Rămâi conectat

Administrație

Primăria Teiuș anunță că a început distribuirea tichetelor sociale pentru sprijin educațional. Vezi în ce condiții se pot obține

Publicat

în

Primăria orașului Teiuș aduce la cunoștința cetățenilor că prin intermediul Programului de Ajutor European sunt acordate tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional (conform OUG 133/2020).

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional se adresează:

 1. copiilor din învățământul de stat preșcolar
 2. copiilor din învățământul de stat primar (cls. I – IV)
 3. copiilor din învățământul de stat gimnazial (cls. V – VIII).

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru sprijin educaţional este de 500 lei/an şcolar şi se acordă la începutul anului şcolar. Tichetele sociale pot fi utilizate pentru achiziționarea rechizitelor şi vestimentației necesare frecventării școlii.

Dosarele se depun cât mai repede posibil! – la sediul Primăriei orașului Teiuș, str. Clujului, nr. 80, jud. Alba

Beneficiarii sprijinului educațional sunt:

 1. l)copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar-în condiţiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii:
 2. copilul este înscris într-o unitate de învăţământ preşcolar, conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare:
 • vârsta minimă a copilului este de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului şcolar curent – copiii pot fi înscrişi la grădiniţă şi înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spaţiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani;
 • vârsta maximă a copilului este de 6 ani, împliniţi după data de I septembrie a anului şcolar curent, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011. cu modificările şi completările ulterioare, şi ale metodologiei de înscriere în învăţământul primar;
 1. venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare – adică până la 284 lei.

2) copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, înscrişi la cursuri de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară şi care au domiciliul sau reşedinţa în orașul Teiuș – adică 1115 lei.

Pentru a beneficia de tichetele sociale pentru sprijinul educaţional în anul şcolar 2020-2021, este nevoie de următoarele documente:

 • cerere
 • documente privind veniturile realizate de membrii familiei eliberate de angajator, de organele fiscale sau de alte autorităţi competente, mandate poştale de plată, extrase de cont, decizii ori dispoziţii de stabilire a drepturilor – pe luna iulie.
 • documente care dovedesc componenţa familiei, filiaţia copiilor şi situaţia lor juridică faţă de reprezentantul legal, după cum urmează (copie):
 • actele de identitate ale membrilor familiei (carte / buletin identitate) – copie
 • certificatele de naştere ale copiilor aflaţi în întreţinerea familiilor defavorizate — copie
 • certificatul de căsătorie – copie
 • hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei, potrivit legii – copie
 • hotărârea judecătorească de încuviinţare a adopţiei, potrivit legii – copie
 • după caz, alte acte doveditoare privind componenţa familiei – copie
 • dosar plic
 • dovada înscrierii la grădiniţă / actul doveditor privind înscrierea copilului în învăţământul de stat, primar/gimnazial, la cursuri de zi.
 • Mai multe informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0258/851101.

Administrație

La Teiuș a fost aprins iluminatul public stradal, pentru sărbătorile de iarnă 2021 – 2022

Publicat

în

În cursul serii de ieri, 29 noiembrie 2021, la Teiuș a fost pornit iluminatul public stradal, pentru sărbătorile de iarnă 2021 – 2021.

„Luminile de Craciun s-au aprins si in orasul nostru, schimbând atmosfera intr-una specifica sărbătorilor, iar cei mici pot petrece, sub atenta supraveghere, clipe deosebite in parcurile frumos amenajate ale orasului!”, au scris reprezentanții Primăriei Teiuș pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Teuiș s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”

Publicat

în

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Teiuș, ca de altfel în fiecare localitate din județ, s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”, inițiat in urmă cu 3 ani de către Consiliul Județean in colaborare cu toate primăriile.

„În data de 20 noiembrie 1918 delegați din toate colțurile țării, printre care și cei ai orașului nostru au hotarăt convocarea la 1 Decembrie 1918 a Marii Adunări Naționale de la Albă Iulia, care avea să consfintească Marea noastră Unire! În semn de recunoștință, la ora 16, clopotele bisericilor din întreagă tară, sub semnul acțiunii „Patria recunoscătoare” au bătut de 103 ori, marcând trecerea a tot atâtor ani de la acest moment, care a dat semnalul înfăptuirii României Mari, o tară liberă și demnă al cărui nume, câstigat prin jertfe și mari sacrificii, suntem obligați să-l păstrăm și să-l ducem mai departe! Glorie eternă eroilor neamului!”, au scris reprezentanții Primăriei orașului Teiuș, pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

Toate corpurile de iluminat din Teiuș și localitățile aparținătoare vor fi înlocuite cu unele noi, bazate pe tehnologia LED

Publicat

în

Primarul Teiușului, Mirel Vasile Hălălai a transmis că începând din 8 noiembrie 2021, au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Modernizare iluminat public în orașul Teiuș și satele apartinătoare”, prin care administrația locală își propune să înlocuiască toate cele 950 de corpuri de iluminat din orașul Teiuș și din localitățile aparținătoare cu unele noi, economice, bazate pe tehnologia LED.

„Începând cu data de 8 Noiembrie 2021, au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Modernizare iluminat public în orașul Teiuș și satele apartinătoare”, o lucrare amplă, în cadrul căreia se vor înlocui peste 950 corpuri de iluminat vechi, cu vapori de sodiu, cu lămpi noi, cu tehnologie LED, eficiente energetic, un sistem modern de telegestiune, totul pentru scăderea consumului energetic, confortul și siguranța  cetătenilor noștri fiind obiectivul administrației locale din Teiuș!”, a scris priarul Mirel vasile Hălălai, pe pagina personală de facebook.

Citește mai mult

Administrație

Autoritățile locale din Teiuș i-au premiat pe elevii care s-au remarcat la examenele naționale și competițiile internaționale

Publicat

în

Teiușul nu progresează doar datorită lucrărilor edilitare, care îmbunătățesc viața oamenilor, nu doar muncii și dăruirii locuitorilor săi și a celor ce-l administrează, ci punând în valoare o resursă extrem de valoroasă despre care în aceste vremuri complicate se vorbește extrem de puțin, resursa de inteligență și muncă a școlii teiușene, elevii merituoși!

Astfel la Primăria Teiuș a avut loc, în condițiile impuse de starea pandemica în care ne aflăm, premierea elevilor care s-au făcut remarcați prin merite deosebite la examenele nationale și competițiile internaționale.

În prezența directorului școlii teiușene Marius Pintea, a profesoarei Romina Pop, primarul Mirel Vasile Hălălai a înmânat diplome de recunoștința și atenții financiare copiilor merituosi, conform unui obicei statornicit cu câțiva ani în urma, binemeritat și bineprimit!

Primăria orașului aduce pe acesta cale multumiri tuturor celor implicați în această acțiune, dascălilor Liceului Teoretic Teius – un corp profesoral bine pregătit, elevilor, pentru munca și strădania lor, părinților pentru suport și sprijin și nu în ultimul rând sponsorului SC OPSIMUS SRL prezent întotdeauna în viața orașului nostru!

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius