teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Administrație » Primarul orașului Teiuș urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud pentru conflict de interese

Primarul orașului Teiuș urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud pentru conflict de interese

Publicat în 25.10.2015 la ora 13:23

mirel halalaiPrimarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, candidatul desemnat de PSD pentru un nou mandat la alegerile de anul viitor, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud pentru conflict de interese.

Inițial, faptele primarului din Teiuș au făcut doar obiectul unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate din luna iunie 2015, în care acesta este acuzat de incompatibilitate cu funcția, respectiv de conflict de interese de natură penală și administrativă. Tot atunci, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud,  în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României

Mirel Vasile Hălălai a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, însă la termenul din 21 octombrie, judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au suspendat procesul, pe motiv că Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud a început urmărirea penală împotriva edilului.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia are la bază articolul 413 din Codul de Procedură Civilă, care prevede că instanţa poate suspenda judecata unui proces atunci „când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrăurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea”.

Potrivit raportului ANI, „în perioada exercitării mandatului de primar, a încheiat un număr de 10 contracte și un act adițional cu S.C. DAMI PROD S.R.L., societate comercială în cadrul căreia acesta a deținut calitatea de asociat (în perioada 23 noiembrie 1994 – 10 iulie 2012), precum și funcțiile de director general și administrator (în perioada 13 ianuarie 2010 – 25 iunie 2012), iar soția sa deține funcția de contabil începând cu data de 10 martie 2009.

În baza contractelor și a actului adițional, Primăria Orașului Teiuș a efectuat plăți către S.C. DAMI PROD S.R.L., în cuantum de 105.913,38 Lei.

De asemenea, așa cum rezultă din declarația de avere completată la data de 14 iunie 2013, persoana evaluată avea acordat, la data de 31 decembrie 2012, un împrumut în sumă de 330.270 Lei către S.C. DAMI PROD S.R.L., din care, până la data de 31 decembrie 2013, a fost returnată suma de 79.500 lei.”

Acest articol a fost citit de 203 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.