teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Premii pentru creativitate și originalitate obținute de elevii Liceului Teoretic Teiuș, în cadrul etapei locale a celei de-a VII-a ediții a „Festivalului Toamnei”

Premii pentru creativitate și originalitate obținute de elevii Liceului Teoretic Teiuș, în cadrul etapei locale a celei de-a VII-a ediții a „Festivalului Toamnei”

Publicat în 29.10.2016 la ora 12:19

festivalul-toamnei-2016-teiusÎntre 24 și 28 octombrie 2016 s-a derulat etapa locală a proiectului regional „Festivalul Toamnei” ediția a VII-a, proiect coordonat de Liceul Teoretic Teiuș și Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos.

Etapa locală a implicat elevii în activități precum: organizarea de standuri cu exponate de toamnă, amenajarea sălilor de clasă promovând atmosfera autumnală și valorificarea, într-o manieră proprie, originală și creativă, a muncii depuse.

„Festivalul Toamnei”, devenit tradiție deja, își focalizează atenția asupra elevilor, mai ales pe formarea și dezvoltarea capacităţilor şi deprinderilor, pe creşterea gradului de cultură prin dezvoltarea simţului estetic şi artistic, pe dezvoltarea sentimentelor de respect şi apreciere a valorilor tradiţionale, pe formarea unor trăsături pozitive de voinţă şi caracter în concordanţă cu valorile tradiţionale și pe creşterea nivelului colaborare a părinţilor şi a comunităţii locale cu unitatea de învățământ.

Juriul, format din cadre didactice și reprezentanți ai comunității locale, a apreciat creativitatea, originalitatea, designul și prezentarea produselor finale realizate de fiecare clasă. La nivel local s-au remarcat următoarele clase: la ciclul primar: premiul I – clasa I A, prof. înv. primar Dorina Ciortea și  clasa a III-a A, prof. înv. primar Virgil Sicoie, premiul al II-lea – clasa a II-a A, prof. înv. primar Simona Borbely, premiul al III-lea – clasa a IV-a B, inst. Nicoleta Juncan, la ciclul gimnazial: premiul I – clasa a VII-a A, prof. Gabriela Lascu, premiul al II-lea – clasa a VI-a A, prof. Mihai Bărbulețiu și premiul al III-lea – clasa a V-a B, prof. Ionela Staicu, la ciclul liceal: premiul I – clasa a XI-a R, prof. Sanda Jude, premiul al II-lea a X-a U, prof. Nicoleta Cîmpean, premiul al III-lea: a X-a R, prof. Romina Pop, a IX-a R – prof. Mihaela Suărășan și a XI-a U, prof. Corina Radu.

Etapa regională a proiectului se va derula în perioada imediat următoare și presupune un concurs de fotografie și pictură (desene) ce valorifică frumusețile toamnei și activitățile derulate în etapa local.

Partenerii proiectului: Inspectoratul Școlar Județean Alba, Casa Corpului Didactic Alba, Primăria Teiuș, Primăria Vințu de Jos. Pentru elevii teiușeni toamna reprezintă bogăție de culoare, emoție, creativitate, bunăstare și inspirație, care transformate artistic și estetic, fac parte din spiritualitatea tradițională autohtonă. Proiectul derulat accentuează importanța comunicării interpersonale și relaționarea eficientă dintre elevi, precum și lucru în echipă prin antrenarea lor, a cadrelor didactice, a părinţilor şi a membrilor comunităţii în derularea unor activităţi educative, antreprenoriale, de creaţie şi cultură.

Text și foto: director, prof. Marius Cosmin Pintea

Acest articol a fost citit de 33 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.