Rămâi conectat

Politică

(P) Alegeri Locale 2016 – SUSȚINĂTORII MEI SUNT TEIUȘENII!

Publicat

în

afis-mirel-halalai-locale-2016Nu mi-a placut niciodata sa promit nimic si cu atat mai mult sa ma aventurez in discutii pe care nu am certitudinea ca au o finalizare certa.

Am fost in aceste zile insotit de catre echipa mea pe care o doresc in Consiliul Local pe strada, la foarte multa lume la poarta si am discutat despre trecut, prezent si viitorul acestui oras. Am revazut problemele,am luat la cunostiinta de altele si am discutat foarte mult despre solutii.

Intr-adevar sunt foarte multe lucruri care nu sunt la locul lor, dar sunt si lucruri care incep sa prinda cheag si  sa se contureze deja. Suntem asa cum am mai zis la 85 % din lucrarea de canalizare iar contractul trebuie finalizat pana la sfarsitul acestui an. Statia de epurare a orasului este de acum functionala. Se lucreaza la rigole pe strada Ardealului si in satul Beldiu. S-au inceput lucrarile de asfaltare pe strada Stefan cel Mare cu termen de executie finele acestui an. Am inceput impreuna cu APA CTTA lucrarile de alimentare cu apa a satelor Petelca si Capud. Suntem intr-un stadiu avansat pentru depunerea unui proiect european pentru reconstructia zonei verzi situate intre fostul transformator si Crucea Luminoasa. Asteptam evaluarea care a trecut de prima faza a proiectului de asfaltare pe ord 28 a celor 14 strazi din oras. Suntem aproape de finalizarea proiectului European din spatele Pietii de Alimente care previne abandonul scolar. Am finalizat licitatia pentru asfaltarea strazii PRIMAVERII, iar in acest an vom demara asfaltarea si aici.

Stiu si simt ca nerabdarea si-a pus amprenta pe fiecare dintre dumneavoastra iar minciuna si promisiunile neonorate v-au scarbit in asa masura incat  povestea din batrani, Petrica si lupul este la fel de actuala si acum. Stiu ca s-a strigat  de prea multe ori ca “vine lupul iar atunci cand acesta chiar vine nu mai crede nimeni”….

Sunt pus astazi in situatia sa  lupt pe mai multe fronturi. Astfel este usor sa ma lupt cu niste oameni carora le este mai usor sa spuna nu se poate decit cu neincrederea oamenilor din jurul meu. S-a dovedit inca o data ca minciuna are picioare scurte iar lipsa performantei nu poate fi rostogolita atat de mult timp fara sa aiba repercursiuni. Nu pot sa anticipez si spun acum cine va castiga aceste alegeri, dar de un lucru sunt foarte sigur, lumea s-a saturat sa fie pacalita cu slogane si promisiuni neacoperite, de conditionari, de oameni care se sustin unii pe altii pe tot felul de fituici, folosind institutiile statului ca mijloc de propaganda, dar pot sa spun ca cei care cred ca pot folosi aceste tehnici o spun cu siguranta ca se insala si vor plati intr-un fel mai devreme sau mai tarziu.

In aceste zile mergand pe strada, pe la casele dumneavoastra, am vazut la multa lume  o tristete in suflet iar in urma discutiilor purtate, discutii avute si cu alte ocazii, am inteles nemultumirea multora prin faptul ca copii, nepoti, frati, unchi surori, parinti sunt obligati sa nu ne fie alaturi unul de celalat, fiind plecati printre straini sa-si asigure un trai decent pentru ei si pentru familiile lor. Casele goale pe care le stiam altadata primitoare sunt o realitate a orasului nostru. Tuturor celor care lucreaza dincolo si trimit bani pentru a investii aici vreau sa le multumesc si eu prin aceste randuri. Sunt convins in continuare ca tratand toate problemele serios si deschis (chiar daca uneori spunand lucrurilor pe nume nu am fost foarte popular) cu rabdare si perseverenta vom reusi sa recuperam din handicapul lasat de neprofesionalismul si indolenta unor oameni care ne-au condus candva destinele si care actualmente ascuzindu-se dupa sigla unui partid politic revopsit, cred ca ne mai pot pacalii inca o data doar, doar vor mai prinde un mandat ei si cei pe care cu dintii ii sutin…

Ceea ce eu va pot spune, acum la final de mandat, este ca sunt mandru de faptul ca prin bunavointa dumneavoastra am ajuns aici si  pot sa spun acum ca am facut tot ceea ce este omeneste posibil sa pun orasul meu natal, locul unde am crescut si m-am format, pe o linie de plutire si ca am inceput sa reconstruiesc incepind, asa cum se face la o casa de gospodari,temelia unui nou inceput bazat pe seriozitate aici, acasa, la Teius.

In incheierea gandului meu catre dumneavoastra as vrea ca in cabina de vot, acolo unde sunteti doar dumneavoastra si constiinta dumneavoastra sa judecati de doua ori inainte de a aplica acea stampila de vot si sa o puneti acolo unde dumneavoastra considerati ca este mai bine si nu acolo unde un partid sau altul va spune sa o faceti. Trebuie de asemenea sa fiti constienti ca un primar cu un consiliu local potrivnic, la fel cum s-a intimplat si in ultimii ani dupa ruperea USL-ului, ani in care m-au sustinut doar 3 din cei 15 consilieri, nu poate face mare lucru iar decizia nu a fost intotdeauna in favoarea oamenilor din oras ci a unor grupuri politice care au dorit ca Teiusul sa mearga prost pentru a putea dupa aceea sa arate cu degetul. Va aduc cu aceasta ocazie in fata dumneavoastra echipa mea de consilieri PSD, oameni din Teius, pe care dumneavoastra ii cunoasteti si pe care ii vreau alturi de mine.

