiecare beneficiar al grupului țintă.

„Formarea deprinderilor igienice începe în familie și este completată în grădiniță și mai târziu în școală. Formarea unor moduri de execuție corectă a deprinderilor, cât și formarea motivației necesare executării activităților igienice revine în mod direct binomului școală-familie. Prin derularea activităților în cadrul programului „Dinți frumoși, copii sănătoși” s-a dorit dezvoltarea și corectarea, acolo unde este nevoie, a deprinderilor de igienă dentară”, a declarat directorul Liceului Teoretic Teiuș, prof. Marius Pintea.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 31 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.