teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Preșcolarii teiușeni au experimentat viața de elev la Liceul Teoretic Teiuș, în cadrul „Zilei Porților Deschise – 2019”

Preșcolarii teiușeni au experimentat viața de elev la Liceul Teoretic Teiuș, în cadrul „Zilei Porților Deschise – 2019”

Publicat în 06.03.2019 la ora 10:00

La Liceul Teoretic Teiuș, „Ziua Porților Deschise” a adus împreună preșcolari, elevi, părinți și cadre didactice, cu scopul discutării aspectelor privind înscrierea în învățământul primar pentru anul școlar 2019 – 2020, a informat directorul liceului teiușean, prof. Marius Pintea.

Evenimentul a fost construit sub semnul primăverii și al bunei dispoziții: workshop-ul cu tema „Importanța parteneriatului școală – elev – familie”, susținut în fața părinților de către directorul Marius Pintea, vizionare de film, jocuri de icebreaker, roluri asumate de fiecare dintre actanții educației, ateliere de creație și îndemânare și multe jocuri pentru preșcolari.

Vizitarea spațiilor școlii, întâlnirea cu elevii claselor a IV-a și cu învățătoarele Adina Vântu și Simona Borbely, care ce vor preda la clasele pregătitoare, cântecele și mesajele de bun-venit la școală au creat cadrul perfect schimbului de impresii remarcat în bucuria preșcolarilor, entuziasmul și spontaneitatea lor. Viitorii școlari au admirat expoziția de mărțișoare realizată de elevii claselor primare, apoi s-au bucurat de surprizele oferite de gazde: mărțișoare, baloane și bomboane. Preț de câteva minute au simțit ce înseamnă să fii școlar, luând loc în băncile viitorilor lor colegi de școală.

„«Ziua Porților Deschise – 2019 » a fost gândită diferit de anii anteriori. Am dorit să accentuăm importanța și vitalitatea educațională a parteneriatului școală – elev – familie în vederea obținerii succesului școlar încă de la vârste mici. Pe de altă parte, prin activitatea implementată, s-a intenționat facilitarea comunicării dintre părinți și personalul didactic și informarea familiilor privind oferta educațională, metodologia și calendarul înscrierii în învățământul primar. Feedback-ul participanților ne-a sugerat ideea că astfel de întâlniri sunt benefice, integratoare și cu un efect de lungă durată”, a spus directorul Marius Pintea.

Acest articol a fost citit de 39 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.