Mirel HĂLĂLAI,
candidat din partea PSD la Primăria orașului TEIUȘ

PSD Alba – Publicitate electorală


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Tensiuni urmate de demisii și excluderi în organizația PSD Teiuș

Publicat

în

În acest moment, există tensiuni majore la nivelul organizației PSD Teiuș, din cauza demisiei consilierului local Ovidiu Cordoș, membru al partidului majoritar.

Mai mult, potrivit surselor, vineri, în cadrul unei ședințe al biroului politic local, ar urma să se decidă soarta altor trei consilieri social-democrați.

Contactat pentru un punct de vedere referitor la această situație, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, nu a fost disponibil.

„Îndepărtăm pe toți cei ce îndrăznesc să aibă idei, păreri, sau alte puncte de vedere, diferite de ale Conducătorului Suprem.

Ne întoarcem la vremurile apuse, când dictatura ne conducea cu mână de fier?”, a fost reacția unor membri, în legătură cu prezentul conflict.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Rezultatele finale ale ALEGERILOR PARLAMENTARE 2020, în orașul Teiuș

Publicat

în

În cadrul Alegerilor Parlamentare 2020, desfășurate ieri, 6 decembrie 2020, la Teiuș PSD s-a clasat pe primul loc, atât la Senat cât și la Camera Deputaților, fiind urmat de PNL.

AUR s-a clasat pe locul al treilea iar USR-PLUS pe locul al patrulea.

Potrivit rezultatelor parțiale, care nu sunt încă definitive, în Teiuș au obținut urmatoareale rezultate:

Senat:

1. PSD – 645 voturi

2. PNL – 478 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. AUR – 180 voturi

Camera Deputaților:

1. PSD – 617 voturi

2. PNL – 490 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. USR PLUS – 175 voturi


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Judecătoria Aiud a invalidat mandatul de primar pentru Mirel Vasile Hălălai

Publicat

în

Surpriză de proporții: Judecatoria Aiud a respins cererea formulată de Biroul Electoral de Circumscripție Teiuș, având ca obiect „Validare primar” și a dispus invalidarea domnului Mirel Hălălai Vasile, membru al PSD, în funcția de primar al orasului Teiuș.

Încheierea instantei se comunca de îndată prefectului Județului Alba și secretarului orasului Teiuș.

Mirel Vasile Hălălai a declarat că „voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele. Nu mă consider vinovat cu nimic, nu mă consider în stare de conflict de interese și voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele”.

Soluția instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, la Tribunalul Alba, în termen de două zile de la aducerea la cunostintă publică.

Reamintim faptul că într-un document remis de Agentia Națională de Integritate se susținea că primarul din Teiuș, Mirel Hălălai, are interdicţie de a mai ocupa o funcţie publică timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020. Includerea primarului Hălălai pe această listă este surprinzătoare, în condiţiile în care acesta a fost achitat definitiv în 2018 pentru acuzaţia de conflict de interese, iar în ceea ce priveşte incompatibilitatea instanţa nu s-a pronunţat datorită faptului că s-a constatat lipsa unui act administrativ emis de ANI în acest scop. Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018.

Ori, potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. ”(…) întrucât comunicarea dispusă prin Raportul de evaluare nu produce prin ea însăşi efecte juridice, acţiunea în contencios formulată împotriva acestui punct este, de asemenea, inadmisibilă din perspectiva prevederilor art. 1 şi 2 alin. 2 litera c a Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrative”.

Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018. Potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. Săptămâna trecută, alte două instanţe au invalidat mandatele consilierilor locali Dănuţ Bârzan de a Lupşa şi Traian Ursaleş de la Meteş, tot la solicitarea ANI.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Mirel Vasile Hălălai: „Sunt onorat de faptul că am fost învestit cu încrederea dumneavoastră pentru următorul mandat!”

Publicat

în

DRAGI, TEIUȘENI

Sunt onorat de faptul că am fost învestit cu încrederea dumneavoastră pentru următorul mandat!

Faptul că votul dumneavoastră de duminică s-a reflectat și asupra Consiliului Local, asigurând o majoritate stabilă, atât de necesară orașului nostru, este pentru mine și echipa de consilieri un semn clar că, nu v-am dezamăgit și vrem și trebuie să muncim în continuare la proiectele bune pentru orașul nostru.

Apreciez mesajele venite din partea contracandidaților mei și așa cum mă cunoașteți deja, sunt un om al dialogului și al lucrului în echipă!

Orice idee bună trebuie luată în considerare și folosită în interesul Teiușului. Prin munca în echipă, perseverență, răbdare și seriozitate, rezultatele nu vor întârzia să apară!

Vreau să cred că în orașul nostru, sloganul „ Teiușulprimul „ este și va ramâne la el acasă, prin lucrurile bune care trebuie să ne reprezinte.

Cu prețuire, același
MIREL VASILE HĂLĂLAI
Primarul orașului Teiuș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius