Rămâi conectat

Administrație

Primăria Teiuș anunță că a început distribuirea tichetelor sociale pentru sprijin educațional. Vezi în ce condiții se pot obține

Publicat

în

Primăria orașului Teiuș aduce la cunoștința cetățenilor că prin intermediul Programului de Ajutor European sunt acordate tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional (conform OUG 133/2020).

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional se adresează:

 1. copiilor din învățământul de stat preșcolar
 2. copiilor din învățământul de stat primar (cls. I – IV)
 3. copiilor din învățământul de stat gimnazial (cls. V – VIII).

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru sprijin educaţional este de 500 lei/an şcolar şi se acordă la începutul anului şcolar. Tichetele sociale pot fi utilizate pentru achiziționarea rechizitelor şi vestimentației necesare frecventării școlii.

Dosarele se depun cât mai repede posibil! – la sediul Primăriei orașului Teiuș, str. Clujului, nr. 80, jud. Alba

Beneficiarii sprijinului educațional sunt:

 1. l)copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar-în condiţiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii:
 2. copilul este înscris într-o unitate de învăţământ preşcolar, conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare:
 • vârsta minimă a copilului este de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului şcolar curent – copiii pot fi înscrişi la grădiniţă şi înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spaţiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani;
 • vârsta maximă a copilului este de 6 ani, împliniţi după data de I septembrie a anului şcolar curent, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011. cu modificările şi completările ulterioare, şi ale metodologiei de înscriere în învăţământul primar;
 1. venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare – adică până la 284 lei.

2) copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, înscrişi la cursuri de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară şi care au domiciliul sau reşedinţa în orașul Teiuș – adică 1115 lei.

Pentru a beneficia de tichetele sociale pentru sprijinul educaţional în anul şcolar 2020-2021, este nevoie de următoarele documente:

 • cerere
 • documente privind veniturile realizate de membrii familiei eliberate de angajator, de organele fiscale sau de alte autorităţi competente, mandate poştale de plată, extrase de cont, decizii ori dispoziţii de stabilire a drepturilor – pe luna iulie.
 • documente care dovedesc componenţa familiei, filiaţia copiilor şi situaţia lor juridică faţă de reprezentantul legal, după cum urmează (copie):
 • actele de identitate ale membrilor familiei (carte / buletin identitate) – copie
 • certificatele de naştere ale copiilor aflaţi în întreţinerea familiilor defavorizate — copie
 • certificatul de căsătorie – copie
 • hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei, potrivit legii – copie
 • hotărârea judecătorească de încuviinţare a adopţiei, potrivit legii – copie
 • după caz, alte acte doveditoare privind componenţa familiei – copie
 • dosar plic
 • dovada înscrierii la grădiniţă / actul doveditor privind înscrierea copilului în învăţământul de stat, primar/gimnazial, la cursuri de zi.
 • Mai multe informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0258/851101.

Administrație

Primăria Teiuș va avea un sediu nou

Publicat

în

La propunea primarului Mirel Vasile Hălălai, Primăria Teiuș lucrează la studiul de fezabilitate și va pune în dezbatere publică proiectul privind noul sediu administrativ al instituției. Noua clădire va fi ridicată în vechea locație unde a funcționat zeci de ani primăria fostei comune și actualului oraș Teiuș.

Amplasamentul este situat în imediata apropiere a DN 1, între cele două supermarket-uri din oraș și va beneficia de absolut de toate facilitățile unei clădiri moderne destinate publicului larg. Noul sediu presupune construirea unui imobil cu regimul de înălțime de P+E, pe o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați, cu parcare și alte facilități moderne.

„Necesitatea unui astfel de proiect consta în faptul că, sediul în care activează astăzi Primăria oraşului Teiuș nu este adecvat. Mutarea în această locație a fost impusă de gradul accentuat de degradare a vechii clădiri, care a devenit, la un moment dat un pericol real atât pentru funcţionarii din primărie cât şi pentru cetățeni. Din această cauză am alocat de la bugetul propriu o sumă care să acopere contravaloarea studiilor de fezabilitate pentru construcția unui nou sediu” spune primarul PSD Mirel Vasile Hălălai.

Vechiul sediu al primăriei teiușene se afla la etajul cinematografului orășenesc și crăpături  atât la nivelul pereților cât mai ales la cel al fundației, toate datorate traficului greu desfășurat pe drumul național DN 1, fapt care a obligat administrația să investească și să-și amenajeze un sediu provizoriu în „scheletul” structurii de rezistență a unui bloc de locuințe început în anii 80 și lăsat de izbeliște ca urmare a schimbării regimului politic din România.

Dorel Lazăr

Citește mai mult

Administrație

Joi, 3 iunie 2021: Campanie de vaccinare anti COVID-19, la Căminul Cultural din Beldiu

Publicat

în

Primăria orașului Teiul anunță că joi, 3 iunie 2021, de la ora 09.00 la Căminul Cultural din Beldiu va avea loc o campanie de vaccinare anti COVID-19.

Campania de vaccinare se va desfășura fără o programare prealabilă, iar persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să aibă asupra lor buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul folosit va fi Pfizer-BioNTech.

Citește mai mult

Administrație

Popa Catalin, desemnat cel mai „Cel mai bun politist local al anului 2020” din Teiuș

Publicat

în

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al orașului Teiuș, poliția locală și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2020, un an complicat.

În urmă rezultatelor, conform unei tradiții din ultimii patru ani, s-a stabilit ca titlul de „Cel mai activ polițist local” să fie acordat, în acest an, d-lui. Popa Cătălin.

Acesta a fost felicitat de primarul orașului Teiuș, domnul Mirel Vasile Halalai care i-a înmânat, cu acestă ocazie, placheta de onoare, diploma și insigna de „Cel mai bun polițist local al anului 2020”.

Citește mai mult

Administrație

Mâine, 26 mai 2021, campanie de vaccinare anti-COVID-19, la Teiuș

Publicat

în

Mâine, 26 mai 2021, incepand cu ora 08:00, in incinta pieței Agroalimentare din orașul Teiuș, la sediul Politiei Locale se va desfășura o noua campania de vaccinare anti-COVID-19.

Medici, asistente și o parte din personalul Centrului de vaccinare vor fi la dispozitia dumneavoastră. Așadar, cine doreste, se poate prezenta fară o programare prealabilă, doar cu buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul utilizat va fi Pfizer/BioNTech.

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Știri Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius